Tarif, revizoři a vše kolem...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Revizoři a vše kolem...

Příspěvek od Tonda Ježek » 02.1.2009 23:15

Já tvé argumenty velice dobře chápu, protože v metru se při některých akcích (odvoz fanoušků z hokeje, fotbalu, koncertů, ...) ocitám v první linii (báječné bylo například bránit s kolegyní eskalátor na Hradčanské před sparťanským kotlem - Policie se raději zdekovala), takže jsem na tom podobně, taky to chci hlavně přežít ve zdraví. Ale tím přeci nemohu omlouvat revizora (dozorčího, dispečera, ...), který ve své pracovní době spí cestujícím na očích. Pochopil bych, kdyby třeba jenom seděl a pozoroval situaci a případně s pomocí MP zasáhl (zapáchající bezdomovec, agresivní cestující) a nebo ať se někam zašije, kde ho klienti neuvidí.

Řešili jste tu vysazování nepohodlných cestujících. Na konečných metra tuto práci během nočních směn vykonává bezpečnostní agentura. Tito chlapíci a ženštiny jsou povětšinou velice aktivní a není problém vidět, jak tahají spáče ze soupravy za nohy. Když pominu všechny aspekty okolo, tak na cestujícího asi působí lépe, když přijede z obratu souprava vyčištěná než když se tam válí deset ožralů (víkendová rána).
Na CM sloužili svého času dokonce dva, kteří znali některé bezdomovce osobně, takže jim to vysvětlili 8-)

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 02.1.2009 22:50

Pojď k nám a uvidíš sám ;) Hele nebudu tu o tom dlouze debatovat, jsme kontrolovaný úplně všude, výkazkou počínaje a statistikama zkontrolovaných OC a SMS konče.
1. na voze si sám s parťákem, takže se spoléháte na sebe (něteří MP sou okrasa na některých akcích) (-X
2. před noční se jezdí tram nebo se stojí na metru - to už je první předpoklad k průseru, protože když se něco semele, tak se buď n noční nedostaneš nebo ji chceš potom prožít co možná nejklidněji [-o<
3. já si mohu začít kontrolu na voze kdy chci a můžu ji provádět jak chci - čili začnu, zkontroluju 3 lidi a konec nebo nezačnu vubec a nikdo mi z nadřízených nic říct nemůže, na voze sem byl, ve výkazu to mám =P~
4. i my sme jenom lidi a ne jenom prasata co buzerujou lidi, takže mi tu nemluv o efektivitě když nerozumíš základnímu problému #-o
5. tento uvedený příklad nehovoří za každou partu v několika skupinách, tu noční prostě třeba chtěli jenom přežít a na tom neni nic špatnýho proboha [-o<
Mimochodem, kdo říkal že "není nucen kontrolovat..." Řekl jsem to snad jasně ne? JÁ se řídím podle sebe při kontrole a nikdo mi nemůže říkat jak mám dělat a JÁ se rozhoduju jestli dělat nebo nedělat. A podle toho se pak odvíjí můj plat, tak si prosím nepleť pojmy ano? #-o

Btw, nechci flame, jen prostě nevim co si nepochopil na mym výkladu a uvedl si tuto otázku, mluvilo se tu o něčem jiném, tak mi tu pls nemluv o nějakém efektu. Když nechci, nedělám a nevydělám si. Když chci, dělám a vydělám si. Jednoduché #-o My nemáme fixní platy ... 8-[

Může mi někdo proboha vysvětlit co je šptnýho na slově prů.ser že ho autocenzura za hvězdičkovala? :)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 02.1.2009 22:34

davidtk píše:
dušan píše:... nemusím snad moc podotýkat, že zpáteční cestu spali oba pod ochranou MP....
Že by jsme byli oprávnění a ne povinní provádět kontrolu ;) Navíc "na voze" si sem vlastním pánem a je jen na mém rozhodnutí zda a jakým způsobem budu provádět kontrolu ;). A NIKDO nám nemůže nařídit aby jsme to dělali jinak než podle sebe. PS většina MP je radši, když nás hlídaj ve spánku než když lítáme po voze :lol:
Proto máme "motivační" plat že jo, když chci prachy musim dělat, když nechci, nedělám a stačí mi moje minimální mzda :?
Můžu se tedy zeptat na efekt takového revizora, který není nucen kontrolovat lidi? Pak nechápu jak si někdo dovolí nadávat na kancelářské krysy že nic nedělají ...

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 02.1.2009 20:10

Dokud se jí nedotkeš jako první ;) A jsme tu u občansko-právního sporu o omezování osobní svobody a u toho kdo se koho dotknul jako první ;)

Josef
problémový jedinec

Příspěvek od Josef » 02.1.2009 20:07

ono to stou ochrankou by nebylo tak hoprký....musíme myslet na to, že ochranka neni policajt, a že se Vás nesmí :!: ani dotknout...

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 02.1.2009 18:07

Bobik píše:
dušan píše:již delší dobu si myslím, že by možná byla účinější soukromá ochranka, která by ten pořádek a klid udržela lépe.
Byla i nebyla. Byla v tom, že většina lidí když vidí "uniformu" tak se hodí do klidu (jistě, neplatí to na všechny) a nebyla v tom, že co by asi tak mohli? Měli by stejné pravomoci jako má teď řidič a revizor, jenom s tím rozdílem že hlavní náplní jejich práce by byla "ochrana". A vůbec se nebavím o tom, kolik by sto stálo. To už mi přijde jednoduší a levnější znovu zavést průvodčí.
rozdíl tu je - řidič se přeci nebude prát s cestujícími, kdežto ochranka může mít v popisu práce" chytit za límec a vyhodit otevřenými dveřmi. a byl by hned klid, čisto a věřím, že i spokojenost cestujících.

