Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Tak potom nechápu ty silácké řeči, které tady byly napsány, když realita je tedy jiná. Jo, jinak těch 10-15 nehod denně je, ale mají je všichni dohromady 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O tom by se dalo poměrně úspěšně pochybovat.MF píše:...prostě někomu padnou čočky a jedou vstříc osudu....nekoukaje vlevo, vpravo.
S tímhle přístupem by měl každej tak 10 - 15 nehod denně.
demon píše:MF: Tak ještě jednou. Tohle považuju za naprosto samozřejmý a NIKDO tu, pokud vím, netvrdil opak !
Jojo, napsané to asi nikde vyloženě nebylo, ale přijde mi, že z některých příspěvků přímo vyzařuje to, že prostě někomu padnou čočky a jedou vstříc osudu....nekoukaje vlevo, vpravo.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MF: Tak ještě jednou. Tohle považuju za naprosto samozřejmý a NIKDO tu, pokud vím, netvrdil opak ! 
No, řeknu to trochu jinak. Pojedu-li ve směru od Lazarské na Moráň autem a padnou-li mi světla do jízdy jak to bývá, tak se tam dolů do Resslovky podívám ještě více, než kdybych tam jel "jen" s tramvají, protože bych to rád přežil a mám pud sebezáchovy - nevrhat se před rozjetá auta byť jet mám zrovna já.
Tak to já s 9001 souhlasím.demon píše:Neustále píšeš o vytrestání a vyučování, ale to je tvoje argumentace, tvůj názor, tvoje představa a tvůj mindráček.9001 píše:Co zásadně odsuzuji je vytrestání takového řidiče. Vy nejste placeni od toho aby jste někoho vyučovali, ale za přepravu lidí.
Nikdo jiný, vyjma tebe, tady o tom nic nepsal.
Někdy byste se páni tramvajáci měli nad sebou víc zamyslet. Kolikrát jsem byl svědkem toho, že řidič tramvaje jel když měl návěstidlo na stůj. Ono třeba stačí se postavit na NM a koukat jak se jezdí od IPP. Několikrát jsem byl svědkem toho jak si tramvaj, respektive její řidič přímo vynucoval přednost a bylo mu úplně jedno, že chodci už mají zelenou. Takových míst by se našlo povícero.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jako popis pětibodového přestupku nějakýho pitomce za volantem osobáku, viděný očima řidiče tramvaje.9001 píše:Jak by si tohle hodnotil nebo klasifikoval?
O nějakém trestání nebo vyučování ani slůvko.
Ještě nějaký dotaz ?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jak bych to klasifikoval? Že Fořtík, jedoucí na signál volno, které svítilo (včetně červené v kolizním směru pro automobil) nejméně dvě vteřiny svým rozjetím způsobil šok řidiči automobilu, který byl překvapen tím, že on, jedouc na červenou, má v kolizi tramvaj jedoucí na signál volno a málem to poslal někam. Já nevím, co tu pořád řešíme, tramvaj má volno v přímém směru cca 10-15 sec. Kolik času, má, prosím, přenechat ze svého volna pro auta jedoucí na červenou? Třetinu? Polovinu? Nebo radši celé?9001 píše:Demon: Dovolím si citovat Fořtíka 24.2.2011 23:11Jak by si tohle hodnotil nebo klasifikoval?Fořtík píše:Jo jo, zrovna na Karláku, tam se toho na červenou vejde... Zrovna nedávno jsem tam vystrrašil auto jednoucí minimálně na 2s trvající červenou takovým způsobem, že málem zboural klandr u níže zmíněného reklamního pilíře. Inu, na červenou se jezdit nemá.
Já bych to klasifikoval jako silné řeči na tram-foru a v realitě nejspíš povystrčit tram do křižovatky, ať si někdo všimne, že už jede na červenou. Ne s úmyslem ho sejmout. Nevím proč tu obhajovat obvyklé pražské vychcánky, co jezdí na červenou, vyhrazenými pruhy, parkují v druhé řadě na hlavní, v křižovatkách, jezdí po chodnících s tím, že si tam najedou nejlépe po bezbariérovém přechodu apod. A přijde jim to normální....
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Demon: Dovolím si citovat Fořtíka 24.2.2011 23:11
Jak by si tohle hodnotil nebo klasifikoval?
Fořtík píše:Jo jo, zrovna na Karláku, tam se toho na červenou vejde... Zrovna nedávno jsem tam vystrrašil auto jednoucí minimálně na 2s trvající červenou takovým způsobem, že málem zboural klandr u níže zmíněného reklamního pilíře. Inu, na červenou se jezdit nemá.Absolut píše:Jinak ta nehoda byla dost ošklivá, odhaduji tam nějakou jízdu na červenou, auta odhozená daleko od sebe, jedno v reklamním sloupu JCDecaux...
Jak by si tohle hodnotil nebo klasifikoval?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neustále píšeš o vytrestání a vyučování, ale to je tvoje argumentace, tvůj názor, tvoje představa a tvůj mindráček.9001 píše:Co zásadně odsuzuji je vytrestání takového řidiče. Vy nejste placeni od toho aby jste někoho vyučovali, ale za přepravu lidí.
Nikdo jiný, vyjma tebe, tady o tom nic nepsal.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr: Špatný řidič zůstane vždy ten co pojede na červenou. To jsem ani nikam nenapsal, že by to mělo být obráceně.
