Opravdu myslíš že signalizace výhybek není nějak právně zakotvena??? Opravdu myslíš, že nový signál se zavádí tak, že se prostě pověsí svítilna na sloup?demon píše:Přiznám se že jsem tě nepochopil, proč by měli co zdržovat ? A změnu zákona by to nepotřebovalo, stejně jako to nepotřebuje třeba signalizace výhybek, přihlášení do cyklu apod.
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jdeš na to ze špatnýho konce ! Překážej ti tam auta a ty chceš omezovat tramvaje. Potěmkin by nad tebou zaplesal...Káem píše:Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky.
Káem píše:Řidiči by prostě jen prodlužovali ten průjezd na červenou. Navíc by to jistě chtělo změnu zákona (nejméně jednoho, ale spíš dvou).
Přiznám se že jsem tě nepochopil, proč by měli co zdržovat ? A změnu zákona by to nepotřebovalo, stejně jako to nepotřebuje třeba signalizace výhybek, přihlášení do cyklu apod.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Nojo, já bejvám většinou na tvý straně, ale kam ty tramvaje z ječný vyštípat?? Dala by se tam jedna linka sbalit v momentě, kdyby jedna linka, ze zbývajících, byla ukončena ze směru od Karlova náměstí na Zvonařce. To znamená 6, 10, 22, 23 ponechat. 16 zkrátit do zastávky Zvonařka, 11 vést v podobné relaci jako teďka, Spořilov-...-IPP (musela by se zřídit stanice na Tylově náměstí)-Náměstí míru-Šumavksá-Flora-...-(dle uvážení, eventuelně Černokostelecká) a 4 po trase (Vršovice, pravděpodobně Čechovo náměstí)-Náměstí míru-IPP-Muzeum-Flora-...-(pravděpodobně Spojovací, udělat z ní napaječ jako kdysi byla podobně 7) a vzít křídlo 9 vytvořit 29 a z Lazarské ji odklonit přes Karlovo náměstí-Palackého náměstí-Zborovovskou po obou, koncích zkrátit na Kotlářku a na Vápenku, dále 7 prodloužit celodenně do Řep. Ale podobná řešení se moc komplikují.Káem píše:Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naivko. Řidiči by prostě jen prodlužovali ten průjezd na červenou. Navíc by to jistě chtělo změnu zákona (nejméně jednoho, ale spíš dvou) .demon píše:Druhá možnost je montáž ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu na křižovatce Legerova-Nám.IPP a Sokolská-Pokud by řidič věděl kolik mu zbývá času do konce volna, mohl by to víc našlápnout. Takový zařízení neni třeba ani vymýšlet, s úspěchem už se používá jinde.
...
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
demon píše:Už jsem to sice napsal, ale pro tebe to klidně zopakuju...![]()
Prodloužením signálu volno pro tramvaje na křižovatce Sokolská-Ječná o cca 3 sec., v okamžiku červené od Mezibranské přijíždí směrem na IPP jen minimum aut z Anglické a průchodnost křižovatky by se tím výrazně nezhoršila.
Druhá možnost je montáž ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu na křižovatce Legerova-Nám.IPP a Sokolská-Nám.IPP ve směru KN, protože po slavné reprtáži TV Noha se teď druhá tramvaj v pořadí křižovatkou zbytečně plouží. Pokud by řidič věděl kolik mu zbývá času do konce volna, mohl by to víc našlápnout. A protože jde o křižovatku s pevným cyklem, tak by mohl ukazovat cyklus třeba 30-0 s. se 100% přesností a nebylo by třeba ani prodlužovat signál volno.
Takový zařízení neni třeba ani vymýšlet, s úspěchem už se používá jinde.
Třetí možnost je instalace hlídky PČR, která by ichtyly parkující na kolejích okamžitě kasírovala (třeba by si je odkláněla do Vocelovy, aby nepřekáželi na magistrále).
Jo, jak řikam, chce to jen chtít...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to sice napsal, ale pro tebe to klidně zopakuju...DJ LA DÉFENSE píše:A jak??
Prodloužením signálu volno pro tramvaje na křižovatce Sokolská-Ječná o cca 3 sec., v okamžiku červené od Mezibranské přijíždí směrem na IPP jen minimum aut z Anglické a průchodnost křižovatky by se tím výrazně nezhoršila.
Druhá možnost je montáž ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu na křižovatce Legerova-Nám.IPP a Sokolská-Nám.IPP ve směru KN, protože po slavné reprtáži TV Noha se teď druhá tramvaj v pořadí křižovatkou zbytečně plouží. Pokud by řidič věděl kolik mu zbývá času do konce volna, mohl by to víc našlápnout. A protože jde o křižovatku s pevným cyklem, tak by mohl ukazovat cyklus třeba 30-0 s. se 100% přesností a nebylo by třeba ani prodlužovat signál volno.
Takový zařízení neni třeba ani vymýšlet, s úspěchem už se používá jinde.
Třetí možnost je instalace hlídky PČR, která by ichtyly parkující na kolejích okamžitě kasírovala (třeba by si je odkláněla do Vocelovy, aby nepřekáželi na magistrále).
Jo, jak řikam, chce to jen chtít...
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Bohužel? Jak pro koho, já jsem rád, že když jedu z Brna tak jsem v noci doma z okraje města, z Průhonic cca za 15-20 minut, bydlim na Vinohradech, na magistrálu nemůžu říct křivého slova. Ono přece jen je dobré mít jednu tepnu i v centru města.Mapl píše:Magistrála je (bohužel) jedna z nejdůležitějších komunikací v celé Praze a okolí.
Když není možné po ní projet, je to skutečně totální kolpas.
ohužel, jak jsem uvedl, je problém, že tramvaje mají málo času na křižovatce IPP na projetí.... Je to těžké řešit.