Výborně, takže půjdu na tramvaj řekněme Poliklinika Modřany, tou pojedu na metro D na Libuš (10 minut). Pak přestup, průměr počítám 5 minut, souprava asi nebude ve stanici zrovna čekat, ale bude řekněme za rohem. Aha, nenastavil jsem cíl, tak řekněme že cílem bude oblíbené Muzeum. To je 5 stanic Dčkem (10 minut) a další 4 stanice Cčkem na Muzeum (8 minut). To celkem dělá 33 minut. Teď alternativa - bus na Kačerov. To je 18 minut busem a 10 minut metrem, celkově 28 minut. V době dopravní špičky by metro bylo zajímavé, ale neumím si představit kdo ho využije při současném trasování mimo špičku a hlavně o víkendech. Tam to bude bus hustě válcovat díky mnohem přímočarejšímu trasování. Samozřejmě nevynechám tramvaj, tam to bude také do půl hodiny. Samozřejmě je tu ještě další mimo špičku rozumná alternativa, bus na Smíchovské nádraží, opět čas kolem půl hodiny. Ještě nějaké povídání o současném trasování metra D?

Jestli by něco mělo smysl, je to větev Dčka do Modřan. Líbilo by se mi větvení Dčka za Olbrachtovou vedoucí na Novodvorskou (jeden vestibul u NovoPlazza, druhý u křižovatky se Zálesí), další zastávka Kamýk (někde u křižovatky Zálesí/Mariánska/U Kamýku), následují Modřany (Sofijské náměstí) a zakončení Komořany (od Cukrovaru pár set metrů na jih, případně přidat ještě zastávku a končit až na Zbraslavi). Tady je to znázorněno na mapě:
http://www.mapy.cz/#x=133041664@y=13570 ... 5088-31744. Toto by umožnilo obyvatelům Lhotky, Kamýku, Modřan a Komořan výrazně zkrátit dobu za jakou se dostanou na metro C i do centra. Cesta na muzeum z Komořan mi vychází na 20 minut. To kam je Dčko navrženo že vede pak raději nebudu moc komentovat, myslím si že nejen mě by zajímalo jen dostat se na trasu C která je mimo pole na severu vedena geniálně.