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 02.1.2009 18:05

davidtk píše:
dušan píše:... nemusím snad moc podotýkat, že zpáteční cestu spali oba pod ochranou MP....
Že by jsme byli oprávnění a ne povinní provádět kontrolu ;) Navíc "na voze" si sem vlastním pánem a je jen na mém rozhodnutí zda a jakým způsobem budu provádět kontrolu ;). A NIKDO nám nemůže nařídit aby jsme to dělali jinak než podle sebe. PS většina MP je radši, když nás hlídaj ve spánku než když lítáme po voze :lol:
Proto máme "motivační" plat že jo, když chci prachy musim dělat, když nechci, nedělám a stačí mi moje minimální mzda :?
:lol: FUJ, že se nestydíte brát chudákům bezdomovečkům místo k sezení :lol: .

ne vážně, já přeci neříkám, že musíš dělat kontrolu, jen jsem popisoval stav věci, jak to bylo. nic víc-nic míň. jen mi potom přijde zbytečné, aby jste v tom voze byli,když posezení u kávy se krásnou servírkou je jistě příjemnější, výsledek je vlastně naprosto stejný, jen MP má méně práce s hlídáním dvou spících lidí.
a neber to prosím, jako osobní útok

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.1.2009 13:42

dušan píše:již delší dobu si myslím, že by možná byla účinější soukromá ochranka, která by ten pořádek a klid udržela lépe.
Byla i nebyla. Byla v tom, že většina lidí když vidí "uniformu" tak se hodí do klidu (jistě, neplatí to na všechny) a nebyla v tom, že co by asi tak mohli? Měli by stejné pravomoci jako má teď řidič a revizor, jenom s tím rozdílem že hlavní náplní jejich práce by byla "ochrana". A vůbec se nebavím o tom, kolik by sto stálo. To už mi přijde jednoduší a levnější znovu zavést průvodčí.

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 02.1.2009 11:30

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 02.1.2009 8:52

Petr píše:
dušan píše:(...)již delší dobu si myslím, že by možná byla účinější soukromá ochranka, která by ten pořádek a klid udržela lépe.
Pokud budou stejně akční, jako ochranka v metru na I.P.Pavlova, jako ochranky, co hlídají některé vozovny, pak to jsou peníze, co vyletěly komínem....
no nechtěl jsem přímo napsat " ve stylu vyhazovač", ale účinné by to bylo

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.1.2009 8:41

dušan píše:(...)již delší dobu si myslím, že by možná byla účinější soukromá ochranka, která by ten pořádek a klid udržela lépe.
Pokud budou stejně akční, jako ochranka v metru na I.P.Pavlova, jako ochranky, co hlídají některé vozovny, pak to jsou peníze, co vyletěly komínem....

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 02.1.2009 7:57

Bobik píše:Což je sice kruté konstatování faktu, nicméně břímě odpovědnosti to z nich nesnímá. Co jsou? MĚSTSKÁ Policie, čili ochranka města a já pokud si pamatuju jsem zaměstnanec DP Hl MĚSTA Prahy. Takže když už ne mě :) tak alespoň městský majetek by chránit měli, ne? Ale proč by se kdo staral, že. Řidič je řešič problémů typu ten pán tu rozlil pivo, měl byste to vytřít a revizor (když pominu že především ta sv*ně co si dovoluje kontrolovat lístky) ochranka tramvaje (metra, busu), vyhazovač atd.
ač s tebou plně souhlasím, musím na druhou stranu i uznat (ale krutě se mi to nelíbí, kam naše společnost došla), že měl jédnou pravdu i ten strážník - oni se snaží moc nezasahovat, protože nechtějí situaci v tram (busu, metru) vyhrotit do krajnosti, raději se jen snaží uklidňovat situaci, ono ani někteří, zdůrazňuji někteří, páni revizoři v noci nekonají svou povinnost a cestu raději prospí, jaké bylo moje zděšení, když jsem se snažil vzbudit jednoho spáče na konečné a druhý revizor mi povídá, že je to dobrý, že to je kolega, přičemž ani ten první se s kontrolou moc nenamáhal. nemusím snad moc podotýkat, že zpáteční cestu spali oba pod ochranou MP.
již delší dobu si myslím, že by možná byla účinější soukromá ochranka, která by ten pořádek a klid udržela lépe.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.1.2009 2:27

Což je sice kruté konstatování faktu, nicméně břímě odpovědnosti to z nich nesnímá. Co jsou? MĚSTSKÁ Policie, čili ochranka města a já pokud si pamatuju jsem zaměstnanec DP Hl MĚSTA Prahy. Takže když už ne mě :) tak alespoň městský majetek by chránit měli, ne? Ale proč by se kdo staral, že. Řidič je řešič problémů typu ten pán tu rozlil pivo, měl byste to vytřít a revizor (když pominu že především ta sv*ně co si dovoluje kontrolovat lístky) ochranka tramvaje (metra, busu), vyhazovač atd.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 01.1.2009 23:54

Měšťáky bych tam taky poslal, ale bohužel oni mají obě ručičky levý a ještě dozadu, tedy ani ti by tam moc platní nebyli.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 01.1.2009 23:36

"Noční průvodčí" měla obávám se dělat MP. Ty jsou za takovouto "práci" na rozdíl o vás drazí kolegové alespoň placení. A když jsme u toho, tak jak DP tak i MP v podstatě "šéfuje" magisrát, ne? Tak proč je tam nenahnal? Dalo se čekat že to (jako každý rok) moc v pohodě nebude.

Odpovědět