Jak tady psal radek31, asi byla snaha zachovat časové polohy nízkopodlažních garantovaných spojů.willyjeff píše:Včera, když jsem tak stál na tom IPP, mě napadlo, proč vlastně jsou ty KT8N v Motole my máme jejich stříbrný sršně?
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Re: Škoda 14T (Porschetra)
-
radek31
- Moderátor
ale jistě, pokud se vykašleme na vozíčkáře a první a poslední spoje vynecháme, tak proč ne - klidně vyjíždějte ve 4 ránowillyjeff píše:Když jsme ty 9 měly, tak poslední končila v 1:58 a první začínala v 3:38.
dnes je první spoj z Řep i poslední do Řep NP - takže jsem ty časy vzal a připočítal přejezd do/z HL
střídání samozřejmě trochu problém je - když někdo jede na hodně brzkej výjezd (a to je právě případ linek s dlouhejma nájezdovejma trasama), tak jede autem a je rozdíl střídat na l. 9 u vozovny MO (jako dnes) a na parkoviště jít minutu, nebo na Palmovce a na parkoviště jet 35 minut
No, ještě jsem ho taky neviděl, ale předpokládám, že na vozovně Střešovice, případně Dejvické. V zásadě to vyjde jako když o víkendu střídáme 19 na Želivského (dříve Strašnická).willyjeff píše:Ještě jsem neviděl VJŘ těch pankráckých 36, ale předpokládám, že jistě nejedou vystřídat do centra...opocenskylukas píše:Bohužel se ho musím zastat radka31 myšlena linka19
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem neviděl VJŘ těch pankráckých 36, ale předpokládám, že jistě nejedou vystřídat do centra...opocenskylukas píše:Bohužel se ho musím zastat radka31 myšlena linka19
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel se ho musím zastat radka31 myšlena linka19willyjeff píše:Když jsme ty 9 měly, tak poslední končila v 1:58 a první začínala v 3:38. Ale když máme 26 střídající na Nám. Rep. mohl by Motol mít 24 střídající na Moráni a podobně. Kterou linku si myslel, že by měli jezdit střídat na Palmovku?radek31 píše:já to teda moc dobře chápu, řidiče z HL by moc nebavilo nastupovat do práce ve 3:15 ráno nebo končit 2:18 ráno (o střídání ani nemluvím)
a naopak řidiče z MO by určitě nebavilo vyjíždět kolem 3:30, harcovat se přes celou Prahu a střídat někde na Palmovce
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když jsme ty 9 měly, tak poslední končila v 1:58 a první začínala v 3:38. Ale když máme 26 střídající na Nám. Rep. mohl by Motol mít 24 střídající na Moráni a podobně. Kterou linku si myslel, že by měli jezdit střídat na Palmovku?radek31 píše:já to teda moc dobře chápu, řidiče z HL by moc nebavilo nastupovat do práce ve 3:15 ráno nebo končit 2:18 ráno (o střídání ani nemluvím)
a naopak řidiče z MO by určitě nebavilo vyjíždět kolem 3:30, harcovat se přes celou Prahu a střídat někde na Palmovce
-
radek31
- Moderátor
já to teda moc dobře chápu, řidiče z HL by moc nebavilo nastupovat do práce ve 3:15 ráno nebo končit 2:18 ráno (o střídání ani nemluvím)
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak tO nechápu.Já myslím že vklidu by mohl Hloubětín jezdit I.9 i I.4.Jediný problém by mohl být nájezd na I.4 který by ovšem šel řešit vloženym časem na I.19 a poté následným MANIPULAČNÍM přejezdem úseku Kubánské náměstí - Čechovo náměstí.A výměnou by Motol jezdil I.19 (vloženym časem na I.6),I.3 (dokud by byl povolen provoz na Libenském moste vozům 14T) a I.25 (dokud by byl povolen provoz na Libenském moste vozům 14T) a I.24.Myslím si že prstě výměna byla udělána z důvodu že v tu chvíli byl takový návrh.Tadle věta je i reakce na I.36 v provedení Pankráce.willyjeff píše:Včera, když jsem tak stál na tom IPP, mě napadlo, proč vlastně jsou ty KT8N v Motole my máme jejich stříbrný sršně? Oni je vypravují na l. 9 a l. 4. S nájezdovými trasy si očividně nedělá podnik hlavu, když l. 36 může mít Pankrác. Při uzávěrce úseku Husinecká - Nákl. Nádr. Žižkov jsem ty 9 měly. Střídání na IPP očividně také není problém Hloubětínu přiřknout. Proč tedy ta výměna?!?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera, když jsem tak stál na tom IPP, mě napadlo, proč vlastně jsou ty KT8N v Motole my máme jejich stříbrný sršně? Oni je vypravují na l. 9 a l. 4. S nájezdovými trasy si očividně nedělá podnik hlavu, když l. 36 může mít Pankrác. Při uzávěrce úseku Husinecká - Nákl. Nádr. Žižkov jsem ty 9 měly. Střídání na IPP očividně také není problém Hloubětínu přiřknout. Proč tedy ta výměna?!?
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě mi pod okny projelo všech 5 hloubětínských pořadí na l.č. 26 v sestavě 14T
( 9133, 9134, 9139, 9147, 9153 )
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přiznám se, že jsem se nekoukal, ale nepředpokládam to...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
a co 9088, ta nema PR-1? ocekaval bych, ze budou od kazdeho typu dve soupravy na zkousku a zatim nic..
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná jen drobná chybka v komunikaci - 9122 má profil PR-1.
A tím vzniká ta sinusoida ...demon píše:Kolo se na kolejnici imho samo středí....
Normálně je rozchod kolejí větší o 5 mm než rozchod dvojkolí, proto na jazycích a srdcovkách bývá rozchod -5 mm, aby se dvojkolí "uklidnilo". Koleje i dvojkolí má stejný rozchod, těch 5 mm vzniká různými místy měření
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kolo se na kolejnici imho samo středí. Údajně by se tím mělo dosáhnout nižšího opotřebení a slabších zvukových efektů.Karotka píše:Domnívám se, že to na rychlejších (pseudo)rovinkách znát bude. Kolo se nevalí přímo, alébrž po sinusovce, a čím větší vůle...