T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T6A5 a T6A5.3
To už je snad lepší to rozpojit úplně a poté zase spojit... Je fakt, že tohle jsem nikdy nezkoumal pouze elektrické rozpojení.
A nešlo by to elektrické rozpojení jen vyzkratováním kontaktů motorku spřáhla, jak se to dělá když nejde otevřít/zavřít hlava spřáhla?
A nešlo by to elektrické rozpojení jen vyzkratováním kontaktů motorku spřáhla, jak se to dělá když nejde otevřít/zavřít hlava spřáhla?
Ono se to jen zdá, že to je složité, ale je to jen PAS, půlka spřáhla a jede seVendelínek píše:Martine dík za info! Šmankote a to mám dělat všechno sám? To se mi nikdy nemůže povést. Proč po nás vlakovej takový věci chce?
-
Vendelínek
Martine dík za info! Šmankote a to mám dělat všechno sám? To se mi nikdy nemůže povést. Proč po nás vlakovej takový věci chce?
Abys elektriky rozpojil, tak stačí hnout jednou zásuvkou. Tedy nejlépe na zadním voze (je to blízko od spřáhel ke kabině) přepnout PAS do "S" a u tohoto vozu vyjmout závlačku a lehce začít zvedat kliku spřáhla, ale ne moc, jen tak, aby zabral motorek co hýbe tou zásuvkou a aby klika nezůstala nahoře - tedy rozpojeno mechanicky. V této poloze je třeba kliku držet do té doby, než se zásuvky od sebe odpojí a poté musí někdo další přepnout PAS z polohy "S" do "0" (nebo čehokoliv jiného). Kdybys totiž tu kliku pustil než přepneš pas, tak by se ti to zase začalo spojovat. A sám od spřáhla do kabiny to nestihneš, leda by jela zásuvka hodně pomalu.Vendelínek píše:MF: prosím můžeš mi polopatě napsat co mám udělat když mám 2XT6, mám nějakou závadu a dostanu příkaz elektricky vozy rozpojit? V kurzu na T6 jsme je spojovali a rozpojovali úplně, o pouze elektrickém rozpojování slyším prvně...
S vadným vozem už nic nemusíš dělat, je šumák, jestli protizásuvka zůstane dokořán či ne.
Pokud však na druhém voze nejde hnout s klikou, tak je možné rozpojit zásuvku protějším voze stejným postupem.
Je zde však jedno nebezpečí. Příklad: budeš mít vadný čelní vůz a rozpojíš jeho (zadní) hlavu. Hlava zadního vozu zůstane po tomto zásahu dokořán a ty abys mohl sunout přepneš odpojovač do "I" a zvedneš PTG. Nepřepneš však PAS z polohy P (ve kterém byl) do polohy O. Tímpádem po zapnutí řízení ti jde na "banánky" prostředku spřáhla 600V (pozn. u zadních zásuvek jsou zdířky).
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
POkud mi navod nekeca, tak se jakymsi tahlem zrusi mechanicky propojeni elektrickych a mechanickych casti. Pak se rucne rozpoji jenom elektrika.
-
Vendelínek
MF: prosím můžeš mi polopatě napsat co mám udělat když mám 2XT6, mám nějakou závadu a dostanu příkaz elektricky vozy rozpojit? V kurzu na T6 jsme je spojovali a rozpojovali úplně, o pouze elektrickém rozpojování slyším prvně...
Jako že vezme za kliky a oni se rozpojí zásuvky? Tak to ovšem nende.PvvS píše:Demon asi mysli odklopeni pouze kontaktu . Pres paku rucne.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Demon asi mysli odklopeni pouze kontaktu . Pres paku rucne.
Myslíš jako zvednout kliky a odkopat brzdiče a popřípadě na rovině zatlačitdemon píše:Palubní síť ?MF píše:palubní síť a šikovný pracovník... asi budeš u mě muset (zdarma) absolvovat seznámení s T6
Za mírný příplatek předvedu rozpojení i bez palubní sítě...
Nebo tedy jedná li se jen o elektrické rozpojení, tak vlézt pod vůz a šroubovat konektory, ale to je trochu nepohodlné že
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Palubní síť ?MF píše:palubní síť a šikovný pracovník... asi budeš u mě muset (zdarma) absolvovat seznámení s T6
Za mírný příplatek předvedu rozpojení i bez palubní sítě...
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to bych se taky přihlásil:)
palubní síť a šikovný pracovník... asi budeš u mě muset (zdarma) absolvovat seznámení s T6Oskar píše:Proto bych se rád zeptal:
Co je potřeba k rozpojení elektrické části Sécheronu?
V souvislostí se včerejší MU na IP:
Co jsem vyposlouchal z rozhovoru dispečerů, tak problém byl zřejmě zkrat v prvním voze, který se bohužel přes spřáhlo přenesl do zadního.
Proto bych se rád zeptal:
Co jsem vyposlouchal z rozhovoru dispečerů, tak problém byl zřejmě zkrat v prvním voze, který se bohužel přes spřáhlo přenesl do zadního.
Proto bych se rád zeptal:
8681+2 (včetně vnitřního teploměru)
8746,8750 jen vnější diody
8746,8750 jen vnější diody
-
rhomosapienc
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
LEd transparent mají v praze určitě minimálně 3 vozy T6A5 vím že jeden z vozů 8748-8749 které jezdí v soupravě tento panel má to jsem si na stopro jistý