Škoda 15T ForCity

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
JaHu
Uživatel

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od JaHu » 02.1.2011 20:19

Petr píše:Něco zásadního mi uniklo? Pokud najdeme druhou tramvaj, která měsíc po dodání (!) začala přepravovat cestující, pak budiž...
A nebylo to tenkrát náhodou tak, že vyjela s cestujícími jenom proto, že Bém někde slíbil, že sveze první cestující do Vánoc 2005? Takže vyjet s cestujícími musela za každou cenu. A nebyla potom asi po dvou dnech provozu opět stažena, aby se po Vánocích pokračovalo ve zkušebních jízdách bez cestujících? Navíc, jak jsem psal, 14T je pouze (k horšímu) upravená Vektra, zatímco 15T je něco zcela odlišného od všech ostatních u nás dosud vyráběných typů tramvají. Na rozdíl od RT6N má 15T výhodu, že výrobce existuje, není v konkurzu a něco s tím dělá (i když pomalu).

mchedeli
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mchedeli » 02.1.2011 19:48

Dobrý den, se vláda rozhodla obnovit Tbilisi tramvají. Mám přátele, a května na tomto projektu podílí. jsme Diskuse o tramvaje. I pro výrobu elektrické tramvaje a zejména pro Škoda 15t. máme zájem o odhadované náklady na tramvaj. Ještě jedna otázka, co tramvaj levněji Skoda 15t - CItadis 302? Děkujeme Ti, pokud vám pomohou zjistit více informací.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 02.1.2011 19:11

Bald píše:Měl by to někdo dostat k úhradě.
Rozhodně a ten někdo je výrobce, co splodí vůz, kterej si vyláme zuby tam, kde zbytek vozovýho parku bez problémů projede.
I přestože tahle maličkost byla přímo součástí zadávacích podmínek... :roll:

O "kvalitách" vetřelce netřeba nikoho přesvědčovat, o tom si snad za 5 let provozu každej udělal obrázek... :smt078

MKzB
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MKzB » 02.1.2011 18:41

Bald píše:15T - stojí nikoliv proto, že by to byl zmetek, ale proto, že DP není schopný zajistit průjezdní profil ve zmrazcích a nažene do toho zbrusu nové vozy, kterým dle očekávání urazí kryty podvozků. Měl by to někdo dostat k úhradě.
Až bude více 15T v provozu, tak si ty cestičky udělají pravidelným provozem.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.1.2011 17:03

Bald píše: 15T - stojí nikoliv proto, že by to byl zmetek, ale proto, že DP není schopný zajistit průjezdní profil ve zmrazcích a nažene do toho zbrusu nové vozy, kterým dle očekávání urazí kryty podvozků. Měl by to někdo dostat k úhradě.
K úhradě by někdo měl dostat celou objednávku včetně 14T. S tím souhlasím.
Jinak z pohledu řidiče, kterého nezajímá kdo to nahoře jak zk.rvil, případně kolik kilo jablek za to dostal, z pohledu člověka, který s tím jezdí to pro mě zmetek je. Jak 14T, tak se tím začíná stávat i 15T (byť jsem ji zatím neřídil). Ale když jsem měl možnost si ji prolézt a zhodnotit pohledem člověka denně se pohybující v provozu, musel jsem se držet, abych nezačal výt. A jak řikám, mě je jedno jestli je chyba v zadání nebo v neschopnosti výrobce, to je mi z tohodle pohledu šumák.

jeffer
Uživatel

Příspěvek od jeffer » 02.1.2011 16:55

471 ČD:
ešus (trojdielny, hliníkový)
ľadovec (biely a šišatý - na neskoršie červeno-modré verzie už príliš nesedí)
a určite pár ďalších.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.1.2011 14:17

Bald píše:15T - stojí nikoliv proto, že by to byl zmetek, ale proto, že DP není schopný zajistit průjezdní profil ve zmrazcích a nažene do toho zbrusu nové vozy, kterým dle očekávání urazí kryty podvozků. Měl by to někdo dostat k úhradě.
Tak tomuhle v našem státě nevěřím ani já - asi už nadosmrti věčný snílek, ale stojící nohama na zemi (již na střední mne spolužáci/spolubydlící nazývali snícím realistou)!

Bald
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bald » 02.1.2011 13:57

14T - naše koleje s ní mají problém, ne však naopak. Proto bych nenadával vcelku spolehlivé tramvaji s koncepcí ve světě hojně rozšířenou a funkční. Praha si měla objednat vozidla pro město vhodná. To se nestalo - je to tedy chyba ve volbě vozu, ale není to tím, že by snad 14T byl krám. Spíš stav našich kolejí je k pláči a tím nemyslím jen zubožený stav, ale i původní geometrii oblouků, při které to nemohlo jinak dopadnout. Někdo řekne že jinak se to do našich ulic nevleze - ok, nic proti tomu, i když špeky se najdou i v místech, kde je místa habaděj! Ale zase za to nemůže vozidlo.

15T - stojí nikoliv proto, že by to byl zmetek, ale proto, že DP není schopný zajistit průjezdní profil ve zmrazcích a nažene do toho zbrusu nové vozy, kterým dle očekávání urazí kryty podvozků. Měl by to někdo dostat k úhradě.
MM-Mikulovsky píše:S 15T nemohu souhlasit - díky tvaru čelních světel (alespoň na mne) působí přívětivěji než 14T, čili rozhodně ne Vetřelec...
Dle tohoto jsi zřejmě nikdy neviděl ani Vetřelce, ani 15T :roll: Patnáctka se tváří všelijak, ale rozhodně ne přívětivě. 14T má výraz oduševnělé neškodné krávy. Ale každý má jiný vkus a představivost, takže se nehledají přezdívky snadno.

