Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
přechod pro chodce?
Re: Kotlářka
Tak nevím, jel jsem tam dneska šestkrát a žádné tikání jsem neslyšel. Asi jsem měl moc nahlas rádio.Vojta Tramvaj píše:Pánové ( a dámy ) mám dotaz,
nedávno jsem spozoroval, že u mého domu něco tiká. Nevěděl jsem jestli mám zakládat téma či ne. Tak se na vás obracím s probzou, protože čím blíž jsem k výhybce tím hlasitěji to tiká, a ne a ne to přestat. Je to tak 3 týdny a nevím co s tím.
Edit: 3 týdny
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kotlářka
Pánové ( a dámy ) mám dotaz,
nedávno jsem spozoroval, že u mého domu něco tiká. Nevěděl jsem jestli mám zakládat téma či ne. Tak se na vás obracím s probzou, protože čím blíž jsem k výhybce tím hlasitěji to tiká, a ne a ne to přestat. Je to tak 3 týdny a nevím co s tím.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mně vrtá hlavou 14 letMM-Mikulovsky píše:No někdy mi skutečně vrtá hlavou podle čeho určují umístění OR(...)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neví někdo jak vypadá střed TT mezi zastávkou Zlíchovov a obratištěm Hlubočepy? Cca ve vyznačeném místě - před malým (mnou nenáviděným - zbytečným) esíčkem (kvůli existenci cca 120 metrů dlouhého samostatného souběžného pruhu IAD DC, velmi často přes den sloužícího jako parkoviště, které by bez problémů mohlo být při druhém okraji vozovky) byla v podvečer 30. 12. 2010 ve směru ZC v půli malého BKV panelu totálně prasklá levá kolejnice a mne připadalo, že se ten panel (vedle jehož levého boku byla vidět díra po vydrolené živici) čím dál víc během průjezdu propadá - TRAM se mi rozhodně čím dál víc rozhoupávali při (+/-) podobné rychlosti (jel jsem však přes to, jako "svačinář", 4 různými TRAM - jejichž konstrukce mohla můj subjektivní názor zkreslit).
To oproti tomu bylo cca toto místo za zastávkou Lihovar DC opatřené OR 10, kvůli sice od pohledu znatelně propadlému (stejně krátkému BKV) panelu slabý odvar - kolej byla celá a TRAM se při průjezdu ani nehnuli. Akorát jsem brzdil BUS jedoucí za mnou, které se do souběžného pruhu nevešly.
No někdy mi skutečně vrtá hlavou podle čeho určují umístění OR - jako. např. v esíčku za Přístavištěm DC, kde bývalo OR20 a na podzim po malé opravě (podfouknutí propadlých panelů) tam vyvěsily "POMALU".
To oproti tomu bylo cca toto místo za zastávkou Lihovar DC opatřené OR 10, kvůli sice od pohledu znatelně propadlému (stejně krátkému BKV) panelu slabý odvar - kolej byla celá a TRAM se při průjezdu ani nehnuli. Akorát jsem brzdil BUS jedoucí za mnou, které se do souběžného pruhu nevešly.
No někdy mi skutečně vrtá hlavou podle čeho určují umístění OR - jako. např. v esíčku za Přístavištěm DC, kde bývalo OR20 a na podzim po malé opravě (podfouknutí propadlých panelů) tam vyvěsily "POMALU".
Na Vltavské v obou směrech praskají kolejnice. Při přejezdu tramvaje přes prasklinu hlavně ve směru ZC to dělá slušný hluk.
Naposledy upravil(a) johndj dne 05.1.2011 12:28, celkem upraveno 1 x.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V úrovni sloupku zastávky Vosmíkových DC, ovšem na pravé kolejnici ZC, je taky jeden luxusní schůdek. Ona celá tahle trať je takovým panoptikem...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lomů se nám vyrojilo opět hojně, určitě více, než se poznamenalo v Na znamení. Jen namátkou jsem si povšiml: pravá kolejnice v koleji dc mezi Ostrčilovo nám.-Albertov (u Lidla), v témže úseku a téže kolejnici o pár metrů dál na mostě přes Botič (tradičně a na několika místech). Ale jednoho "jedlíka" pozoruji každý den
v pravé kolejnici v koleji zc na křižovatce u Edenu v místě posledního pěšího přechodu před zastávkou Slavia. Taktéž je tradiční, neb tam byl i loni, ale letos se nejprve rozpadl svár (foto 1 z 9.12.) a dnes jsem zpozoroval chybějící kus (foto 2 z 16.12.)
