1) To bohužel nesmíme, i když to zní logicky. OR nesmí viset jinde než v bezprostřední blízkosti závady TT či prací na TT nebo v jejich blízkosti. Dokonce byl problém s ukončením OR, když jsme ho pověsili o příčňák dál, jelikož stav výhybky byl opravdu zoufalý a řidiči po projetí čelem vlaku pod ukončením sepli do trakce a mizeli v prachu. TV se museli vrátit a OR visela na třímetrovém úseku. To by se zase musela spousta věcí přepsat a na to asi není vůle. Mě by stačilo, kdyby ty tabulky byly větší, tramvaj stáhne rychlost vcelku brzy, ale ta titěrnost našich návěstí je ubíjející, viz další body co jsi psal. Rychlostník 50x50cm minimálně v úsecích s rychlostí nad 50km/h je potřeba.von Špilberk píše:K předvěsti: Klidně se hlásím k tomu, že jsem jeden z lidí mimo odbory, který říkal panu MMM, že by měly být předvěsti zavedeny. Jak by se už hodila v Modřanech (OR20 Černý kůň - Belárie). Musím říct, že nevím, jak bych tam poprvé projel, kdybych o ní nevěděl z TF.
A pár poznámek.
1. nechápu, proč o 2 dráty dřív nemohli pověsit OR40, udělala by stejnou službu
2. na dřívějších školeních se mluvilo o zvýrazňování OR žlutým reflexním okrajem. Takou OR si pamatuji jen jednu, byla u Přístaviště.
3. srovnejte velikost značky OR např. se sekcí nebo s S49. Vyloženě platí, že velikost značky je nepřímo úměrná důležitosti sdělení.
4. neví někdo, jak bude velká ta předvěst? Na školení to nevěděli.
Co se týče rychlostí k výhybkám o poloměru r190 nebo vyšším, dle mě by stačila stávající žlutá cedule. Počítám že ať bude jakákoliv, stejně se k ní bude vymejšlet i ukončení a z toho důvodu je zbytečné něco zavádět.