Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
jaydee2008
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
To se s ní dřív svezu v Rize (ikdyž tam cestu v následujících letech naplánovanou nemám) než tady v Praze .... grrrrrr!!!!!! Třeba tu nevyjede nikdy. Voni tramvaje mívaj furt nějaký problémy. Kdyby to tady nebylo tak přísný. Nebo ať radši zmodernizujou všechny té trojky a je to. Tolik peněz se už nastrkalo do tramvaje co možná nikdy nepoveze žádné cestující .... chjo.
a nebo ať nějak zmodernizujou to pojízdný želerářství ať tolik nerachtá.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Takže jedeme zase od 0 nebo pokračujeme v metě 5000km?demon píše:Jestli ! Díky víkendovému problému s motorem je k tomu zase o kus dál...MF píše:To asi proto až jednou ten krám vyjede s lidma, tak aby bylo kam věšet prapory s nápisem "sláva, jhurá, konečně"
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ! Díky víkendovému problému s motorem je k tomu zase o kus dál...MF píše:To asi proto až jednou ten krám vyjede s lidma, tak aby bylo kam věšet prapory s nápisem "sláva, jhurá, konečně"
To asi proto až jednou ten krám vyjede s lidma, tak aby bylo kam věšet prapory s nápisem "sláva, jhurá, konečně"BerryML píše:Na 11. koleji před halou je delší dobu odstavena 9207. Mimochodem, má na předním čele namontovány držáčky na vlajky.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A já furt
co to na tom čele, od světel do středu, má za tyčky - díky za vysvětlení.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na 11. koleji před halou je delší dobu odstavena 9207. Mimochodem, má na předním čele namontovány držáčky na vlajky. 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nehádám se, jen zcela pravidelně vídám 9207 na 3.koleji v 1.lodi a 9201 před halou někde v úrovni 9.-12.koleje...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mart337: 1.) Já vidím se 2ks 15T na PA střídat (a netroufám si tipovat. která víc kde stojí a počítat jsem to nepočítal a ani nemíním) - ty si přímo odporuješ s demonem, který v příspěvku viewtopic.php?f=14&t=1231#p130621 píše o 9207, že stává v 1. lodi!
2.) Ty popisuješ vyztužení kolejí a zejména spíše lávek mezi nimi ve 4. lodi PA, které bylo provedeno během výluky 20. - 22. koleje cca od května do června tohoto roku, kvůli instalaci nových zvedáků tramvají na 21. koleji posouvajících se po vodících kolejnicích na lávkách vedle ni. Já jsem však psal o instalaci nových doplňkových kovových podpěr kolejí, které byly pod nimi instalovány někdy v zimně (postupně vždy přes den - během vyjetí tramvají do "terénu") a to hned od vrat (po dovče ti to snad i vyfotím)!
2.) Ty popisuješ vyztužení kolejí a zejména spíše lávek mezi nimi ve 4. lodi PA, které bylo provedeno během výluky 20. - 22. koleje cca od května do června tohoto roku, kvůli instalaci nových zvedáků tramvají na 21. koleji posouvajících se po vodících kolejnicích na lávkách vedle ni. Já jsem však psal o instalaci nových doplňkových kovových podpěr kolejí, které byly pod nimi instalovány někdy v zimně (postupně vždy přes den - během vyjetí tramvají do "terénu") a to hned od vrat (po dovče ti to snad i vyfotím)!
Na 11. koleji před halou většinou stává 9207.MM-Mikulovsky píše:Havarijní kolej je jen jedna a to 11. - nesmí na ní do haly nic a před ní na harfě se (dle mého občasného sledování) obě 15T střídají - druhá bývá zaparkovaná většinou cca na 3 či 4. koleji uvnitř. Ta 11. kolej je prohnutá od 15T, kvůli tomu se ve 4. lodi - 20. až 23. kolej dávalo vyztužení podpěr. Slyšel jsem však, že to ani nemuselo být - prázdnou 15T prý unese to původní (viz 1. loď).
