Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Predseda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Predseda » 16.12.2005 11:38

Mě zase udivuje, jak maj některý tramvaje někde problémy. Včera jsem jel l. 22 nahoru Ječnou, byly to T3 č. 6900+6944 a bylo sucho, teplota nad nulou a vagóny byly obsazený tak z půlky, nicméně při rozjezdu do kopce na Štěpánský kola hrabaly jak o život :?: Je to normální? (PS: I am kaštan).

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 16.12.2005 11:22

7035 píše:
Tom píše:No podívej... včera jsem jel 22 z IP kamsi na Na Groši... a zas na delší dobu mi to stačilo, ro byl krám!... dnes jsem jel 26 z Pštrosmayeráku na Dejvickou a další krám... pak sem přesed na 8 do Podbaby a další krám přijel... (před podbabou stál krnovák l.č.2 8152... pak sem přesed na 107... to byl taky děs... no ale nejhorší byla X-1 DPP se zřejmě snaží navázat na hotlinerovy úspěchy... No a když to schrnu, tak mě je celkem fuk po čem se jede... ale podnikl sem tři jízdy tramvají a ve všech sem měl nedobrý pocit... :) to se mi v jiném prostředku neděje... stav kolejí jen ještě umocňuje nedobrý stav tramvajových vozidel...
Já jezdím 22 každý den a vůbec si nestěžuji, 107 jsem se taky něco najezdil a nikdy žádný problém. Holt ti, co jsou rozmazlení ze svých aut, jsou zřejmě příliš nároční. :wink: :)
Myslim že s favorita který jezdí na kolíček na prádlo ani rozmazlenej bejt nemůžu :!: :lol: Otázka co je z toho horší...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 16.12.2005 10:58

7035 píše:
Tom píše:No podívej... včera jsem jel 22 z IP kamsi na Na Groši... a zas na delší dobu mi to stačilo, ro byl krám!... dnes jsem jel 26 z Pštrosmayeráku na Dejvickou a další krám... pak sem přesed na 8 do Podbaby a další krám přijel... (před podbabou stál krnovák l.č.2 8152... pak sem přesed na 107... to byl taky děs... no ale nejhorší byla X-1 DPP se zřejmě snaží navázat na hotlinerovy úspěchy... No a když to schrnu, tak mě je celkem fuk po čem se jede... ale podnikl sem tři jízdy tramvají a ve všech sem měl nedobrý pocit... :) to se mi v jiném prostředku neděje... stav kolejí jen ještě umocňuje nedobrý stav tramvajových vozidel...
Já jezdím 22 každý den a vůbec si nestěžuji, 107 jsem se taky něco najezdil a nikdy žádný problém. Holt ti, co jsou rozmazlení ze svých aut, jsou zřejmě příliš nároční. :wink: :)
ehm, ehm 22 sem byl nedavno nucen pouzit, a jednim slovem hruza. Neskutecnej strasidelnickej pekac. Rozmazlenej z auticka nejsem neb zadny nemam a nemam ani potrebu ho mit. Sem moc rad, ze kam ja potrebuju jezdit tak Strasidelnice se svejma poplenicema nejezdej. Jak sem jiz rekl ja jezdim hlavne s vozy z Hloubetina a Pankrace.

7035

Příspěvek od 7035 » 16.12.2005 8:50

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 16.12.2005 1:03

Tom píše:
fricoolinek2 píše: To asi nemyslíš vážně... co ???
ale samozřejmě že myslím jelikož jezdím s vokovickými nejčastěji a jsou to samé T3, tak by zcela jistě potřebovali kardinální obnovu vozového parku...
ale jako první by to potřebovaly Strašnice, pak Vokovice pak Kobylisy... a pak už je mi to jedno...
Kdyz uz ne do Motola, tak do Hloubetina :-) s nim zase jezdim nejcasteji ja :-))) i kdyz 3 urcite bude jezdit i z motola :-ú

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 15.12.2005 23:35

fricoolinek2 píše:
Tom píše: já bych je dal do vokovic :)
To asi nemyslíš vážně... co ???
ale samozřejmě že myslím jelikož jezdím s vokovickými nejčastěji a jsou to samé T3, tak by zcela jistě potřebovali kardinální obnovu vozového parku...
ale jako první by to potřebovaly Strašnice, pak Vokovice pak Kobylisy... a pak už je mi to jedno...

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 15.12.2005 23:27

Tom píše:
fricoolinek2 píše:Já bych dal 9112 rozhodně do Motola.... Vždyť je to neekonomický vytvářet nový technický zázemí pro tak složitou tramvaj, kterou 14T rozhodně je...

Vždyť právě z těhle důvodů nejsou KáTéčka v Motole, ne ?
já bych je dal do vokovic :)
To asi nemyslíš vážně... co ???

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 15.12.2005 23:25

fricoolinek2 píše:Já bych dal 9112 rozhodně do Motola.... Vždyť je to neekonomický vytvářet nový technický zázemí pro tak složitou tramvaj, kterou 14T rozhodně je...

já bych je dal do vokovic :)

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 15.12.2005 22:51

Já bych dal 9112 rozhodně do Motola.... Vždyť je to neekonomický vytvářet nový technický zázemí pro tak složitou tramvaj, kterou 14T rozhodně je...

