důvod by mne taky zajímal, já vím od kolegů, že opět došlo ke stejné provokaci jako svého času na barrandově - její zapnutí a čekání na reakci řidiče. není toto zbytečné?MF píše:V Radlicích je namontována lampa Stůj! na výjezdu ze smyčky - stejná jako na trati na Barrandov. Akorát nějak nechápu důvod...
"Plodné" debaty
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
Re: Postřehy z terénu
- Bobik
- Uživatel
Tady jde hlavně o to, že to že nejde výhybka zase není takový postřeh. Ale to je jedno. Jde o to, že tady hned uvádí řidič linky... číslo vozu...čas..
Já jsem sice na tyhle věci alergickej (vjetí do nesprávného směru) a pokud se k něčemu takovému naskytnu, tak to s dotyčným vyřeším na místě, ale nenapadlo by mě to psát sem.
Já jsem sice na tyhle věci alergickej (vjetí do nesprávného směru) a pokud se k něčemu takovému naskytnu, tak to s dotyčným vyřeším na místě, ale nenapadlo by mě to psát sem.
Re: "Plodné" debaty
Jo jo jo
není nad to uposlechnout třídního a promazat závěs školní tabule aby se nezasekávala
Jak je lehké ji potom strhnout a zaseknout na zbytek školního roku, že pane profesorský
Ake souhlasím, kdo maže, ten jede .... občas
Ake souhlasím, kdo maže, ten jede .... občas
- Bobik
- Uživatel
Jo, takže vlastně běžný chvilkový výpadek (takhle jsem házel jednou na Florenci do smyčky a na Těšnově ZC, když nepočítám tu z Republiky, tam to bylo 3x). Já jen že podle popisu to vypadalo jak když to tam nejde aspoň půl dne.
Ne ne matata má pravdu ja jsem dneska měl linku 1 a na dolní palmovce směrem od Spojovací výhybka nešla.Ale jen jedenou jsem musel přehazovat bylo to v cca 15:30
- Bobik
- Uživatel
Hele, Matata, nechci ti do toho kecat, ale dneska jsem osmu brousil v šejdru dopol i odpol a na Palmovce jsem nevylejzal ani jednou, vexle šlapaly. A že by údržba byla tak rychlá a dala to do kupy než jsem se stačil otočit na další kolo a tudíž jsem si toho nevšiml se mi nezdá. Protože třeba taková vexle od Nám Rep k Labuti/Masaryčce byla bloklá celý dopoledne, fungovala až odpoledne.
KDO MAŽE, TEN JEDE
matata píše:Na dolní Palmovce od Sokolovské blbnou výhybky. Z každé tramvaje musí řidič přehazovat ručně. Jeden dokonce na lince 8 v čele s vozem 7100 výhybky přejel v nesprávném směru a musel couvat - když už zacouval, tak si na poslední chvíli, už při rozjezdu dopředu uvědomil, že výhybky zapomněl přehodit.![]()
Matata: tatatatatatatatata (lahký kulomet).
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Několik příspěvků ohledně spřahovatelnosti 8029 a nové návěsti stůj v Radlicích odsunuto z postřehů z terénu ... sakra chlapi, udržujte pořádek, nebo to fakt budu jednou mazat !!

-
matata
Postřehy z terénu - odsun
Na dolní Palmovce od Sokolovské blbnou výhybky. Z každé tramvaje musí řidič přehazovat ručně. Jeden dokonce na lince 8 v čele s vozem 7100 výhybky přejel v nesprávném směru a musel couvat - když už zacouval, tak si na poslední chvíli, už při rozjezdu dopředu uvědomil, že výhybky zapomněl přehodit.

Pochopil bych pokyn nevyjíždět, nebo vyjíždět v nějakém delším intervalu, když bych kvůli té nehodě točil tramvaje na Radošovické. Tak potom bych byl pro, když by byl předpoklad obnovení provozu do 2 hodin a mám v úseku do Hostivaře 6 tramvají, aby vyjížděliy v intervalu 20 minut. Když bude nehoda u Mitasky, tak proč by lidi nemohly z Hostiku odjždět dle JŘ k místě MU? Ale jinak se stejně zavádí náhradka tak na druhou stranu...
To mi připomíná tu krásnou nehodu Na Groši dc loni v létě (KT8 x IGK). Kolona tram se vytvořila za chvilku. Volal jsem na dispečink, že by podle mě bylo lepší zůstat ve smyčce Nádraží Hostivař a až bude uvolněno, vyjedu. Příkaz zněl vyjet dle JŘ a zůstat stát za kolonou. Tak mi řekni k čemu by mi pak takovýhle návěstidlo ve smyčce bylo ???Štěpán píše:Zase taková zbytečnost to není. Co až se ti někdy stane, že vjedeš do úseku okolo Laurové a budeš tam muset vyhazovat lidi mezi auta a navíc to tam ještě tramvají ucpeš? Není lepší tu tramvaj raději tímhle rychle zastavit ještě ve smyčce?