dnes tj. 18.6. 10:00 je v TV na CS Film , Film - Pohádka o staré tramvaji , nenahrával někdo ??
už jsem našel , kdyby měl někdo zájem
Kód: Vybrat vše
http://www.ulozto.cz/4297130/pohadka-o-stare-tramvaji-aviModerátor: TRAM-FÓRUM
Kód: Vybrat vše
http://www.ulozto.cz/4297130/pohadka-o-stare-tramvaji-aviNo spíše vím, jak podpora rodin nevypadá - z doslechu vím, že jsou pravdivé občasné informace v médiích o rodinách, kterým úřady odejmuli děti (minimálně tím hrozí) z důvodu její špatné finanční situace (např. jedno z více dětí je tzv. postižené a potřebuje neustálou péči jednoho z rodičů, který tedy nemůže vydělávat, ale vzhledem, že má další 2 až tři zdravé, tak do budoucna nadprůměrně zajistil společnost plátci daní a sociálního pojištění) - místo toho, aby jim pomohly, páč to stát vyjde levněji než ústavy!9001 píše:Jenom můžu se zeptat jakou by si měl představu o podpoře rodin: Jestli myslíš to co předvedla ČSSD v roce snad 2002(přesně fakt nevím), jak zavedla pastelkovné a podobné věci. Sociální výdaje vylétly neskutečným způsobem.
To tak maximálně pro nás chlapi. Pro ženy už je to na první dítě docela pozdě, ale to už je zase jiná kapitola.MM-Mikulovsky píše:9001: Osobně (právě i díky počtům studium VŠ cca do 25-ti let) považuji za nejvhodnější věk, kdy mít děti je cca 35 let, jenže chce to k tomu podmínky - a ty nynější vláda nejenže nevytváří, ale přímo ubíjí!!!
Podle mě je na tom výpočtu něco špatně.9001 píše:MM- Tohle neber špatně, rozhodně to není nic proti tvé rodině.
Přesně ale podporuješ model nynější vlády. Dítě ve 40 druhé třeba 42. ...
Takže:9001 píše:Přidám se do vaši zapálené diskuze.
Nejprve se zeptám MM. Když tu tak propaguje minimálně dvě děti. Tobě je 30, takže věk bych řekl akorát. Kolik dětí máš ty? Kolik sis zařídil dělníků na tvoji penzi? Jak ti to zní?
, ale ani dnes se stále nejen po finanční stránce na dítě necítím.MM-Mikulovsky píše:... člověk sedřený a i přesto pomalu živořící - což už i dnes se takový jistě najdou, ale po nynější vládou prosazovaných reformách rovnajících se pouze škrtům by jich byla plná republika!
No velmi pochybuji, že máš přehled o výstavbě každého metru silnic, mostů a jiných dopravníchh staveb v ČR za posledních 21 let, mezi nimiž určitě najdem (jako u mnou zmiňovaných do vojenských objektů následně opouštěných) neadekvátní až naprosto zbytečné investice.9001 píše:K dopravním stavbám- Nějak mě moc nenapadá stavba, která by v posledních letech financovaná ze státního byla k ničemu.
No i já to beru (tak asi jako všichni ostatní, co to kdy řekli) s nadhledem, ale spšíše mi šlo o vyjádření, že dítě si záměrně pořídí člověk spokojený (ve smyslu přiměřeně zajištěný) než člověk sedřený a i přesto pomalu živořící - což už i dnes se takový jistě najdou, ale po nynější vládou prosazovaných reformách rovnajících se pouze škrtům by jich byla plná republika!jendelin.i píše:To se říkalo vždycky, viz film "Báječná léta pod psa"MM-Mikulovsky píše: do dnešního stavu (ČR) může přivést na svět dítě jedině blázen!
