modroko píše:... MM- zrovna ty jsi typ člověka který by doopravdy zavedl zákony, vyhlášky, normy na každý ho..o,
a čím to navrhuji NAHRADIT[urlhttp://www.zakruta.cz/silnicni-zakon/69/jizda-na-jizdnim-kole/]§ 57 - Jízda na jízdním kole[/url] píše: ...
(2) Na vozovce se na jízdním kole jezdí při pravém okraji vozovky; nejsou-li tím ohrožováni ani omezováni chodci, smí se jet po pravé krajnici. Jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka.
Teď mi řekni, kde je každé "h0vn0" - no určitě tam, kde je něco přesně/doslovně vyjmenováno = v současném zákoně a né v mnou prosazované zobecňující formulaci
Navíc pochopíš a hlavně (ostatním - včetně mne) vysvětlíš současnou nesmyslnost ministerského výkladu onoho zákona, že koloběžka má být mezi auty a Segway na chodníku mezi chodci
No a ODVOZENÝ (DOSLOVNĚ V ZÁKONĚ NEVYPSANÝ) závěr mého návrhu je, že (proti současnosti) Segway jako kolo nikdy na chodníku - je srvonatelný velikostí a rychlostí s kolem, ale koloběžka by mohla na chodník i vozovku - dle rychlosti jízdy ("pomalu" = jako chůze - po chodníku/"rychle" = srovnatelěně s kolem - po vozovce). Což je totálně naprostý opak toho co tu o mně tvrdíš