Musíš mít mezi trolejí a panťákem pro nutnou manipulaci s odpojovači stanovenou mezeru. Tu hala depa nesplňuje. Je tam ovšem možnost odpojit a zazemnit trolej, ale toto zařízení nesmí řidič obsluhovat.trainzjohny píše:[Hnidopich se tedy ptá: a co nízkoplech, s tím tedy není problém ??
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hnidopich se tedy ptá: a co nízkoplech, s tím tedy není problém ??Bobik píše:Protože nízká trolej. Minimálně se nedá zkontrolovat zdali se celý ztopořil jak má. A pokud by se třeba zamotal špagát, zjistíš to akorát při výjezdu, což není moc košer.
- Bobik
- Uživatel
Protože nízká trolej. Minimálně se nedá zkontrolovat zdali se celý ztopořil jak má. A pokud by se třeba zamotal špagát, zjistíš to akorát při výjezdu, což není moc košer.
Proč to nejde v hale?
protoze treba bys musel nekde na dvore menit pantaky, aby to bylo rano na vyjezd pripravene. V hale to delat nejde.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tušil jsem, že to je cca poslední třetina kolejí HL a vím, že právě KT se deponují (pro mne nepochopitelně) spíše v té zbývající části, na kterou přímý průjezd z DO není možný. Může mi někdo vysvětlit důvod proč denně se pravidelně ta cca třetina kolejí nevyužije pro otočení směru jízdy alespoň části (1/2 či 1/3 nejhůře 1/4) KT?willyjeff píše:PS : bez obracení se v HL dá zatáhnout jen od 16 do 25 koleje a to je pro depo nevýhodné, KT jsou deponovány spíše na menších číslech.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To ses domníval mylně. KT zatahuje úplně stejně jako všechny ostatní vozy v HL. Ale jaké já mám informace, tak se mistr snaží, aby měla KT najeto z obou stran stejně, ale určitě je neobrací po každém dni, či každý druhý.P_V píše:Já jsem se doteď domníval, že KT zásadně zatahuje do vozovny bez obracení, takže každý den vyjede ven opačným čelem, než tam zajela... vždyť to snad i šetří čas.
PS : bez obracení se v HL dá zatáhnout jen od 16 do 25 koleje a to je pro depo nevýhodné, KT jsou deponovány spíše na menších číslech.
Já jsem se doteď domníval, že KT zásadně zatahuje do vozovny bez obracení, takže každý den vyjede ven opačným čelem, než tam zajela... vždyť to snad i šetří čas.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nestačilo by pro rovnoměrné opotřebení dílů je otočit alespoň jednou denně - kolejové uspořádání HL by to snad mělo umožňovat (a když ne pro všechny KT, tak snad pro polovinu jo - tedy otáčení by bylo pravidelně po dvou dnech provozu).Petr píše:Samozřejmě že je....XSC píše:A není to spíš tím, že ty obousměrné KT se vlastně celou dobu provozují jednosměrně a dojde tak k nerovnoměrnému opotřebení některých dílů, které se pak projeví při požadavku na provoz opačným směrem?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že je....XSC píše:A není to spíš tím, že ty obousměrné KT se vlastně celou dobu provozují jednosměrně a dojde tak k nerovnoměrnému opotřebení některých dílů, které se pak projeví při požadavku na provoz opačným směrem?
A není to spíš tím, že ty obousměrné KT se vlastně celou dobu provozují jednosměrně a dojde tak k nerovnoměrnému opotřebení některých dílů, které se pak projeví při požadavku na provoz opačným směrem?
to je určitě pravda. ale co obousměrné tramvaje v jiných městech, vlaky, s-bahn, metro na povrchu?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne, že bych tomu nějak extrémně rozuměl, ale rozdíly mezi provozem tramvají a metrem bych viděl. Třeba obrovské teplotní rozdíly, klimatické změny a podmínky, kvalita svršku ( = neustálé otřesy) a i kvalita toho řidiče, jak s tím jezdí se podle mě hodně podepisuje na stavu našich vozů...pawel píše:jak můžou být ty kačeny tak příšerně poruchové, hlavně co se změny směru jízdy týče? kdyby byly takhle "spolehlivé" vozy metra, tak máme kolaps denně...
jak můžou být ty kačeny tak příšerně poruchové, hlavně co se změny směru jízdy týče? kdyby byly takhle "spolehlivé" vozy metra, tak máme kolaps denně...
No vždyť říkám, že šlo o prd. Stačilo půlku KT odjistit a jelo by se. Nemuselo by se nad tím špekulovat. Jak jsem psal, tak ty dvě kachny se tam vejdou s reservou do 30cm. Ale já bych to neriskoval, protože někteří jedinci by by tam i za asistence udělali železárnu.