Řada 471 měla prvotní přezdívku ledovec. Ešus je kvůli skříni z hliníku, takže jestli tak někdo říká patnáctce, je to nesmysl.

7105
Uživatel

Příspěvek od 7105 » 02.1.2011 13:49

Nejlepší přezdívka pro 14T je asi atomová hlavice :smt082

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.1.2011 13:36

JaHu píše:(..)Vzhledem k tomu, kolik bylo problémů se zprovozňováním 14T, což je de facto pouze horší verze Vektry(...)
Něco zásadního mi uniklo? Pokud najdeme druhou tramvaj, která měsíc po dodání (!) začala přepravovat cestující, pak budiž...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.1.2011 13:36

MM-Mikulovsky píše:Ešus - který se na dráze přiřazuje k Elefantovi
Já jsem na slona slyšel slovo, které od té doby používám, protože sedne jako p..el na hrnec :D a to název "lednička" :D

Jinak nevím, co máte proti Mazlíkovi, celkem se to uchytilo a může se to používat v dobrém i pejorativním významu :D

JaHu
Uživatel

Příspěvek od JaHu » 02.1.2011 13:29

Proxy píše:Vzhledem k tomu, že aktuálně není v provozu žádná 15T, je podle mne velmi odvážné hodnotit tuto tramvaj jako kvalitní...
Teprve zkušenost z provozu může být v tomto směru rozhodující :wink: Vždyt 15T má i řadu svých nevýhod, které mohou časem převážet na jejími světlými stránkami.
Vzhledem k tomu, kolik bylo problémů se zprovozňováním 14T, což je de facto pouze horší verze Vektry, mě koncepčně zcela odlišná 15T, úplně jiná než cokoliv, co se tu kdy předtím vyrobilo, tak moc neudivuje. Uznávám, že slovo kvalitní je zatím předčasné, ale doufám, že se časem ukáže jako po dlouhé době konečně povedená tramvaj.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 02.1.2011 13:19

peterkostelecky píše:No vzhledem k tomu, že je to 1. 100% nízkopodlažní tramvaj, která vytlačuje naše zrychla, které tu slouží 50 let, tak bych jí dal takovou přezdívku, která by s tím měla nějakou spojitost. Ta přezdívka by měla být naprosto identifikovatelná, jednoduše zapamatovatelná, publikovatelná, snadno vyslovitelná a jednoznačná :) toť můj názor ...
Tomu odpovídá pohřebák, protože se dá říci, že pohřbívá milované T3 s nadčasovým designem, které jsou oblíbené pro prostorný interiér, jednoduché opravy a za 50 let se staly tramvajovou klasikou :-)

peterkostelecky
ovocnář
Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=

Příspěvek od peterkostelecky » 02.1.2011 13:14

No vzhledem k tomu, že je to 1. 100% nízkopodlažní tramvaj, která vytlačuje naše zrychla, které tu slouží 50 let, tak bych jí dal takovou přezdívku, která by s tím měla nějakou spojitost. Ta přezdívka by měla být naprosto identifikovatelná, jednoduše zapamatovatelná, publikovatelná, snadno vyslovitelná a jednoznačná :) toť můj názor ...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.1.2011 13:12

Fořtík píše:Co se 14T týká, už jsem slyšel i označení Pendolíno, Pendos*áč, Plzeňská pomsta či pomsta z Plzně. ;-)
A já ji zase říkám Barakůda, ale Saranče, Wobluda, Vetřelec mi také sedí stejně - vše odvozuji od nepřívětivého vzhledu vnějšího designu.
Pendosráč, S*áč, Posera, Poseroutka, Sračka, Bábovka zase naprosto sedí vzhledem k "rychlosti"- pomalosti průjezdu oblouků a klesání.
Pojízdné železářství, Pojízdný příborník, Chřestýš - zase skutečně od vydávaných zvuků.
Bald píše:
JaHu píše:15T - nemít na sobě tolik té černé barvy, tak by přezdívky typu "rakev" nebo "(Kotasův) pohřebák" neměla
Jenže ona tu černou barvu má. I o tom přezdívky jsou, proč vznikl wlk - právě kvůli laku :wink:
vetřelce, pokud je to tedy bráno z Aliens, spíš připomíná zpředu ta patnáctka, ale to už je na každého představivosti. Ostatně i z profilu, obvzlášť právě ve spojení s tou lesklou černou.
14T je rovněž chřestýš, kvůli syčení přimazávání okolků v obloucích ve spojení s hadovatěním v obloucích.
S 15T nemohu souhlasit - díky tvaru čelních světel (alespoň na mne) působí přívětivěji než 14T, čili rozhodně ne Vetřelec. Ovšem já jsem na ní krom Mazlík tady a v terénu slyšel Převrácený květináč či Autobus (obé kvůli pohledu ze předu), Monstrum.
Rozhodně jsem ve spojení s ní neslyšel (tady někým zmiňovaný) Ešus - který se na dráze přiřazuje k Elefantovy.
Dosud mnou neslyšené, zde již uváděné, Pohřebák, Rakev sedí kvůli pražskému černému zbarvení, díky němuž je asi nepřívětivější než třeba verze dodávaná do Rigy (která má ovšem čelní světla podobná se 14T - a díky tomu bych pak ji zase za Vetřelce asi bral).

Odpovědět