Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Filippl
Uživatel

Příspěvek od Filippl » 06.1.2006 22:58

ne zasekl sem si v roce 1970 ci 1960 jen me se to lv libi proto ze mam rad te trate likvidovane v temto odobi
:idea: :idea: bohuzel vim, ze 95% z tych napadu ne ma budoucnosti a 80% ne ma taky smysl :D :D

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:52

kocour píše:Martin:

A jak chceš posílit tramvaje na Harfu při zachování počtu linek a jednotném intervalu? Napaječem? To už bys byl skoro jak KM ...
3+12 a ne na harfu 12 na Starej hloubětín a to podle mne stačí. Stejnak lidi budou jezdit převážně na palmu na metro, poku nepojedou autem... A napaječe nejsou úplně nejhorší myšlenka, neřikám, že pouze napaječe, ale dobrej napaječ je 2, 13, 21, pokud se stane někde něco v centru pořád je fajn, že alespoň něco přijede, tim, že to jede mimo centrum.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:50

kocour píše:Akri - teď zcela vážně:

Je absurdní dnes kupovat byt na celý život. Proto se tomu říká startovní byt - předpokládá se, že s jedním dítětem lze bydlet v 2+kk a až vás bude ještě o něco víc, tak tenhle byt prostě prodáš - dost pravděpodobně se ziskem, troufám si tvrdit, že ceny bytů v těchto lokalitách půjdou časem nahoru - a koupíš si o něco větší byt jinde. Já také do svých 4 let vyrůstal v podkrovním bytě 1+1 na Žižkově, teprve pak dostal táta byt v Bohnicích.

2+kk = asi 50m2 pořídíš bratru za 1.8 mil. Kč, závisí na lokalitě a luxusu. První splátka je cca 15%, to jest asi 220 kKč. Zbytek splácíš následujících 20 až 30 let. Bez hypotéky to nejde (pokud tedy nejsi Vyhulený nebo nemáš bohatého a štědrého strýčka). A narozdíl ode mne, jste na to dva, ne?
Hmmm štědrý strýček, to by se mi také líbilo, ale to má asi jenom Stanislav. :lol: Pánové, ale jsem mimo téma.
Naposledy upravil(a) Martin-KT8D5.RN2P dne 06.1.2006 22:52, celkem upraveno 1 x.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:49

Martin:

A jak chceš posílit tramvaje na Harfu při zachování počtu linek a jednotném intervalu? Napaječem? To už bys byl skoro jak KM ...

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:46

Akri - teď zcela vážně:

Je absurdní dnes kupovat byt na celý život. Proto se tomu říká startovní byt - předpokládá se, že s jedním dítětem lze bydlet v 2+kk a až vás bude ještě o něco víc, tak tenhle byt prostě prodáš - dost pravděpodobně se ziskem, troufám si tvrdit, že ceny bytů v těchto lokalitách půjdou časem nahoru - a koupíš si o něco větší byt jinde. Já také do svých 4 let vyrůstal v podkrovním bytě 1+1 na Žižkově, teprve pak dostal táta byt v Bohnicích.

2+kk = asi 50m2 pořídíš bratru za 1.8 mil. Kč, závisí na lokalitě a luxusu. První splátka je cca 15%, to jest asi 220 kKč. Zbytek splácíš následujících 20 až 30 let hypotékou. Bez hypotéky to nejde (pokud tedy nejsi Vyhulený nebo nemáš bohatého a štědrého strýčka). A na rozdíl ode mne, jste na to dva, ne?
Naposledy upravil(a) kocour dne 06.1.2006 22:51, celkem upraveno 2 x.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:42

Filippl píše:posilit podkovarskou misto palmovka-kobylisy?
3->...palmovka-kobylisy
5->...mas.n.-karlin-palmovka-harfa-lechovec
10->...harfa-hloubetin-lechovec
12->...vystaviste-troja-dablice
15->...palmovka-harfa-hloubetin
čéče ty ses zasekl v roce 70 co?? :lol: :lol:

