Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
MPL: klííd, zastávkové jsou dobře, jen se na portál nevejde info o 3 vydáních vedle sebe, takže je třeba trochu improvizace. Na zastávkách nebude nic, jak bylo sděleno. (technické důvody bych v tom neviděl, ale to je věc jiná). Linkové jsou chybně, to už bylo napsáno.
EDIT: Na stráckách ROPIDu již byly zveřejněny tramvaje od 27.10., takže zastávkové jsou již správně a dohledatelné.
Mnohem víc mi vadí, že nikde není žádné info o výluce na IPP.
EDIT: Na stráckách ROPIDu již byly zveřejněny tramvaje od 27.10., takže zastávkové jsou již správně a dohledatelné.
Mnohem víc mi vadí, že nikde není žádné info o výluce na IPP.
Díky za ujasnění, pokud se ale jezdí prázdninově ve středu a v pátek, tak jsou špatně VŠECHNY JŘ. Linkové mají chybu v Po a Út (uvedeny jsou prázdniny) a zastávkové ve St (uveden je normální stav).
To je teda paráda. To by snad už bylo lepší nedávat tam nic a oznámit to nějakou větou typu "Ve středu a v pátek se jezdí podle prázdninových jízdních řádů. Vzhledem k tomu, že je neumíme vyrobit pořádně, žádne nevyvěšujeme".
To je teda paráda. To by snad už bylo lepší nedávat tam nic a oznámit to nějakou větou typu "Ve středu a v pátek se jezdí podle prázdninových jízdních řádů. Vzhledem k tomu, že je neumíme vyrobit pořádně, žádne nevyvěšujeme".
-
gabuliatko
- Uživatel
Prázdninově se jezdí ve středu a v pátek. Na portálu jsou chybně linkové jízdní řády u některých linek tram.
Sorry, ale na jrportal-u JSOU zastávkové jízdní řády vygenerovány. Podstata dotazu spočívala v tom, že jsou JINÉ NEŽ LINKOVÉ. A já (nejsa zaměstnanec ani znalec) netuším, který z těchto dvou nabízených JŘ je správně. Vzhledem k tomu, že prázdniny jsou už ve středu, tak ani varianta, že na pátek (prázdniny) by měl nýt jiný JŘ "jaksi nesedí".MOp píše:Tudiz predpokladam, ze nejsou vygenerovany, kdezto linkove ano. Rucne se to rozhodne nepise!
Když už se v tom tedy "šťourám", tak u dalších linke (namátkou 18) je to naprosto stejně - linkový JŘ všude 10 minut, zastávkové Po-Čt 8 minut a pátek 10 minut.
Zdá se, že se někomu generování JŘ vůbec nepovedlo, na tom se shodneme. Nezodpovězenou otázkou ale zůstává jak ty tramvaje v pondělí vlastně pojedou - na zastávkách se nic neobjeví (jak píše MOp) a na internetu visí 2 vzájemně si odporující verze.
Ví někdo jak to teda bude?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Inu, pravděpodobně někdo zadal jinak správné intervaly pouze pro prázdninový pátek 29.10. i pro ostatní pracovní dny v příštím týdnu...
MOp: Vzhledem k tomu, že prázdniny jsou pátek, napsat se to do běžných JŘ bez problémů dalo. I když asi ne u všech linek PID, a proto to upozornění.
Nebo se prázdninově bude jezdit od PO 25.10.? Asi těžko.
MOp: Vzhledem k tomu, že prázdniny jsou pátek, napsat se to do běžných JŘ bez problémů dalo. I když asi ne u všech linek PID, a proto to upozornění.
Nebo se prázdninově bude jezdit od PO 25.10.? Asi těžko.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na Ropidu visi tato veta: Upozornění: Z technických důvodů nebudou jízdní řády pro pracovní den - prázdniny na zastávkách vyvěšovány!
K dispozici jsou tyto jízdní řády pouze na internetu. Děkujeme za pochopení.
Tudiz predpokladam, ze nejsou vygenerovany, kdezto linkove ano. Rucne se to rozhodne nepise!
K dispozici jsou tyto jízdní řády pouze na internetu. Děkujeme za pochopení.
Tudiz predpokladam, ze nejsou vygenerovany, kdezto linkove ano. Rucne se to rozhodne nepise!
Už jsem tu jednou dostal za "rejpání" do kvality jízdních řádů na jrportal-u vynadáno, ale nedá mi to, abych se přesto nezeptal:
Jak se tvoří jednotlivé jízdní řády pro tento portál? Z nějaké databáze, nebo je někdo "píše ručně"?
Proč se ptám: dnes jsem zjistil, že jsou zveřejněny nové jízdní řády od 23.10.2010. A ta moje zapeklitá "jednička" má zase problémy. V linkovém jízdním řádu jsou v ranní špičce Po-Čt (a možná i jinde, ale mně zajímá toto) uvedeny intervaly 10 minut, zatímco v jednotlivých zastávkových JŘ zůstávají intervaly 8 minut, tedy odjezdy např. ze zastávky Palmovka směr Petřiny jsou uvedeny v každém jízdním řádu jinak.
