Metro je to nejlepší co tady je, už poněkolikáte viděli jsme to o povodních... Povrchová doprava v Paříži existuje pouze v podobě autobusů a tří linek rychlodráhy, to má opodstatnění vše je jinak podzemí a jak to cvrká... Paříž mě skutečně MHD unesla... I když tam je to socka, v metru jsem za celých deset (?) dní nezažil vyloženě kravaťáky spíš takovou sřední vrstvu a lůzupan Vedoucí píše:Když my se zde stále točíme v tom jednom a tom samém - Káemově axiomu, že metro je všespásné.
Pakliže zakážeme či omezíme v centru tramvajovou dopravu, projeví se to následovně - stoupne strmě IAD a ulice v centru, kde původně jezdila tramvajová doprava se totálně zahltí. Pakliže bychom přistoupili i k jejímu vymístění, nastane krize na několika místech najednou a centrum se bude vylidňovat daleko více, než je tomu v současnosti. Ale to je KMův cíl.
Evropská města pochopila, že toto není ten správný trend. Pochopila, že správné je snažit se naopak povrchovou dopravu více zatraktivnit, pomocí preferenčních opatření ji zrychlit a nabídnout tak alternativu podpovrchové dopravě.
Bohužel to je fakt, který KM a mnozí ostatní stále nedokážou pochopit.
Nejde o to zrušit tramvaje v centru, ale spíše je trošku rozuměji upravit. Mělo by být více napaječů na metro, protože skutečně mě nudí nastupovat na Karlově náměstí do plných tramvají jakýmkoliv směrem, spousta lidí se skutečně metrem prováží zbytečně, dělají to důchodci. Na Pavláku se mi taky ani náhodou nestane, že bych si sedl, je to většinou dobytčák... To není kultura cestování. Příklad, ze Špejcharu by se na každou větev dala dát jedna linka ve dvojici od metra, víš co tam vystupuje z metra lidí??? A co ti přijede narvaná 1, 26, 25.... skutečně toto není úroveň nějakého cestování.