Ach, ty BKVčka 
-
Tita
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak dle toho, že v záhlaví je vysloveně napsáno "Na provozu těchto stránek spolupracují České dráhy a.s. a Institut teoretické informatiky", se dá předpokládat, že ČD na tom systému spolupracujou dobrovolně a ne jenom nevědomým poskytováním údajůJebi píše:No, mně sám Babilon řikal, že to protizákonný asi neni, ale kdyby na to přišli, tak mě odstřihnou. A všimnout by si toho mohli, protože bych jim z toho serveru stahoval celkem dost dat.
"
-
Jebi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, mně sám Babilon řikal, že to protizákonný asi neni, ale kdyby na to přišli, tak mě odstřihnou. A všimnout by si toho mohli, protože bych jim z toho serveru stahoval celkem dost dat.Tita píše:Jenže babitron funguje na vzájemné dohodě o získávání dat s ČD, která vznikla potom, co je dráhy od přístupu k těm datům odstříhlyP_V píše:Co by tam bylo nelegálního. Snad tam není nikde řečeno, že informace získané ve veřejné aplikaci se nesmí dále využívat. I babitron funguje podobným způsobem.
-
Tita
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenže babitron funguje na vzájemné dohodě o získávání dat s ČD, která vznikla potom, co je dráhy od přístupu k těm datům odstříhlyP_V píše:Co by tam bylo nelegálního. Snad tam není nikde řečeno, že informace získané ve veřejné aplikaci se nesmí dále využívat. I babitron funguje podobným způsobem.
Co by tam bylo nelegálního. Snad tam není nikde řečeno, že informace získané ve veřejné aplikaci se nesmí dále využívat. I babitron funguje podobným způsobem.
-
Jebi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, ta ne-úplně-legálnost bohužel na škodu trochu je, jelikož ten program je bakalářská práce a tam musím přiznat, odkud všechny ty údaje mám..Isidor píše:No, jestli máš dost času a nevadí ti ne-úplně-legálnost daného postupu, můžeš zkusit rozpitvat komunikaci mezi prohlížečem a serverem na http://mapy.jizdnirady.idnes.czCo jsem to tak rychle zkouknul, posílá se tam nalezená trasa včetně poloh sloupků AJAXem ve formátě JSON.
No, jestli máš dost času a nevadí ti ne-úplně-legálnost daného postupu, můžeš zkusit rozpitvat komunikaci mezi prohlížečem a serverem na http://mapy.jizdnirady.idnes.czJebi píše:tiše doufám, že mi třeba někdo poví o zdroji, kde bych získal rovnou trasy i se souřadnicema..
Naposledy upravil(a) Isidor dne 10.12.2010 22:20, celkem upraveno 1 x.
-
Jebi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mně už je to stejně celkem jedno..Bobik píše:Nepleť ho, chudáka. Takový Orteňák je potvora zapeklitá.
Obecně mi jde o to, že mám TRAM linku a její trasu a chci algoritmicky určit přesné GPS souřadnice jejích zastávek (tzn. ne jen jejich názvy, ale konkrétní "sloupky", u kterých staví). Protože z IDOSu získám jen trasu a z mapových zdrojů zase jen souřadnice, tak bych to potřeboval nějak propojit. Samozřejmě si to můžu udělat růčo, ale já bych na to měl napsat aplikaci (protože dělat to pro všechny linky tramvají a pak i busů by asi chvíli zabralo). No a píšu to sem hlavně proto, že jsem naivní a tiše doufám, že mi třeba někdo poví o zdroji, kde bych získal rovnou trasy i se souřadnicema..