Jenže podle chování některých dispečerů je přesně todleto "dělání děvčete pro všechno" řidičům!jara píše:Já jsem asi zvláštní druh člověka. Ale co je práce dispečinku? Já myslel právě komunikace s ostatníma složkama. To s tím aby jsi nepřidělával práci tak to dopadne tak, že až budeš mít nehodu. Tak zavoláš na dispečink, pak vezmeš mobil a zavoláš do výpravny, na policii případně i RZS,HZS apod? To mě přijde trošku přehnané. Jednou ten člověk vykonává funkci dispečera. A je opravdu takový problém zvednou telefon zavolat na tramvajový dispečink a optat se, kde se nachází ta 52 co má mít čekačku a informovat řidiče zpět? Celé to je na minutu. A z mého pohledu toto je právě práce dispečinku.
PS: Když oni potřebují, abych něco udělal, tak je-li to možné (nejsem-li již např. někde, kde do odklonu nenajedu), tak to udělám, ale když řidiči zavolají nějakou závadu a pak slyší "co mi to voláte", tak je někde rozhodně chyba.
Ale nadruhou stranu - začínají zastávkové sloupky zobrazovat informace o reálném příjezdu nejbližších spojů. Osobně by se mi líbilo (a nový APEX v 15T by to snad dokázal, díky násobně většímu displey, zobrazit - jen mu dodat data) vědět odchylku od JŘ spoje před a za mnou, díky čemuž bych dokázal snadno udržovat co nejpravidelnější dopravu = nejrovnoměrnější interval mezi spoji. Jenže jinak než automaticky (např. po PD) chtít zjistit ona data je nesmyslné a neproveditelné.