Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je naopak zářný příklad šotoušství a provozní slepoty. Tak kvůli neochotě přecházet po přestávce na jinou soupravu byste snížili směrovou nabídku vašim živitelům, klientům, tedy cestujícím? Výborně. Tak tohle je přesně to, co mi na DP-T vadí. Tohle totiž snižuje atraktivitu MHD, ne moje snahy po úsporách.Mapl píše:Jo, taky by bylo řešení linku 7 do Řep vůbec nevést a trvale jí ukončit na Kotlářce.
Pak by mohla linka 9 používat dvě koleje a vše by bylo v pořádku.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Víš Karotko, ekonomika je neúprosná a přes nedostatek peněz "nejede vlak". Ono nás/vás to k tomu prostě donutí. Je lepší vědět, než si myslet, že se to nějak udělá. K metru C- ono to tak nakonec dopadne.Karotka píše:V případě zavedení 29 by 9 přestala být oblíbenou linkou, protože by už nejezdila tak často. Alespoň z hlediska okrajových úseků.![]()
Mimochodem, podle tohoto přístupu by měla v metru C každá druhá souprava obracet na Kačerově, protože na Jižním Městě jsou občas i volná sedadla.![]()
To je prostě pohled "ekonomického šotouše", pro kterého jsou cestující jenom čísla a body v grafu - tedy substrát.
Naposledy upravil(a) Káem dne 04.1.2007 9:18, celkem upraveno 1 x.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Wany nejdou započítat do nárůstu. Tam se jedná pouze o reko vozůMapl píše:Je holá pravda, že kdyby měla linka 9 v Řepích dvě koleje k dispozici, ušetřilo by se celkem honě času.
Je mi jasný, že vozů není dvakrát moc... to je hlavní problém DP, když jde o posilování tramvají.
Avšak až DP časem zakoupí a bude mu dovezeno x Poršeter, x Wan, tak už by se situace na některých pražských linkách řešit dala.Aspoň podle mě,ale já v DP nedělám a nevím přesný podrobnosti....
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je holá pravda, že kdyby měla linka 9 v Řepích dvě koleje k dispozici, ušetřilo by se celkem honě času.
Je mi jasný, že vozů není dvakrát moc... to je hlavní problém DP, když jde o posilování tramvají.
Avšak až DP časem zakoupí a bude mu dovezeno x Poršeter, x Wan, tak už by se situace na některých pražských linkách řešit dala.
Aspoň podle mě,ale já v DP nedělám a nevím přesný podrobnosti.... 
Avšak až DP časem zakoupí a bude mu dovezeno x Poršeter, x Wan, tak už by se situace na některých pražských linkách řešit dala.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak proč nespojit potřebné s užitečným. Na lince 9 by s třeba i ty 3-4 soupravy ušetřili + by byl pokoj od nevyhovujících podmínek na konečnýchIsidor píše:Ony se ty střídané přestávky snad nedělají jen kvůli přeplňování obratišt, ale také pro šetření vozy...kterých je tradičně nedostatek. Prostě se berou linky, které mají na trase zázemí pro řidiče...
Se dvěma kolejema se dá udělat jiný systém přestávek, kdy vůz čerpá BP/PO na jedné koleji a ostatní ho předjíždějí po druhé (v současnosti k vidění snad na lince 2), a takhle se postupně vystřídají -> při dobře udělaném grafikonu se dá zminimalizovat zbytečné popojíždění a stání v obratišti...jara píše:A co tím vyřešíš? Tak budeš popojíždět na dvouch kolejích.
Ony se ty střídané přestávky snad nedělají jen kvůli přeplňování obratišt, ale také pro šetření vozy...kterých je tradičně nedostatek. Prostě se berou linky, které mají na trase zázemí pro řidiče...9001 píše:Velký problém je, že střídané přestávky se dělají na linkách u kterých je to naprosto k ničemu. Viz linka 16 na Braníku tři koleje., linka 11 jak na Spořilově i na Černokostelecké jsou dvě koleje. A pak nemají být řidiče,když se takhle zbytečně mhrají.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No do výstupní by přijela tramvaj, naskočil by jiný fíra, popojížděl by po smyčce podle potřeba a v nástupní by naskočil opět původní řidič.2217 píše:Ráda bych viděla někoho, kdo by šel na smyčku a tam 4 odiny popobíhal z jedné tramky do jiné a posunoval je!
Velký problém je, že střídané přestávky se dělají na linkách u kterých je to naprosto k ničemu. Viz linka 16 na Braníku tři koleje., linka 11 jak na Spořilově i na Černokostelecké jsou dvě koleje. A pak nemají být řidiče,když se takhle zbytečně mhrají.
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
To je ale pouze v případě,že na l.9 bude více pořadí...(takže by ubylo pár popojíždění),alespoň tak to chápu jájara píše:A co tím vyřešíš? Tak budeš popojíždět na dvouch kolejích. Kde na to vezmeš řidiče,vozy? Víš já toto plánování dopravy, kde člověk dělá upravy naprosto bez hlavy moc rád nemám. Na to je jednoduché pravidlo v IAD a u tramvají by se dalo také vymyslet. Sázej silnice, sklízej auta!! A ono je docela pravdivé. Tak sice sebereš pár pořadí z linky 7 rovných 5(podle aktuálního vypravení). No ale na linku 9 jich budeš ale 24 přidat. A má DP Praha na to vozy a řidiče???????
A ještě by se ušetřily pořadí na 7.
Samozřejmě to není uskutečnitelné nyní,když vozy ani řidiči nejsou...
Naposledy upravil(a) Tom 11 dne 03.1.2007 22:09, celkem upraveno 1 x.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co tím vyřešíš? Tak budeš popojíždět na dvouch kolejích. Kde na to vezmeš řidiče,vozy? Víš já toto plánování dopravy, kde člověk dělá upravy naprosto bez hlavy moc rád nemám. Na to je jednoduché pravidlo v IAD a u tramvají by se dalo také vymyslet. Sázej silnice, sklízej auta!! A ono je docela pravdivé. Tak sice sebereš pár pořadí z linky 7 rovných 5(podle aktuálního vypravení). No ale na linku 9 jich budeš ale 24 přidat. A má DP Praha na to vozy a řidiče???????Mapl píše:Jo, taky by bylo řešení linku 7 do Řep vůbec nevést a trvale jí ukončit na Kotlářce.
Pak by mohla linka 9 používat dvě koleje a vše by bylo v pořádku.