Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Jaroš...zděšení. Zejména ze stylu odskočení částí přechodu pro chodce směrem od tunelu a dále též z toho cyklopiktopíp, který neznamená nic, ale střihne si to od Strossu křížem přes jízdní pruh. Návod k sebevraždě cyklisty? Tak ho proboha od Kostelní namaluju celej vlevo a cyklista si buď zvykne, nebo když tam pojede poprvé, tak v rámci předpisů nalevo přejede... Dále jsem už viděl cyklistu jet po tom přejezdu blíž k tunelu v prostisměru, copak by ho mohlo napadnout, že je kus dál druhý... Samozřejmě cyklisté od tunelu nebudou jezdit přes svůj přejezd ale rovnou tím odbočovacím pruhem, kde je to v souhrnu vzhledem k přidání sloupů všude okolo skoro nepřehlednější, než to bývalo. Stejně tak horní auto bypass ještě s esíčkem před neřízeným přechodem...tohle tedy rozhodně pokrok není. Křižovatka má být maximálně přehledná, s minimem sloupů, s jasným a srozumitelným značením... Tohle je děs...
Ono by se taky nemělo zapomínat na to, že to je proslavená Pupova křižovatka. Nedivil bych se, kdyby páni inženýři měli zrovna z ní stažené půlky a malovali a malovali, aby už se tam podle nich nic nemohlo stát.
No, já tamtudy občas jezdím v létě z práce domů a oceňuju právě to, že levý pruh je nyní jen odbočovací. Občas to bylo dost těžký se tam zprava doleva mezi auty v odpolední špičce protunelovat. Naopak moc nechápu začátek toho značení trasy v Dukelských hrdinech ze Štrosu na Hlávkův most. Přijde mi, že tam doprava nikdy nebyla tak hrozná, aby se tam nedalo v pohodě najet na přechod. Teď spíš může dojít k tomu, že cyklista pojede po svém piktokoridoru v domění, že je v právu a bezpečí, a eventuelní řidič za ním jedoucí může být poněkud zaskočen. Pokud by to tam nebylo, cyklista by si dával určitě většího bacha.
- Bobik
- Uživatel
Na tý Horoměřický se to dobře vlní, akorát mi zatím není jasný kde přesně se to bude nahoře napojovat.
A ten Jaroš - no, jedním slovem dasisthrůza - to je teda dopravní hřiště hadr.
Fakt by mě zajímalo, nakolik to ocení a hlavně využijí ty "davy" projíždějících cyklistů - hlavně to úžasný odbočení od tunelu vlevo na Stross. Nic proti cyklistům, ale takovýhle výkřiky do tmy uprostřed ničeho bez jakýkoli návaznosti....
Hlavně že se vypatlalo hafo barviček, sloupečků, značek.... Nějak mi ta křižovatka přišla předtím přehlednější, holt jsme opět "utrpěli upgrade".
A ten Jaroš - no, jedním slovem dasisthrůza - to je teda dopravní hřiště hadr.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
přeložka přeložky na "Horoměřické" pokročila
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... v2/120327/
foto průjezd nábřežím kpt. Jaroše
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 12/120327/
a projekt křižovatky
http://www.prahounakole.cz/wp-content/p ... kt_540.png
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... v2/120327/
foto průjezd nábřežím kpt. Jaroše
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 12/120327/
a projekt křižovatky
Nyní tam stojí i provizorní, takže je tam toho hodně. Ale potom, co zmizí, to o moc lepší nebude.Fořtík píše:A není tam těch třísvětelnejch semaforů nějak moc? Aby se pak v tom prase vyznalo... Ale třeba to vypadá jenom na fotce.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A není tam těch třísvětelnejch semaforů nějak moc? Aby se pak v tom prase vyznalo... Ale třeba to vypadá jenom na fotce.
Dále jestli jsem dobře viděl, tak před křižovatkou s Kostelní od nábřeží přibyly bumlíky - super! A od sanitek k tunelu - to je druhý zadlážděný wtram v Praze, nebo je to jiná konstrukce?
Dále jestli jsem dobře viděl, tak před křižovatkou s Kostelní od nábřeží přibyly bumlíky - super! A od sanitek k tunelu - to je druhý zadlážděný wtram v Praze, nebo je to jiná konstrukce?
I ty pruhované desky nějak každá ukazují jinam.Hhoonnzzaa píše:Příkazová značka přikazuje objíždění zprava, tramvaj ale musí (dle kolejí) objíždět vlevo a to, podle předpisů není v této podobně umožněno. Příkazová značka by musela mít dodatkovou tabulku (něco jakko "mimo tram" nebo "mimo MHD")
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Příkazová značka přikazuje objíždění zprava, tramvaj ale musí (dle kolejí) objíždět vlevo a to, podle předpisů není v této podobně umožněno. Příkazová značka by musela mít dodatkovou tabulku (něco jakko "mimo tram" nebo "mimo MHD")
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tam snad bude červená, jen když pojede tramvaj, ne?chemik píše:Jo a chodci tam nebudou mít mačkací čudlík na navolení?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stejně se chodí na červenou a hnízdo RZS je skoro na místěchemik píše:napadá mě akorát že je tam značenej přechod na kolejích. Jinak snad nic. Jo a chodci tam nebudou mít mačkací čudlík na navolení?
napadá mě akorát že je tam značenej přechod na kolejích. Jinak snad nic. Jo a chodci tam nebudou mít mačkací čudlík na navolení?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co je tam spatne?
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
Hhoonnzzaa