Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
Tak jsem se byl kouknout do Kobylis a docela mě překvapilo, že po dvoru už není skoro ani památka. Na to, že je svátek, tak tam byl pěkný šrumec. Stejně se makalo i v Ďáblicích. Jinak ve vozovně (jak asi víte) je spousta vozů odstavených, ale co mě překvapilo, že vozy KT až na jednu vyjímku a i některé T3M (lze poznat jen podle odporů na střeše) jsou celý zaplachtovaný neprůhlednou plachtou! Zbytek stojí normálně.
Foto sem hodím večer.
Foto sem hodím večer.
Nevím jak by to za 10 dní stihli, zatím tam není ani kopnuto. Kéž bych se mýlil.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že se mýlíš, protože to by byla velká ostuda mít funglovou smyčku a ostudný výjezd z ní.P_V píše:vyžrané koleje v Klapkově ulici se asi měnit nebudou
stručně od Kobylis:
u zastávky Kobylisy se pokládají výhybky, jsou posunuté o kus dál od zastávky
vyžrané koleje v Klapkově ulici se asi měnit nebudou
ve smyčce Březiněveská u výjezdu už zaasfaltovali koleje bez svařování - 2 cm škvíry
u zastávky Kobylisy se pokládají výhybky, jsou posunuté o kus dál od zastávky
vyžrané koleje v Klapkově ulici se asi měnit nebudou
ve smyčce Březiněveská u výjezdu už zaasfaltovali koleje bez svařování - 2 cm škvíry
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Ale no tak, na oddělené těleso, byť zkosené, lze tramvaj dát i v uspořádání ulice 1+1 pruh. Viz Radlická od Laurové ke stanici metraP_V píše:Navíc, pokud by bylo uspořádání 2+2, lze tramvaj dát na oddělené těleso.
Ceny stavebních prací v ČR nejsou nijak rozdílné od zbytku Evropy. Spíš se tu zažilo klišé, že se staví dálnice v ČR 4x dráze než v SRN, což byla samozřejmě pitomost vyvrácená několika nezávislými posudky vč. posudku z ČVUT.Akribius píše:
Ale 1,5mld.? Nestavíme přece jen nějak draho? Sice se v tom nevyznám,ale ceny stavebních prací mě zarážejí čím dál víc.A když k tomu připočtu,že u firem dělá značná část lidí ještě nelegálně den co den.Těmahle cenama se přibližujeme opravdu Norsku a to je nejdražší země Evropy.
Samotná stavba nestojí zdaleka tolik, jako různé architektonické prvky a nestandarizované výstřelky architektů a projektantů. Pokud se nechá projektantům volná ruka, pak to samozřejmě stojí prachy.
Akribius: Holešovice plánují z Jankovcovy ulice udělat obchvat, prodloužit ji na jihu k nábřeží k tržnici a na severu snad i lépe zapojit na magistrálu. Na druhém konci se zas most napojí tunely na městský okruh. Na to by se čtyřpruh užil. Navíc, pokud by bylo uspořádání 2+2, lze tramvaj dát na oddělené těleso.
- Absolut
- Moderátor
Mop: Samozřejmě, na novou nebo rekonstruovanou mostovku klidně nějakou desku. Ale já jsem navrhoval provizorium, víte? 
-
Akribius
- Uživatel
- Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben
Tak to bych byl jednoznačně pro kompletní zbourání a nové postavení v původním slohu-přece jen je to unikátní sloh.
Rozšíření na 4x4 ne,jelikož na Holešovické straně je jen 2x2,mohly by vznikat zácpy.
Jen prodloužení životnosti o 15 let je zbytečné vyhazování peněz.
Ale 1,5mld.? Nestavíme přece jen nějak draho? Sice se v tom nevyznám,ale ceny stavebních prací mě zarážejí čím dál víc.A když k tomu připočtu,že u firem dělá značná část lidí ještě nelegálně den co den.Těmahle cenama se přibližujeme opravdu Norsku a to je nejdražší země Evropy.
Rozšíření na 4x4 ne,jelikož na Holešovické straně je jen 2x2,mohly by vznikat zácpy.
Jen prodloužení životnosti o 15 let je zbytečné vyhazování peněz.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
eee!Absolut píše:Zavřít most pro auta, odfrézovat vozovky, položit na to užité panely BKV a vytvořit tak novou provizorní trať s rychlostí 30 km/h v celé délce. Snad by to most bez provozu aut unesl, to by musel zodpovědět statik.
odfrezovat vozovku, vyhazet bkv z trati, privezt x stovek betonwagenu a vylejt je tam do vysky cca 20 cm. Nasledne pouzit podkladnice w-tram, opakovat betonaz a zaasfaltýrovat...
Podle novin se prý se zatím ani neví, jak se most opraví. Za půl miliardy by se dala udělat oprava mostovky s životností 15 let, za něco přes miliardu by se most dal postavit znovu a důkladněji (s původním vzhledem), a za ještě víc by se dal rozšířit na čtyřpruh + TT.
-
Akribius
- Uživatel
- Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben
Nejsem si jistý jestli je tohle řešení.Proč se ten most zkrátka neuzavře a kompletně neopraví?Já vím,bylo by to bolestivé,ale tohle nejde dělat donekonečna.Už před povodněma jsem slyšel o generální opravě,pak byly důležitější věci,ale teď když stavebníci mají pokles zakázek by šlo usmlouvat i dobrou cenu,myslím.
To je nádherné řešení, asi by to most unesl, bez aut určitě. Ale gumokolová lobby by vás sežrala. Bohužel politicky neprůchodné. Když nikdo, tak ani tramvaje.Absolut píše:Zavřít most pro auta, odfrézovat vozovky, položit na to užité panely BKV a vytvořit tak novou provizorní trať s rychlostí 30 km/h v celé délce. Snad by to most bez provozu aut unesl, to by musel zodpovědět statik.
- Absolut
- Moderátor
Zavřít most pro auta, odfrézovat vozovky, položit na to užité panely BKV a vytvořit tak novou provizorní trať s rychlostí 30 km/h v celé délce. Snad by to most bez provozu aut unesl, to by musel zodpovědět statik.
Re: Libeňák
Moc pěkné, zvlášť když máš jet se zrychlovačem. To bude přilepených palců a škubání do jízdy.Fořtík píše:Tak jsem se před chvílí projel po "vylepšeném" Libeňáku. Podle toho, co všichni říkali, jsem očekával, že omezení budou mnohem přísnější. V podstatě se snížila rychlost "jenom" přes mostní konstrukci ze 40 na 20 a dále byla omezena rychlost na 10 hned za zastávkou Libeňský most z.c., v podstatě na úrovni stávajícího omezení ve směru do centra. Takže současná skladba rychlostí je z centra 10-30-20-40(zbytečná, zrychlovat tam je zbytečné)-30-10-20 a do centra je 20-10-20-40-20-30-10-30. Pěkné, že?