Jenže ono se zrovna na 9111 dokazuje, že kola 14T vydrží zrovna tak dlouho, co na Tx...
Co na tom, že už tahá převodovky po zemi...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Já spíš myslím, že je problém v ceně železnice / silniceJANEK L. píše:Ahojky, jak jsem si všiml, tak Viamont už nechce vozit Poršáky na svých vagonech.
To jistě ano, ale život je kompromis. Neřikám, že s tím souhlasím, ale naznačuji důvod proč tomu tak je.Smurfx píše:
A nemyslíš třeba, že základním účelem nízkopodlažních tramvají má být informovanost o tom, kdy přijedou? Jinak asi těžko splní svůj účel, a to sice pohodlnější cestování pro maminky s kočárky, vozíčkáře, seniory a další méně mobilní spoluobčany.
A nemyslíš třeba, že základním účelem nízkopodlažních tramvají má být informovanost o tom, kdy přijedou? Jinak asi těžko splní svůj účel, a to sice pohodlnější cestování pro maminky s kočárky, vozíčkáře, seniory a další méně mobilní spoluobčany.DavidD píše:Teď sice lidé nevědí kdy přijede,ale je jich v provozu cca 30 a když by se zavedlo více garancí tak 19. Myslím, že v tom to bude zakopaný pes.
Ale souvisí, musíme se na to kouknout jinak...máme ve VO 4 nízkopodlážky, v HL 16(15-provozní), ST 6(5-provozní) a v MO 8(6-provozních)(dle mích info).A teď si vemte kolik může každá vozovna dát na garance? Nevím kolik procent je potřeba na záloze, ale slyšel jsem něco o 22%? Tak že dle mého odhadu můžou dát na garance VO-2 vozy, HL-11,ST-2,MO-3. No tak dá se říct, že by se o tom mohlo začít uvažovat, ale stejnak by se tak dalo dát 2 vozy na linku 2, třeba 2 garance na 25,a opět zavést garance na lince 26,9. Ale je otázka jestli by to nenadělalo víc škody než užitku. Teď sice lidé nevědí kdy přijede,ale je jich v provozu cca 30 a když by se zavedlo více garancí tak 19. Myslím, že v tom to bude zakopaný pes.To, že Škodovka jako vždy nestíhá je věc jiná, s garancí pořadí to nesouvisí. V Praze je už 14 vozů typu 14T, 16 (nebo tak nějak) nízkopodlažních KT8D5 a 4 T3R.PLF. To mi už připadá jako slušný materiál na to, aby se vytvořil nějaký systém garancí alespoň pro několik linek.
Stav, kdy jezdí přes 30 nízkopodlažních tramvají, a garantovaných je jich pouze 6 (nebo 8) je tristní.
To, že Škodovka jako vždy nestíhá je věc jiná, s garancí pořadí to nesouvisí. V Praze je už 14 vozů typu 14T, 16 (nebo tak nějak) nízkopodlažních KT8D5 a 4 T3R.PLF. To mi už připadá jako slušný materiál na to, aby se vytvořil nějaký systém garancí alespoň pro několik linek.DavidD píše:No to taky záleží na tom jestli škodovka dodá všech 15 kusů...Ví tedy někdo, zda-li se situace s uváděním garantovaných pořadí od nového roku zlepší?
No to taky záleží na tom jestli škodovka dodá všech 15 kusů...Ví tedy někdo, zda-li se situace s uváděním garantovaných pořadí od nového roku zlepší?
Souhlasím s tebou, opravdu maminky s kočárky na Np tramvaj čekají (i když výjimka potvrzuje pravidlo, stalo se mi, že jsem dojel předešlou 9 a maminka raději vyrvala sama kočárek do schodů té VP tramvaje). Pokud k nějaké změně ve vyznačení v ZJŘ dojde, čekal bych změny spíše k 9.12.2007, což je datum celostátních změn JŘ.Smurfx píše:Znám hodně maminek s kočárkem, které když se chystají do města kolem deváté a vědí, že v 9:15 by měla jet (garantovaná nebo negarantovaná) nízkopodlažní tramvaj, tak na ni počkají. Nemusí nikoho žádat o pomoc při nástupu. Hlavně o víkendu nebo mimo špičku se na okrajovějších zastávkách stává, že na zastávce nikdo není a v tramvaji jenom pár lidí a maminka se musí na těch několik lidí v tramvaji pokřikovat, jestli ji nemohou pomoct.
Takže jestli si myslíš, že pro maminku není na obtíž štverat se do schodů s kočárkem, tak je to smutné![]()
Ví tedy někdo, zda-li se situace s uváděním garantovaných pořadí od nového roku zlepší?
Znám hodně maminek s kočárkem, které když se chystají do města kolem deváté a vědí, že v 9:15 by měla jet (garantovaná nebo negarantovaná) nízkopodlažní tramvaj, tak na ni počkají. Nemusí nikoho žádat o pomoc při nástupu. Hlavně o víkendu nebo mimo špičku se na okrajovějších zastávkách stává, že na zastávce nikdo není a v tramvaji jenom pár lidí a maminka se musí na těch několik lidí v tramvaji pokřikovat, jestli ji nemohou pomoct.demon píše: Nebo ty znáš nějakou maminku s kočárkem, která by několik desítek minut až hodin čekala na vůz s NP částí ?