Co je správně? (A jak k tomu může dojít?)
Předem děkuji za odpověď od "znalých".
Jak se tvoří jednotlivé jízdní řády pro tento portál? Z nějaké databáze, nebo je někdo "píše ručně"?
Proč se ptám: dnes jsem zjistil, že jsou zveřejněny nové jízdní řády od 23.10.2010. A ta moje zapeklitá "jednička" má zase problémy. V linkovém jízdním řádu jsou v ranní špičce Po-Čt (a možná i jinde, ale mně zajímá toto) uvedeny intervaly 10 minut, zatímco v jednotlivých zastávkových JŘ zůstávají intervaly 8 minut, tedy odjezdy např. ze zastávky Palmovka směr Petřiny jsou uvedeny v každém jízdním řádu jinak.
Předem děkuji za odpověď od "znalých".
proboha netahejte do toho zase ty turisty, praha je tu pro své obyvatele a samozřejmě stejně tak i pro návštěvníky. doopravdy mi vadí tenhle xenofobní tón ("si z nich přece nesednem na zadek" a podobné). nicméně d-2 v této trase je nesmysl. ne kvůli turistům, ale protože k hradu se dá dojít od zastávky prašný most, případně se dá na vozovně SE/brusnici přestoupit na linku 22.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové snad je tu MHD především pro Pražany. Turisti jsou sice hezká věc, ale zase všechno musí mít své meze. Proč si z nich máme sedat na zadek? Stejně je nejkrásnější jít přes Staré zámecké schody nahoru.
Nevim jak,ale zrovna dnes jsem nad timto premyslel,ze tu dvojku mohli ted pustit touto objizdkou.Ale asi by to bylo zbytecne.Zase ale na druhou stranu z Hradčanské ke hradu by pro turisty to mohlo byti zajimavejsi,nez z Malostranské.Ted kdyz je to nové.....
MF píše:Na hradě myslím moc lidí nebydlí, je to hlavně turistická zajímavost, čili žádný extra přepravní vztah k Petřinám. Nepředpokládám davy lidí, co jezdí z Petřin na hrad a zpátky. Kdo chce na Petřiny, tak hald musí přestoupit už na Malostranské na 18ku (tedy uvažuji li p obnovení kompletního Prašňáku).
Na hradě myslím moc lidí nebydlí, je to hlavně turistická zajímavost, čili žádný extra přepravní vztah k Petřinám. Nepředpokládám davy lidí, co jezdí z Petřin na hrad a zpátky. Kdo chce na Petřiny, tak hald musí přestoupit už na Malostranské na 18ku (tedy uvažuji li p obnovení kompletního Prašňáku).
MF píše:A k čemu by to asi tak bylo? Když hlavním úkolem této linky je spojení kulaťáku s Vozovnou SE a Petřinami? To jako když budu chcít jet na Kulaťák, tak kvůli tomu pojedu 15 minut oklikou nebo co?8251 píše:Až bude zprovozněný Hládkov Tak co takhle zavést linku 2 v trase: Petřiny-Baterie-Hládkov-Pohořelec-Brusnice-Pražský Hrad-Královský Letohrádek-Hradčanská-Vítězné náměstí-Podbaba (Červený Vrch)? At je to trochu živějšíA aspon by bylo Spojení od Hradu na Petřiny
To jo ale taky se chtěji lidé dostat od hradu na Petřiny
A k čemu by to asi tak bylo? Když hlavním úkolem této linky je spojení kulaťáku s Vozovnou SE a Petřinami? To jako když budu chcít jet na Kulaťák, tak kvůli tomu pojedu 15 minut oklikou nebo co?8251 píše:Až bude zprovozněný Hládkov Tak co takhle zavést linku 2 v trase: Petřiny-Baterie-Hládkov-Pohořelec-Brusnice-Pražský Hrad-Královský Letohrádek-Hradčanská-Vítězné náměstí-Podbaba (Červený Vrch)? At je to trochu živějšíA aspon by bylo Spojení od Hradu na Petřiny
Až bude zprovozněný Hládkov Tak co takhle zavést linku 2 v trase: Petřiny-Baterie-Hládkov-Pohořelec-Brusnice-Pražský Hrad-Královský Letohrádek-Hradčanská-Vítězné náměstí-Podbaba (Červený Vrch)? At je to trochu živější
A aspon by bylo Spojení od Hradu na Petřiny 
Musím uznat argument MMM, že taxi je skutečná, ale slabá konkurence. Zejména na Lazarské a vůbec v celém provozu je vidět, že je hrozně štve, že v noci MHD funguje. Je jasné, že všichni by s nimi nejeli, ale určité procento ano. Myslím, že noční linky nezaniknou na úkor denních. Mám za to, že noční provoz v Praze je jeden z nejlepších. Co očekávám v budoucnu je to, že bude narůstat počet cestujících a že buď budou jezdit na některých linkách soupravy, nebo se zruší čekačka a bude více pořadí..