"Plodné" debaty

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Jabberwocky
ďábelský pedagog

Re: Postřehy z terénu

Příspěvek od Jabberwocky » 04.4.2009 17:35

Tak se halt nejdřív pošlou tanky a až za nimi transparent, ne? :devilsmokin

P_V
Uživatel

Postřehy z terénu - úklid

Příspěvek od P_V » 04.4.2009 14:07

kasme v Postřehy z terénu píše:Na Letné už se rýsuje nová tramvajová trať, sloupy trakčního vedení už budou uprostřed tratě viz páteční foto 1, 2, 3 a 11
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 ... s/027.html
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 ... s/028.html
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 ... s/029.html
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 ... s/037.html
Tam budou středové sloupy? Nebudou překážet tankům při přehlídkách a dlouhým transparentům při prvomájových průvodech? :D

úprava mod TJ - přidána pro kontinuitu citace

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: "Plodné" debaty

Příspěvek od demon » 16.2.2009 15:36

Proxy píše:...abychom nepřišli o Demonické hřišťátko - ÚSTŘEDNÍ DÍLNY - to je snad nejlepší informační část tramfora 8-)
Tak bacha pánové, aby nezpychnul !!! :wink:

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 15.2.2009 22:57

Absolut píše:Máš pravdu Proxi. A asi to zase zkusím trošku promazat. Snad během příštího týdne.
Děkuju - a klidně buď odvážný a klidně bych i nějaká sekce sloučil - vždyt není nutné mít oddělené Linkové vedení, Preferenci, Aktuality - to bych sloučil do jednoho tématu PROVOZ ;-)
Vozovny by se pak mohly přidat do Vozového parku ;-) abychom nepřišli o Demonické hřišťátko - ÚSTŘEDNÍ DÍLNY - to je snad nejlepší informační část tramfora 8-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 15.2.2009 22:40

Máš pravdu Proxi. A asi to zase zkusím trošku promazat. Snad během příštího týdne.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 15.2.2009 22:24

trainzjohny píše:Opětovně oklizen balast z postřehů z terénu .... a dávám druhé varování Já fakt budu mazat !
Proxy píše:Oficiální zdůvodnění tady už napsal Štěpán, ale jednomu moderátorovi se zřejmě nelíbilo a tak bylo přesunuto do jiné sekce :oops:
A protože se mu to nelíbilo v postřezích z terénu, kam to nepatří, tak budeme pokračovat směle dál .... :devilsmokin :devilsmokin já se picnu :x
Omlouvám se - netušil jsem, že vlákno Postřehy z terénu už také neslouží k diskuzi :oops: Tohle píšu bez ironie, protože jako moderátor jsem tu kdysi založil nediskuzní Zprávy z tisku :wink:

Ale bohužel také musím napsat, že ačkoliv jsem chodím skoro denně, tak je pro mne fórum maximálně nepřehledné :oops: Absolut když přebíral zelené frčky, tak i sliboval, že se sníží počet vláken, aby se zvýšila přehlednost, ale mám pocit, že zatím se nicmoc radikálně nezměnilo :(

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 15.2.2009 21:26

9001 píše:Jako tebe to asi hodně baví. Jaký balast normální diskuze o účelnosti umístění návěsti a řešení následných postihů. Tímhle způsobem to skončí tak, že tu bude info typu Na 9/12 jezdí 14T 9111. konec. a nebo na radlicích dáná návěst stůj jakou známe z Barrandova konec. Jak pak má funkci forum když nelze diskutovat.
Mě to ty jeden všeználku velmi NEbaví... ale pokud mám nějakou práci tak jí budu dělat. A prací moderátora je udržovat fórum přehledné a čisté od nevhodných příspěvků.

A pokud seš tak zabedněnej, že nevidíš, že tahle diskuze není o tom, že jste něco postřehli v terénu, ale o návěstidlech, tak seš u mě totálně ztracenej. Nikomu z vás nic nebránilo hodit citaci a dále pokračovat v jiném tématu (třeba právě v návěstidlech). Diskutovat se tu dá, ale právě jak píšeš ty, né páté přes deváté... to můžeme rovnou zrušit témata a uděláme z toho jedno - CHAT... ale to pak nebude tram-fórum :!:
Tedy prosím mysli hlavinkou (od toho ti narostla) a né kolenem, či jinou částí těla ... díky moc :wink:

Všem ostatním se omlouvám za tuto vsuvku. Dále již případně budu řešit s 9001 osobně formou SZ.

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 15.2.2009 20:31

Jenže tohle funguje na ostatních forech očemkoliv proboha! Nezakládej nové téma pokud tu už podobné je nebo řeš v tomto tématu jen to co se tu má řešit. Jde tu jen o přehlednost, neříkám, že se vždy držím pravidel for a prostě někdy taky ujedu od tématu, ale neprskám kvůli tomu, že to někdo přesune na správné místo z dredu ve kterym to nemá co dělat. Případně si můžete zakládat nová témata co tu nejsou a linkovat diskusi z příspěvku do tématu. A to že tam bude jen 9/12 jezdí 9111 a konec? Že by se to jmenovalo Postřehy z terénu? Nic proti, ale může se tu třebas založit "Postřehy z terenu - diskuse". Jednu, dvě reakce na postřeh, které nejsou k tématu beru, ale občas co sem už ňákej pátek chodim, tak se tu stává, že se tam na 1-2 stránky řeší něco úplně jinýho...

