Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Asi dost kindermafiósní otázka: Je vypravení s kaštanstvem reálný do letních prázdnin 2010?
- Bobik
- Uživatel
Jo, už je mi to jasnější, díky. Zapomněl jsem na rychlost. Resp. zapomněl jsem že čím menší rychlost tím nižší síla co tlačí do boku a počítal s tou silou automaticky..
Samozřejmě že z odbočky (ale jen na "nevymletých" vexlích kde ten výkroj je ještě výrazný). Každý pražský tramvajový podvozek v oblouku jede vzpříčený, proto jsou obroušené obě strany žlábku na obou kolejnicích současně (na srdcovkách jsou vyjety dvě stopy) a musí být použity žlábkové kolejnice. Jedinou vyjímkou jsou oblouky o větším poloměru kde se jezdí tak rychle že se přitlačí všechny kola podvozku jen k jedné straně a proto v těch místech může být použita i bezžlábková kolejnice v oblouku.
- Bobik
- Uživatel
Zajímavé, zajímavé, to jsem nečekal. A jak píšeš, i "nelogické". A je to i při jízdě z odbočky, nebo jen přímo? (promiň že se ptám tak blbě, ale můj "selský rozum" mi to ňáko nebere
proč a jak k tomu dochází).
Jinak vzpříčený... - předpokládám že rozměry jsou tedy zřejmě o dost odlišné oproti "standardnímu" otočnému pozvozku. Ale zas o tolik být asi nemohou, ne? Jaký má vůbec pevný rozvor? Teda - pokud něco z toho tušíš.
Jinak vzpříčený... - předpokládám že rozměry jsou tedy zřejmě o dost odlišné oproti "standardnímu" otočnému pozvozku. Ale zas o tolik být asi nemohou, ne? Jaký má vůbec pevný rozvor? Teda - pokud něco z toho tušíš.
Asi jako z Prahy do Brna x 10 vlakem.
15T má odlišný průjezd obloukem, neb podvozek projíždí jinak vzpříčený, takže i na vexlích se chová jinak. Krásným důkazem je mrda kdy kolo vezme ten zářez na sjezdové čepovce pro zapadnutí jazyka (tzn. na opačné straně než se zdá logické).
Zajímavé bude vyhodnocení opotřebení kol po nějakém čase plného provozu.
15T má odlišný průjezd obloukem, neb podvozek projíždí jinak vzpříčený, takže i na vexlích se chová jinak. Krásným důkazem je mrda kdy kolo vezme ten zářez na sjezdové čepovce pro zapadnutí jazyka (tzn. na opačné straně než se zdá logické).
Zajímavé bude vyhodnocení opotřebení kol po nějakém čase plného provozu.
Kolik už má vlastně najeto km?
- Bobik
- Uživatel
Cca 9:15 Malovanka ZC. Zřejmě se chtěli otočit přes Královku, bo tam chvíli zmateně stáli (ve vjezdu smyčky dráteníci a Eltodo), pak to vzdali a švištěli směr Vypich.

O vrata mi nešlo, spíš o tu záhadnou vexli u nich. Asi nechtěli zkoušet nakolejování, kdyby se zase rozhodla zlobitBrejšín píše:15T je ve Strašnicích jak ryba ve vodě i v zapovězeném esíčku na 19 koleji - takže nějaký dolní vrata jsou úplnou slastí.
15T je ve Strašnicích jak ryba ve vodě i v zapovězeném esíčku na 19 koleji - takže nějaký dolní vrata jsou úplnou slastí. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A 13:30 z Otakarovy směr NBS.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes cca ve 14.15 na Andělu v Nádražní -viz. rychlé foto (jen tak tak jsem stihl vytáhnout foťák z brašny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď viděna 15T ze zastávky Nádraží Holešovice směr Trojská
!
- Bobik
- Uživatel
15T ve Strašnicích - slyšel jsem během dneška, že bez ztráty kytičky, díky za obrázky. No ale prý byli srabi a vyjeli raději horníma vratama.

Do Řep se nesmí kvůli celkovému stavu TT navíc nad zastávkou Krematorium a Blatiny je vystouplý/propadlý asfaltAbsolut píše:15T do Řep teď upřímně řečeno NEVÍM, ale asi tam můžou, není důvod proč ne, po letní rekonstrukci tam budou moct určitě.
15T nám kolem 14h zavítala do vozovny Strašnice
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
15T - Do Rep tusim nesmela. Jinak maj pravdu predsedo!
Letenska - vymena zeleza + uprava prechodnice cervenec 2007
Havlickova - vymena zeleza kveten 2006
viz foto.
Letenska - vymena zeleza + uprava prechodnice cervenec 2007
Havlickova - vymena zeleza kveten 2006
viz foto.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.