Dokud jsem mladý, budu v tramvaji sedět, protožeKáem píše:To s tim Barr. je výbornýýýýý! Víš že se v tramvaji taky smí STÁT???![]()
1/ stání si nechávám pro jiné situace
2/ až budu starší, tak mne nikdo sednout nepustí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Áha, tak to jo. Já z toho pochopil, že tu inverzi chceš dát až kus před změnou linky. Jsem to přehlédl.Karotka píše:Ale vždyť to bude hned od začátku inversně! Jenom číslo linky bych nechal, jak je, aby šlo přečíst.
Takže např. 7 [invers]Otakarova[/invers] a pak by se to přeplo.... safra, to je blbej příklad, 6 k Andělu stejně jede a 11 zase zpátky do Strašnictady by se linky nepřevlíkaly.
Nemyslel jsem díry. Myslel jsem, že když se do toho hlášení člověk zaposlouchá je slyšet, že to hlásí stroj. Je to takové nepřirozené nic víc. Je pravda, že je blbost, aby se na každou výluku nahrávalo znova hlášení, to poskládání ze slov v ICU je rychlejší a levnější.Petr píše:No tak tyhle díry už v hlášeních dost dlouho nejsou....
Proč by jsme měli zapomenout a živé dispečery? Není problém, aby dispečer přes vysílačku hlásil do salónu a cestující lid to uslyší z reprákůKáem píše:Zapomeňte na živé dispečery cokoliv hlásící.
Ale vždyť to bude hned od začátku inversně! Jenom číslo linky bych nechal, jak je, aby šlo přečíst.Martin píše:To inversní zobrazení bych právě dal už od začátku; dám příklad proč:
Potřebuju cestovat ze Strašnic na Anděla. Nabízí se dvě cesty - tramvají (7 přímo), metrem (s přestupem). Nic netuše vlezu do 7 a u vršovického nádraží se dozvím, že na příští zastávce se mění vlak na linku, která odbočuje na IPP. Budu muset přestupovat na NAD, potom zas (třeba na Výtoni) zpátky do tramvaje --> znepříjemnění cesty. Kdyby byla ta 7 označená nějak jinak už od začátku, tak tím zjistím, že na trase je zrada a pojedu raději metrem, což by bylo v daném případě jednodušší.
U vozovny Střešovice není metroKáem píše:V dnešní MfD článek o NAD na Petřiny a zmíněny jsou i Modřany. Inu tak to je, když náklady na NAD jsou z vlastní kapsy DP (tedy když se opravuje vlastní infasrtuktura), tak se najme nejlevnější dopravce. Kdyby byla X-18 jen ke Střešovické vozovně, jezdila by pravidelně a pobírala by. Já to říkal.
To je běžná situace na a-119 při čekání na Dědině směrem do centra.http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=079 ... a&c=717868
Dvacet minut stojíte na zastávce a čekáte na autobus. Ne že by kolem nejezdily, ale do žádného se jednoduše nemůžete...
Jsem někde četl, myslím že to bylo na DP-Aréně, že provozní zaměstnanci se vyhazovat od DPP nebudou. A těmi "provozními zaměstnanci" chápu lidi, kteří se pohybují v provozu. A takový dispečer podle mého názoru je většinou v provozu. Tak stačí jen doufat, že podobně chápou sousloví "provozní zaměstnanci" i na radnici.Káem píše:Zapomeňte na živé dispečery cokoliv hlásící. Drahé. a ostatně, brzy bude málo lidí, natožpak na takovéhle voloviny.
Nejlepší díry jsou v hlášení náhradních spojů - pokud to někdo nepoopravil, tak to bývalo typu: "v této zastávce je přestup na náhradní autobusovou dopravu X ........................9"admirak píše:Jsem zatím neslyšel takový díry, já jenom vždycky sleduju jak je ukončeno hlášení, jestli klesne hlas nebo ne.
To inversní zobrazení bych právě dal už od začátku; dám příklad proč:Karotka píše:Kubánské náměstí až Národní divadlo: vepředu svítí 23 (normálně) Újezd (inversně), hlášení normální.
Jsem zatím neslyšel takový díry, já jenom vždycky sleduju jak je ukončeno hlášení, jestli klesne hlas nebo ne.arny píše:No to máš pravdu, že je každé hlášení o výluce strašné „Linka… dvacet… …dvě… …je… …z důvodu… …výluky… …vedena…“![]()
Pokuď je mi známo tak to vlastně nejde ani jinak nahrát. V hlásiči jsou nahraný, všechny zastávky, čísla a určitá hlášení. No a před výlukou se nahraje do palubního počítače akorát jinej program a ten přesně po sobě poskládá slova co jsou nahraná v hlásiči pak s toho vnikne hlášení. Někdy pěkně skomolený.
No tak tyhle díry už v hlášeních dost dlouho nejsou....arny píše:No to máš pravdu, že je každé hlášení o výluce strašné „Linka… dvacet… …dvě… …je… …z důvodu… …výluky… …vedena…“![]()
Pokuď je mi známo tak to vlastně nejde ani jinak nahrát. V hlásiči jsou nahraný, všechny zastávky, čísla a určitá hlášení. No a před výlukou se nahraje do palubního počítače akorát jinej program a ten přesně po sobě poskládá slova co jsou nahraná v hlásiči pak s toho vnikne hlášení. Někdy pěkně skomolený.
No to máš pravdu, že je každé hlášení o výluce strašné „Linka… dvacet… …dvě… …je… …z důvodu… …výluky… …vedena…“Quetzalcoatl píše:*Možné by to asi bylo, ale asi nebyla chuť.
Však se u DPP trochu blýská na lepší časy - ze strany vedení Metráků je zájem, aby dozorčí u vstupů uměli anglicky a dokázali v základech pomoci i turistům - tak uvidíme, kam to půjde dál...Vašek píše:... A nejlépe v Angličtině ( optimismus ) nebo v angličtině + němčině ( sci - fi ). Jó, kdyby se při výlukách aplikovaly plánky, co jsou na páteřních stránkách!
... A nejlépe v Angličtině ( optimismus ) nebo v angličtině + němčině ( sci - fi ). Jó, kdyby se při výlukách aplikovaly plánky, co jsou na páteřních stránkách!Proxy píše:Uvnitř vozu podle stačí hlášení, které vyžene kaštany - infomaník by pak byl dobrý na ulici, aby zmatené poslal správným směrem - v Ostravě je toto během výluk běžná praxe... ale v Ostravě je celkově jiný způsob organizace výluk (např. hradí se výlukový spoj a nikoliv výlukový úsek)