Co zásadně odsuzuji je vytrestání takového řidiče. Vy nejste placeni od toho aby jste někoho vyučovali, ale za přepravu lidí.
Další věc. Bavíme se o selském rozumu. Pokud tím místem jezdím 10x za den a vím, že se tam tohle děje, tak tam jedu o to více opatrněji a už vůbec se nebavím, tím jak tam někoho vytrestám.
Co zásadně odsuzuji je vytrestání takového řidiče. Vy nejste placeni od toho aby jste někoho vyučovali, ale za přepravu lidí.
Další věc. Bavíme se o selském rozumu. Pokud tím místem jezdím 10x za den a vím, že se tam tohle děje, tak tam jedu o to více opatrněji a už vůbec se nebavím, tím jak tam někoho vytrestám.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, mluvíte mi z duše, pane kolego. Ano, zažil jsem. Ano, policie a soudy to vidí zřejmě jinak. Ano, stojí mi to za to 3 roky se třást před každým průserem. Ano, stojí mi to za to hodit si mašlu....Petr píše:Já bych to trošku ukrotil. Samozřejmě, když nějaký hovado pojede na červenou, já na volno a on to do mně napere, je to jeho smůla. On nerespektoval předpisy. On je viník. Zároveň si moc nedovedu představit tramvajáka, který (pominu-li silácké řeči vyprávěné někde) takovéhle situaci pomůže. Už jen to papírování a podávání vysvětlení... Bohužel začíná to, díky diskuzi, vypadat, jak když je špatný ten řidič tramvaje. CO je ale špatného na to, že jede na signál volno? Opravdu je nutné házet na něj vinu, že by měl něco předvídat? Přeženu to, ale to se opravdu po chvíli můžeme dostat do situace, že někdo zamázne tramvaj na Ípáku se slovy "já předvídám, že na moje volno se po magistrále přiřítí střelec a pojede na červenou". Opravdu jsme se všichni zbláznili? Co může řidič tramvaje udělat víc, než že respektuje světelnou signalizaci, jede na signál volno a ještě řeší za nějakého magora, který nerespektuje červenou? Je špatný řidič co má volno nebo ten, co nerespektuje stůj? Já mám v tomhle zcela jasno. Bohužel dnešní pokřivená doba začíná z viníků dělat pomalu oběti....Fořtík píše:To se na mě MF nezlob, ale když někdo pojede na mnou uvedenou 2s trvající červenou, tak ať se třeba po*ere. Já nevim, co se tu furt řeší... Hájí se tu ovce, co chodí na červeného pajďuláka a smete je tramvaj, hájí se tu řidiči jezdící na červenou... Za chvíli se tu bude tvrdit, že ty světla jsou jenom orientační, protože jezdit na červenou je vlastně úplně normální...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to trošku ukrotil. Samozřejmě, když nějaký hovado pojede na červenou, já na volno a on to do mně napere, je to jeho smůla. On nerespektoval předpisy. On je viník. Zároveň si moc nedovedu představit tramvajáka, který (pominu-li silácké řeči vyprávěné někde) takovéhle situaci pomůže. Už jen to papírování a podávání vysvětlení... Bohužel začíná to, díky diskuzi, vypadat, jak když je špatný ten řidič tramvaje. CO je ale špatného na to, že jede na signál volno? Opravdu je nutné házet na něj vinu, že by měl něco předvídat? Přeženu to, ale to se opravdu po chvíli můžeme dostat do situace, že někdo zamázne tramvaj na Ípáku se slovy "já předvídám, že na moje volno se po magistrále přiřítí střelec a pojede na červenou". Opravdu jsme se všichni zbláznili? Co může řidič tramvaje udělat víc, než že respektuje světelnou signalizaci, jede na signál volno a ještě řeší za nějakého magora, který nerespektuje červenou? Je špatný řidič co má volno nebo ten, co nerespektuje stůj? Já mám v tomhle zcela jasno. Bohužel dnešní pokřivená doba začíná z viníků dělat pomalu oběti....Fořtík píše:To se na mě MF nezlob, ale když někdo pojede na mnou uvedenou 2s trvající červenou, tak ať se třeba po*ere. Já nevim, co se tu furt řeší... Hájí se tu ovce, co chodí na červeného pajďuláka a smete je tramvaj, hájí se tu řidiči jezdící na červenou... Za chvíli se tu bude tvrdit, že ty světla jsou jenom orientační, protože jezdit na červenou je vlastně úplně normální...
S myčákem se nestalo nic, na voze 8368 je to pozůstatek po lepidlu z reklamy Mora.Vojta Tramvaj píše:Na toto chci navázat otázkou co se stalo s myčákem na Pankráci? Protože, to co jsem včera a dneska viděl na voze 8368krtinek ([color=#FF0000]ve Škoda 15T For City[/color]) píše:Na 402./18 dnes premava MORA. Vyskyt 15T na jinych poradich nepozorovan*. Ostatni 18 jsou stalice: Samsungy, Baumatic, Alza, BBC atd.
Aneb: Vazeni novinari, my uz nevime, jak jinak Vam rict, ze 15T nemaji se zimou sebemensi problem...
*pouze rano 9212 na cvicce.![]()
![]()
![]()
Podívejte se na její zadní plošinu a střechu.