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 15.2.2009 20:26

9001 píše:Jako tebe to asi hodně baví. Jaký balast normální diskuze o účelnosti umístění návěsti a řešení následných postihů. Tímhle způsobem to skončí tak, že tu bude info typu Na 9/12 jezdí 14T 9111. konec. a nebo na radlicích dáná návěst stůj jakou známe z Barrandova konec. Jak pak má funkci forum když nelze diskutovat.
Mno, musím se pana moderátora zastat. Původně jsem si chtěl taky rejpnout, kam teda instalace návěstidla patří, když ne do "Postřehů z terénu", leč následně jsem zjistil, že existuje vlákno "Návěstidla". :oops: Takže trainzjohnymu ode mne omluva, sypu si popel na hlavu a apeluji na sebe i ostatní: na Tram - fóru existuje tlačítko "Hledat". :wink:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.2.2009 20:09

trainzjohny píše:Opětovně oklizen balast z postřehů z terénu .... a dávám druhé varování Já fakt budu mazat !

Proxy píše:Oficiální zdůvodnění tady už napsal Štěpán, ale jednomu moderátorovi se zřejmě nelíbilo a tak bylo přesunuto do jiné sekce :oops:
A protože se mu to nelíbilo v postřezích z terénu, kam to nepatří, tak budeme pokračovat směle dál .... :devilsmokin :devilsmokin já se picnu :x
Jako tebe to asi hodně baví. Jaký balast normální diskuze o účelnosti umístění návěsti a řešení následných postihů. Tímhle způsobem to skončí tak, že tu bude info typu Na 9/12 jezdí 14T 9111. konec. a nebo na radlicích dáná návěst stůj jakou známe z Barrandova konec. Jak pak má funkci forum když nelze diskutovat.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 15.2.2009 17:22

Opětovně oklizen balast z postřehů z terénu .... a dávám druhé varování Já fakt budu mazat !

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 15.2.2009 12:02

Proxy píše:Pokud řidič projede návěst "stůj", tak v drážní dopravě není pouze pokárán, ale přijde o papíry (buď definitivně nebo musí na přezkoušení). Takže je naprosto logické, že tramvajáci z nového návěstidla nemohou být nadšeni. Je to prostě něco úplně jiného, než když gumokol projede na červenou semafor, který přehlédnul...
Pokud přijde o papíry, tak ty dostane po promluvě s Čeňkem zpět a přijde oprémie. O žádném definitivním odebrání nemůže být řeč (Něco jiného je, kdyby třeba projel stůj na jednokolejce a zavinil těžkou srážku, tak se mu už nedají a třeba i zasáhne soud).

Mimořádná přezkoušení se již delší dobu (bohužel) nekonají.

Je vcelku logické, a s tím musí ševci počítat, že drážní doprava je sledovanější a tak postih přijde snadněji než u IAD.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 15.2.2009 10:23

9001 píše:Ty v tom vidíš provokaci? Lepší když to řidič projede když se nic neděje a je pokárán, třeba i jenom domluvou než aby pak návěstí prolítl kdyby se něco dělo.
Pokud řidič projede návěst "stůj", tak v drážní dopravě není pouze pokárán, ale přijde o papíry (buď definitivně nebo musí na přezkoušení). Takže je naprosto logické, že tramvajáci z nového návěstidla nemohou být nadšeni. Je to prostě něco úplně jiného, než když gumokol projede na červenou semafor, který přehlédnul...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.2.2009 10:12

dušan píše:
MF píše:V Radlicích je namontována lampa Stůj! na výjezdu ze smyčky - stejná jako na trati na Barrandov. Akorát nějak nechápu důvod...
důvod by mne taky zajímal, já vím od kolegů, že opět došlo ke stejné provokaci jako svého času na barrandově - její zapnutí a čekání na reakci řidiče. není toto zbytečné?
Ty v tom vidíš provokaci? Lepší když to řidič projede když se nic neděje a je pokárán, třeba i jenom domluvou než aby pak návěstí prolítl kdyby se něco dělo.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 15.2.2009 10:09

dušan píše:důvod by mne taky zajímal, já vím od kolegů, že opět došlo ke stejné provokaci jako svého času na barrandově - její zapnutí a čekání na reakci řidiče. není toto zbytečné?
Oficiální zdůvodnění tady už napsal Štěpán, ale jednomu moderátorovi se zřejmě nelíbilo a tak bylo přesunuto do jiné sekce :oops:

cituji: Je to nová trať a proto se tam dává nové zařízení. Má to fungovat třeba proto, aby řidič který je mimo vůz a neslyší relaci z dispečinku, nevyjel na trať s mimořádnou událostí a nezablokoval to tam. Když tam máš stůj, tak přes něj nesmíš projet a musíš si zavolat na dispečink o informace. Vcelku jasné a logické, ne? Úmysl prý je dávat to na všechny výjezdy ze smyček, ale na to nejsou peníze.
viewtopic.php?p=106871#p106871

Odpovědět