Humor
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Humor
Wana by samozřejmě neměla pevnou střechu. Nemusela by být odstavena, naopak, jezdila by jako okružní linka, to je přeci to zásadní, čím se bude lišit od jinak lépe vybavených akvaparků. Tobogan by byl na vybraných zastávkách, wana by zastavila bazénem proti skluzavce.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Já pléduji pro označení T3R.BW (Badewanne). To by byla základní verse, neboli socka. Verse vybavená vodními atrakcemi by byla T3R.WS (Wasserspiele), ale tu by Praha nekoupila. No a pak by byl exportní model s vířivkami T3R.WW (Wirbelwasser), ten by kupovali především noví Rusové.

- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to sci-fi hovadina, ale napadlo nás při myšlenkách na letní radovánky u vody, jak k tomuto využít a zrekonstruovat wanu. Nabádala nás k tomu svojí přezdívkou. Rekonstrukce by nesla typové označení T3R.W (welness). V první části-u řidiče by bylo malé občerstvení. Pod teploměrem by, jako dříve průvodčí, byl malý pultík s prodejem cucu na kládě, sušenek...u řidiče pak výčep s kolčou, pívem...naproti teploměru kulatý stolek u kterého by šly výše prodané konzumovat. V prostřední NP-vodotěsná část by byla napuštěna vodou. Vlevo a vpravo pod schůdky by bylo umístěno po jedné výřivce, z míst, kde je umístěn pohon prostředních dveří by pak padala taková ta masážní vodní stěna. V zadní části (možná s odkloponu střechou) by mohlo být několik lehátek. Provozně by byla vždy na nějaký čas přistavena na příhodné místo, kde by třeba týden stála, pak by byl voda vypuštěna, bazéna vyčištěn a po přemístění by se opět z nejbližšího hydrantu či s pomocí cisterem napustila čistá vodičky. Víc vychytávek (třeba umístění tobogánu) nás zatím nenapadlo. Řešení technických problémů přenecháme na odbornících. Představu převádím do textu, protože na hrátky s photoshopem mi chybí dostatek umu. Můžete pokračovat... 
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Jojo, to víš, všechno už tu bylo 
- Bobik
- Uživatel
Tak to jsem teda fakt netušil že už tenkrát znali kouzlo jízdy tramvají s pěti bezdomovci.Jabberwocky píše:.... Všecek se třesu a hrozím se, když zpomínám na to hrozné místo, kdež jest červ neumírající, smrad nesnesitedlný, kladiva tepoucí a makavé temnosti."[/i]
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Ale, ale, to jsou mi nějaké protijesuitské nálady. Takže v rámci humoru kousek Věčného pekelného žaláře Giovanniho Battisty Manniho v kongeniálním překladu pátera Václava Matěje Šteyera, S.J. Já Vám dám, bando, že jesuiti zanedbávali češtinu!
"Jeden ukrutný král jménem Mezencius tak daleko v ukrutnosti přišel, že mnoho lidí ne mečem ani ohněm, ale smradem usmrtil, neboť živého člověka k mrtvému a již napoly shnilému přivázati dával a jich tak dlouho svázaných nechával, až živý od umrlého smradem umořen byl. Těžká to byla bezpochyby smrt, ale proti smradu, kterýž bude v pekle, kdež všickni zatracenci, mnohem smradlavější než jakákoli mrcha, budou tak těsně spolu zůstávati jako herynky v tuně aneb řeřavé uhlí v peci, může se za rozkošnou vůni pokládati. Ach, kdybychom to bedlivě rozjímali, řekli bychom jistě s svatým Bernardem: Všecek se třesu a hrozím se, když zpomínám na to hrozné místo, kdež jest červ neumírající, smrad nesnesitedlný, kladiva tepoucí a makavé temnosti."
To jen abyste věděli, do čeho jdete
"Jeden ukrutný král jménem Mezencius tak daleko v ukrutnosti přišel, že mnoho lidí ne mečem ani ohněm, ale smradem usmrtil, neboť živého člověka k mrtvému a již napoly shnilému přivázati dával a jich tak dlouho svázaných nechával, až živý od umrlého smradem umořen byl. Těžká to byla bezpochyby smrt, ale proti smradu, kterýž bude v pekle, kdež všickni zatracenci, mnohem smradlavější než jakákoli mrcha, budou tak těsně spolu zůstávati jako herynky v tuně aneb řeřavé uhlí v peci, může se za rozkošnou vůni pokládati. Ach, kdybychom to bedlivě rozjímali, řekli bychom jistě s svatým Bernardem: Všecek se třesu a hrozím se, když zpomínám na to hrozné místo, kdež jest červ neumírající, smrad nesnesitedlný, kladiva tepoucí a makavé temnosti."
To jen abyste věděli, do čeho jdete
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že jich jezuité spálili tak málosyverin píše:Ono de iure správně jsou (tedy v době, kdy jsem chodil do školy, byly), ale de facto mají jisté stylistické zabarvení. V češtině totiž vládne minimálně od doby, kdy se za etalon spisovného jazyka vzala Kralická bible (už tehdy dosti odlišná od mluveného statu quo), jistá anarchie.
- Bobik
- Uživatel
Fořtík píše:Tuhle hospůdku mohu též doporučit. Ovšem pouze s rezervací, neb kdykoliv se tam naslepo objevím, tak je tam dost plno.Absolut píše:Vyžrat byste se na to měli! Doporučuju hospodu na Staré sokolovně u zastávky Kublov
Jabberwocky píše:Jo a na Starou sokolovnu jedině s reservací, s rezervací mě tam nikdo neuvidí
Jinak pánové díky za tip na nedělní procházku, určitě využiju. A zažádám o reservé v této pivní rezervaci
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Tak tak, tahle anarchie umožňuje nám konservám naši manýru. Novočeš, která z ????? udělá fýzis, tj. ze ? udělá ?, mi nesmí do baráku! 
Jo a na Starou sokolovnu jedině s reservací, s rezervací mě tam nikdo neuvidí
Jo a na Starou sokolovnu jedině s reservací, s rezervací mě tam nikdo neuvidí
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono de iure správně jsou (tedy v době, kdy jsem chodil do školy, byly), ale de facto mají jisté stylistické zabarvení. V češtině totiž vládne minimálně od doby, kdy se za etalon spisovného jazyka vzala Kralická bible (už tehdy dosti odlišná od mluveného statu quo), jistá anarchie.Oskar píše:Mluv novočeš!
Podle SSČ už spousta slov s „s“ spisovná není. Například „fysika“, „president“, či „konservativní“. Tedy pokud je zmíněný slovník dostatečně autoritativním zdrojem pro posouzení spisovnosti.
A pokud mám mluvit za sebe, tu anarchii mám rád, ale cizincům, co se chtějí naučit česky, nikterak nezávidím.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle hospůdku mohu též doporučit. Ovšem pouze s rezervací, neb kdykoliv se tam naslepo objevím, tak je tam dost plno.Absolut píše:Vyžrat byste se na to měli! Doporučuju hospodu na Staré sokolovně u zastávky Kublov