S tím mohu souhlasit. Dovedl bych si i představit (i když straně, která to posledně navrhla, nemohu přijít na jméno), že by bezdětní platili o něco vyšší sociální pojištění, samozřejmě by to nemohl být velký rozdíl aby to nás (zatím?) bezdětné nezruinovalo. Nemyslím ani, že by to mělo přímo motivovat k rození dětí, ani že by to zalepilo blížící se díru, ale mělo by to určitou logiku a mohlo by to drobně přispět k posílení průběžného pilíře.MM-Mikulovsky píše:Čím asi? Tím nejlepším možným - podporou, aby v průměru každý člověk měl svého potomka (respektive pár 2) = každý člověk si zajistí svého plátce do průběžného důchodového systému!
To se říkalo vždycky, viz film "Báječná léta pod psa"MM-Mikulovsky píše: do dnešního stavu (ČR) může přivést na svět dítě jedině blázen!
Nejde ani tak o výběr nejlevnější, ale spíše nejvýhodnější varianty, která musí rozhodně splňovat:gabuliatko píše:...Tyhle populistický výstřely miluju. To se taky dá říct, že kdybych lépe vybíral kde budu nakupovat, ušetřené peníze smažou většinu mých dluhů. Je to naprosto stejný nesmysl, protože stejně jako nejde kupovat nejlevnější rohlíky (třeba proto že přijdu do krámu a už nejsou) tak nejde vždy vybrat nejlevnější nabídku.
Stavěli jsme barák a dělal jsem poptávky na spoustu věcí. Manželka dodnes často a ráda mluví o tom, že pokud bych to dělal lépe, že bychom určitě čtvrtinu ušetřili. Možná má pravdu, ale ať dělám co dělám, nevím kde jsem udělal chybu. Dnes vím, že jsem měl vybrat někoho jiného na plot, protože je nakřivo. Po zaplacení zálohu na schody firma zkrachovala, takže jsme o zálohu přišli. Vybranou podlahu firma přestala dělat, takže se mimo plán musela dělat ještě jedna stěrka. To nemluvím o tom, že kdybychom stavěli o rok dříve tak ušetříme DPH na výstavbě sítí.MM-Mikulovsky píše:...
Zpráva NKÚ: Nejméně polovina z každoroční státní dotace ve výši 50 miliard se na silnicích a dálnicích utrácí za stavby, které jednak bývají předražené a jednak nemají žádný ekonomický efekt.
Stát je ve fázi, kdy jeho "schopnost rozumně nakupovat se změnila ve schopnost utrácet peníze“. Ekonom a člen národní ekonomické rady vlády Pavel Kohout pro Hospodářské noviny prohlásil: „Pokud by se zakázky (veřejné) lépe vypisovaly a organizovaly, ušetřené peníze by smazaly většinu schodku státního rozpočtu."
Kdo je za vypisování a pravidla veřejných zakázek odpovědný - stávkující zaměstnanci?
Čím asi? Tím nejlepším možným - podporou, aby v průměru každý člověk měl svého potomka (respektive pár 2) = každý člověk si zajistí svého plátce do průběžného důchodového systému! Jenže (jak tu na TF někdo nedávno napsal) do dnešního stavu (ČR) může přivést na svět dítě jedině blázen!jendelin.i píše:...Pořád ale nevidím, čím stabilizujeme penzijní systém na desetiletí dopředu?
To je krásná věta z ekonomické teorie, ale je to jen první část. Pokud se mi zvýší DPH, tak abych vyrovnal svou životní úroveň, budu požadovat odpovídající navýšení mzdy (daň z příjmů nikdo o tolik nesnižuje) - tedy zpětně dojde ke zvýšení mé ceny práce. Je totiž úplně jedno, jakou cestou mi stát peníze sebere. Tolik ta druhá část teorie. V praxi to tak ideálně nefunguje, takže se samozřejmě počítá s poklesem reálných příjmů - takové navýšení mzdy se mi nepovede vyjednat.jendelin.i píše:Ještě bych doplnil, že zdravotní a sociální pojištění a daně z příjmů, ať "rovné" nebo progresivní, zdražují naši práci a tím zhoršují konkurenceschopnost ČR, zatímco DPH zdražuje všechno zboží a služby, české, německé i čínské, tedy nezhoršuje tolik konkurenceschopnost země.