Jinak co se týče vyztužení na 20. až 23. koleji, vyztužení se dávalo pouze podél 21. koleje v zadní části, neb se zde osazovaly nové hydraulické zvedáky. Kolejí okolo se úpravy nijak zvlášť moc netkly.
Nyní je ještě mimo provoz jestli se nepletu 17. kolej a dělá se na ní nová lávka pro 15T.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nebolo, lebo 15t je navrženo na výšku 35mm nad tk, nikoliv 18mm nad tk. Možno inokedy a iná tramvaj.
- Daniel_Brvnišťan
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte, že by technicky šlo vyrobiť verziu 15T s podlahou vo výške ako ULF? Či už pre vývoz, alebo možno aj pre Prahu, keď bude mať raz TT v stave, ktorom by prevádzku takého vozidla umožňoval.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nejsem ještě zcela senilní, tak je tomu přesně tak, ale říká se jim EmTest... nebo jsem si to myslel. Z JKZ Olomouc jsou všechny v SORkách.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Není to spíš to JKZ Olomouc? Teda, minámálně na SORu ev.č. 3000 bylo tušim JKZ a snad je i na sériovkách. Nebo ne?trainzjohny píše:A) Původní řešení bylo mnohem elegantnější a řešilo i stav kdy není na orientaci jen linka + cíl ale i třeba jeden nápis (smluvní jizda nebo tak) a to tak že se celá délka transparentu posouvala ve spirále. Bylo to poměrně rychlé "točení" ale i tak to mohl pomalejší jedinec snadno přečíst v krátké době.MM-Mikulovsky píše:Dle informací na 3. letošním školení je skutečně finálním řešením boční orientace 15T toto: 1.) zavřené dveře po obou stranách - číslo a směr v hlavním velkém BUSE panelu 2.) otevřené jedny dveře vedle - číslo v dolním pomocném a směr smrštěn do viditelné poloviny velkého BUSE 3.) otevřené oboje dveře - číslo v dolním pomocném a směr "probíhá/roluje" nad ním v horním panelu - respektive jeho viditelném středu
Dle mne je to asi nejrozumnější řešení - původní návrh bez malého pomocného BUSE na číslo, které by se při otevření obou dveří zobrazovalo uprostřed velkého, neřešil neviditelnost směru v té situaci!
B) 15T má EmTest jako třeba SORy a né BUSE, to si asi všichni už všimli.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A) Původní řešení bylo mnohem elegantnější a řešilo i stav kdy není na orientaci jen linka + cíl ale i třeba jeden nápis (smluvní jizda nebo tak) a to tak že se celá délka transparentu posouvala ve spirále. Bylo to poměrně rychlé "točení" ale i tak to mohl pomalejší jedinec snadno přečíst v krátké době.MM-Mikulovsky píše:Dle informací na 3. letošním školení je skutečně finálním řešením boční orientace 15T toto: 1.) zavřené dveře po obou stranách - číslo a směr v hlavním velkém BUSE panelu 2.) otevřené jedny dveře vedle - číslo v dolním pomocném a směr smrštěn do viditelné poloviny velkého BUSE 3.) otevřené oboje dveře - číslo v dolním pomocném a směr "probíhá/roluje" nad ním v horním panelu - respektive jeho viditelném středu
Dle mne je to asi nejrozumnější řešení - původní návrh bez malého pomocného BUSE na číslo, které by se při otevření obou dveří zobrazovalo uprostřed velkého, neřešil neviditelnost směru v té situaci!
B) 15T má EmTest jako třeba SORy a né BUSE, to si asi všichni už všimli.
To mě připomíná brečení na písečku "on mi vzal bábovku". Asi k tomu měl nějaký důvod moderátor a vy hned běžíte za "ředitelem".Daniel_Brvnišťan píše:Nie tu, v téme Suchdol mi trainzjohny vymazal príspevok o čom mi sám napísal. Písal som o tom adminovi Petrovi, môžem vám to preposlať.
Jinak si myslím, že informací o 15T je tu až dost. A kdo čte pravidelně TF, myslím že má dobrý přehled.
Ale na otázky typu, v kolik kde bude, kdy pojede s cestujícími vám nikdo neodpoví, protože to nikdo neví.