Marek_B:
Ano, u jakékoli pevné jízdní dráhy je zásadní udělat tu geometrii dobře a to na první pokus

Na Anděl se podívám, nevím. Ale zhodnoť sá jako častý cestující geometrii v Podolském tunelu.
ad 1) Chápu Tvé architektonické cítění, ale ty staré obruby mají také pramálo společného s "historickou" podobou Jiráskova náměstí. Neměly by se tam s památkových důvodů nechat panely BKV? Zejména u tak památkově chráněného baráku, jako je Tančící dům? Nic proti památkaření, ale tady mi to připadá nesmyslné. Ohledně původní obruby - doufám, že ji stavba vytěží a nenechá v tom ostrůvku...
ad 2) Protože udělat nový stav ze starých obrub by bylo o dost pracnější = dražší a déle by to trvalo a výsledek by nebyl zaručen. Máš na fotce rovný úsek, kterým stavba začala, ale bude tam spousta obloučků. Já jsem moc rád, že budemem mít takhle hezkou ulici. Aspoň jednu

Nová obruba co se tam teď bude dávat je taky žulová a za sto let ji bude Tvůj pravnuk strašně chránit jako památkově cennou

Takže asi tak.
ad 3) Tahle betonová deska tam je buď od trati, která tam byla před panelizací (pravděpodobné) nebo byla zřízena jako podklad pod živičné vrstvy při konstrukci BKV (méně pravděpodobné). V Praze je hodně často k vidění stav, kdy panely BKV neleží na několika vrstvách živice a podkladu z betonu, ale na jedné vrstvě a podkladu se zbytky původní konstrukce trati. Minulý týden se třeba na Jiráskově náměstí našly pod BKV pražce i s podkladnicemi.
MOp: Ale to je škoda, pane kolego, že se nezúčastníte ankety.