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 15.12.2005 21:26

Yvona píše:
Tom píše:Když už ste u těch investic, tak já si myslím, že nyní by se mělo hlavně investovat do vozovýho parku, který je hodně zastaralý. V porovnání s tímto jsou koleje jako nové.
Zkus se projet tramvají na Řepy, pak do Kobylis z Palmovky, po Libeňáku, pak po Nuselském údolí, křižovatka Letenský tunel, Palackého náměstí, některé další pražské mosty. O dvorech některých vozoven ani nemluvím. Možná změníš názor, co se týče krásy našich kolejí.
No podívej... včera jsem jel 22 z IP kamsi na Na Groši... a zas na delší dobu mi to stačilo, ro byl krám!... dnes jsem jel 26 z Pštrosmayeráku na Dejvickou a další krám... pak sem přesed na 8 do Podbaby a další krám přijel... (před podbabou stál krnovák l.č.2 8152... pak sem přesed na 107... to byl taky děs... no ale nejhorší byla X-1 DPP se zřejmě snaží navázat na hotlinerovy úspěchy... No a když to schrnu, tak mě je celkem fuk po čem se jede... ale podnikl sem tři jízdy tramvají a ve všech sem měl nedobrý pocit... :) to se mi v jiném prostředku neděje... stav kolejí jen ještě umocňuje nedobrý stav tramvajových vozidel...

Zdeněk

Příspěvek od Zdeněk » 15.12.2005 21:11

izzy píše:Musim si do 14T zase rejpnout protoze pro obycejneho cestujiciho asi bude opravdu postrach...vsude se mluvi o tramvaji od porche, o novem modernim vynalezu apod...nechci zklamat nekoho kdo si mysli ze tomu tak skutecne je ale pokud vezmu Vektru ktera sama o sobe uz vychazi (nebo spis je shodna s Anitrou) a zkratite ji clanky, nalepite novy cela, prostor nad podvozky seriznete o schod cimz se ale nevyhnete podelnemu sezeni a toto prodavate jako novou supermoderni tramvaj? Nevim nevim ale nase tradice ve vyrobe tramvaji odesla s CKD a to co vymyslela Skodovka je vysmech nasi tradici...bral sem renovaci Astry/Anitry a jeji prodlouzeni na Vektru(coz stejne znamenalo jen vyrobu noveho stredniho clanku nic jineho)...ale pracovat se stejnym konceptem jen s jinymi cely zkracenymi clanky a upravenym interierem je dost ubohy...a divim se ze Praha nepristoupila napr. na Combina...nebot to jsou skutecne moderni vozidla...pokud Skodovka po temer 10ti letech Astry ji takto recykluje do podoby 14T/16T tak tedy potez Panbuh...jo a co se tyce el. plosiny...jaktoze jinde funguje? To nema DP lidi na takove urovni aby byli schopni udrzet ji v provozu? Uz vidim jak se ridicum napr u KT8N bude chtit vlacet 15m snehem a vetrem apod....popravde zadny z ridicu v Brne nebo Ostrave na tohle myslet nemusi...
Ja myslim, že si ve Škodovce řekli: něco dáme dohromady, řekneme DPP, že design dělalo Porsche a oni se rozsypou blahem a vezmou to. Combina se mi moc nelíběj, ale je to vozidlo odzkoušené a mohli by to třeba i "slepovat" ve Zličíně a ani by se to nemuselo tahat po silnici...

MOp

Příspěvek od MOp » 15.12.2005 20:38

Honza Šlehofer píše:Co se ke mně doneslo, ale už je to starší informace, tak druhý vůz měl jet do Prahy 20. 12. Ale ona se nejspíš mění situace každým okamžikem, takže to na 100% možná neví nikdo.
nechme se prekvapit :-D

Honza Šlehofer
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Šlehofer » 15.12.2005 20:22

Co se ke mně doneslo, ale už je to starší informace, tak druhý vůz měl jet do Prahy 20. 12. Ale ona se nejspíš mění situace každým okamžikem, takže to na 100% možná neví nikdo.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 15.12.2005 20:11

O tom kam půjde bych se nechal překvapit... Do Strašnic tomu moc nevěřím, páč se pro to nic nedělá jako například tolik slibovaná nová lávka na ptg...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 15.12.2005 20:06

MOp píše:
9001 píše:Souhlas. Na co ti je super vozový park ,když ti nebudou mít kde jezdit nebo hůř když ti vykolejí ...
dle politickych proklamaci ma druhy vuz dorazit jeste do konce roku, cemuz ja osobne neverim. paklize je pravda, ze pujde do santusic, muzeme vypsat sazky, za jak dlouho vykoleji.
no ja sem slysel, ze druhy vuz uz jezdi na zkusebni koleji Skodovky. Jinak doufam, ze pujde do Motola a ne do Strasidelnic.

Odpovědět