Martin-KT8D5.RN2P

Re: Byty

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:41

Honzík píše:Mě se nezdá, že to prostředí je pro bohaté zvlášť atraktivní. Určitě si nebudou kupovat malometrážní byty.
Martin-KT8D5.RN2P píše:A skutečně tak bude vypadat i praxe?? Ne tyhel byty si nakoupí bohatí... Ale tohel s tebou skutečně nebudu řešit. Jelikož jsme jiného názoru. Zkrátka tam budou byldet lidi, kterým stačí max dvě linky :wink: ale nechme to plavat
Jistě, to máš pravdu, ale nedomnívám se, že by tam byly jen malometrážní byty a faktem je, že koucour má asi pravdu částečně, každopádně, kdo dneska nemá auto, že. Tramvaje budou muset být posíleny, ale stačí jediná linka.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:40

Honzíku, Honzíku ... myslím, že by ses neměl brát tak vážně.
Važ si té rady, když ti ji dává sám prezidentský právní konzultant :-)
Oni na tom Hradě seděj taky lidi, víš? Překvapenej?
Až budu to, co ty by sis asi tak představoval, tak sem vůbec nepolezu a nebudu tu ztrácet čas s různými Honzíky.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 06.1.2006 22:37

Nedělal bych čachry-Zenklova je předimenzovaná,navíc 12 je na Palmovce ukončena tak jakoby slepě,takže je kde brát na posílení Harfy.

Filippl
Uživatel

Příspěvek od Filippl » 06.1.2006 22:33

posilit podkovarskou misto palmovka-kobylisy?
3->...palmovka-kobylisy
5->...mas.n.-karlin-palmovka-harfa-lechovec
10->...harfa-hloubetin-lechovec
12->...vystaviste-troja-dablice
15->...palmovka-harfa-hloubetin

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Byty

Příspěvek od Honzík » 06.1.2006 22:33

Mě se nezdá, že to prostředí je pro bohaté zvlášť atraktivní. Určitě si nebudou kupovat malometrážní byty.
Martin-KT8D5.RN2P píše:
MOp píše: 1+kk cca 40m2 - milion
2+kk cca 50m2 - 2 miliony
3+kk cca 70m2 - 3.5 milionu.
A skutečně tak bude vypadat i praxe?? Ne tyhel byty si nakoupí bohatí... Ale tohel s tebou skutečně nebudu řešit. Jelikož jsme jiného názoru. Zkrátka tam budou byldet lidi, kterým stačí max dvě linky :wink: ale nechme to plavat

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 06.1.2006 22:31

No nic proti tomu,ale na 3+kk (pro rodinu tak akorát) prostě nemám jako tramvaják šanci vydělat.To prostě nejde.Nevím to mi jako levný bydlení nepřijde.Já abych vyřešil bytovou situaci asi budu muset začít krást a to je spousta lidí,co mají dvě třetiny toho,co já.

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Plebs

Příspěvek od Honzík » 06.1.2006 22:30

Aby se tiskový mluvčí prezidenta republiky vyjadřoval o prostém lidu jako o plebsu, tak to mi přijde jako vrchol totální arogance. Zřejmě tu mnozí nepochopili, že feudalismus je u nás již historií. Kdyby se takto někdo vyjádřil v okolí prezidenta republiky TGM, byl by své místo ztratil.
kocour píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.
Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:18

P.S.: Ono se totiž už některým lidem konečně rozsvítilo a přišlo se na to, že celebrit a boháčů není zas až tak moc - bohatství je relativní a kdybychom měli 10 melounů všichni, tak by to nebylo žádné bohatství. A tak se konečně začaly stavět byty, na které mohou dosáhnout i lidi s normálními příjmy - ti bohatí už totiž vesměs bydlí. Právě Finep je v tomhle průkopníkem. Já třeba kupuji nový byteček na Proseku a milionář nejsem.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:16

kocour píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.
Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.

Neni to jen jeden vyvolenej... :wink: víc psutit nesmim.

Odpovědět