To, že Vás nějaký názor nezajímá je Vaše věc, číst a reagovat na něj nemusíte. Pokud mám svůj příspěvek rozvést, tak tady to je:OMH píše:OK, někdo nechápe, takže důsledněji.
A co to je za diskuzi, napsat: "Dovolím si nesouhlasit" ?
To když tu napíše každej jen "souhlasit/nesouhlasit", tak jsme obrazně u toho Facebook "Libí se mi/Nelíbí". Diskuze by měla mít nějaké argumenty. Názor "Dovolím si nesouhlasit" mě fakt nezajímá, protože má nulou hodnotu.
Takže tím bylo řečeno, že by to chtělo názor rozvést a zdůvodnit.
Pokud jsem i teď moc stručný na Vás, můžu se rozepsat ještě více a vysvětlit extra.
Dovolím si nesouhlasit s názorem, že "řídíme a předvídáme všichni". Nehodlám slovíčkařit, ale to, že předvídáme všichni se mi moc nezdá, zejména u řidičů IAD. Dnes dostane řidičské oprávnění na osobní automobil v podstatě každý a za jistých podmínek i bez testů a zkoušek, pak to i tak vypadá na silnicích. Krásný příklad je nedávno zmiňované objíždění stanicujících tram např. v zastávce Ruská DC. Pokud bude řidič IAD předvídat, dojde mu, že v protisměru může jet auto, či tramvaj, nebo tramvaj zavře dveře a rozjede se. Ale proč by čekal, vždyť tu tramvaj objede, a že v protisměru něco pojede? Však ono se to nějak vyřeší... Další věc - křižovatky a otáčení přes tramvajové těleso. Pokud řidič IAD vidí tramvaj, tak za předpkladu, že bude předvídat, mu dojde, že ta tramvaj bude brzdit déle než os. automobil za stejných podmínek, a počká až tramvaj projede, ale to by nešlo, protože by se muselo čekat.... Takže řidič IAD to tam "pošle", a pak se čeká na dispečery a PČR... Uvedu i trochu jiný příklad a to předjíždění cyklistů. Pokud by řidič IAD převídal, tak mu dojde, že ve vozovce může být výtluk a cyklista se ho bude snažit objet, ale jelikož řidič IAD předvídat nechce, tak cyklistu objede klidně v rychlosti 50 km/h s mezerou 10 cm. Vzhledem k tomu, že na kole trávím relativně hodně času a jen za letošek mám najeto cca 3 000km, mohu říct, že jsem nejraději předjížděn kamionem, autobusem, či podobně. Protože těmto řidičům z profese dochází jisté riziko předjíždění s malou rezervou a vzhledem k tomu, že předvídají, objíždí s velkou rezervou. Už několikrát se mi stalo, že když jsem jel na okresce, tak mě kamion předjížděl v protisměru, a také se mi několikrát stalo, že na prázdné čtyřproudé silnici mě řidič os. automobilu předjížděl v pravém pruhu, ve kterém jsem jel já. Ovšem "nejlepší" řidiči jsou ti, co vám jízdu na kole "zpřijemní" zapnutím ostřikovačů.