Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce TT
A navíc s tím na apríla nepřišla mfdnes, ale izdoprava, a v mfdnes to opožděně sežrali a tím proslavili.
- Bobik
- Uživatel
Jo s tim zahloubením přišla MF Dnes tuším loni - a hádejte kdy - 1. dubna
Hromada lidí to sežrala i s navijákem a přestože se vzápětí přiznali, koukám že to baští dodnes.
Hromada lidí to sežrala i s navijákem a přestože se vzápětí přiznali, koukám že to baští dodnes.
a pak se probudili a měli ruku v nočníkuRadek píše: Taky tam snili o zahloubení TT pod Křižovnickým nám., aby se usnadnil průchod turistů.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V poslední Sedmičce psali, že žije naděje na kompletní reko nábřeží napřesrok - souběh jednak s tunely u Nár. divadla a pak se prý chystá oprava Klementina. Ale těžko říct, jestli se tomu dá věřit. Taky tam snili o zahloubení TT pod Křižovnickým nám., aby se usnadnil průchod turistů.Marek B. píše:Nějak se nám poslední dobou rozpadá TT na Smetanově nábřeží. Což mě velmi mrzí, protože jsem doufal, že vydrží do 2012 a udělá se rekonstrukce s přesuny zastávek(KL DC,ND DC), ne jen oprava.
Mě dnes překvapil i stav tratě mezi Křižíkovou a Urxovou. Docela to v KT8 houpalo, že by se Karlínské podloží ještě hýbalo?
No tak oblasti Výstaviště-Nádr.Holešovice nebo Vršovické náměstí až Jana Masaryka jsou také zajimavé.. 
Podobně plovoucí to je na Bělohorské od vjezdu do Královky po Kaštan a k Vypich taky žádná sláva, ale to ještě ujde.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Míst, která se rozpadají je daleko více. Mě např. děsí stav panelů v Nádražní a na Elznicově náměstí..
Nějak se nám poslední dobou rozpadá TT na Smetanově nábřeží. Což mě velmi mrzí, protože jsem doufal, že vydrží do 2012 a udělá se rekonstrukce s přesuny zastávek(KL DC,ND DC), ne jen oprava.
Té Kotlářce by prospěla i jiná úprava, zrušit nástupní zastávku ve smyčce a protáhnout tříkolejný úsek. Ušetří se 2 výhybky, zvýší kapacita smyčky, a nikomu to vadit nebude, jelikož další zastávka je hned za rohem.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V: Svým návrhem pro Kortlářku dokazuješ, že v jednoduchosti je krása - řekl bych až genialita
!!! Dotahuješ tím přímo do praktické dokonalosti můj názor, že se za ono mezičidlo a jeho instalaci vyhodili peníze naprosto zbytečně. Ovšem jestli se dobře pamatuji, tak i na ten výjezd ze Smíchovského obratiště někdo tady na TF dokázal řešit smysluplně bez mezimajáku, a to uzpůsobením příjmu výjezdové ROV pro směr do centra z nyní vysílaného signálu vlevo na směr rovně, jenž je potřebný pro přejezd té následující vjezdové ROV od Hlubočep. A že návrhy někdy neodpovídají (logika mi říká, že na tom Smíchově to dokonce se skutečností naprosto sedí) směru fyzického postavení přejížděných výhybek vadit přeci nemůže - vždyť takových situací v síti pražských TT je nespočet (např. za zastávkou Malostranská ZC - rovně do Chotkových sadů je výhybka ve skutečnosti do levé odbočky a před pravým obloukem k vládě směřuje rovně; to samé platí pro výhybku na horní Palmovce od Krejcárku pro směr na dolní Palmovku návěstidlo i SSZ ukazují rovně, ale jazyky výhybky jsou postaveny vlevo).
MMM: Na Kotlářce by podle mě stačilo vysílat pro odbočení do obratiště směr vpravo, ale i vlevo. Oba směry by vedly z rovné trati do smyčky, a následující rozřazovací výhybka by pak oba povely rozlišila. A mezimaják by nebyl nutný. Stejně by se dala pořešit i jiná místa, kde za sebou není více než dvě výhybky a nedochází tam k mnemotechnickému zmatení směrů, např. ten Smíchov.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano uvedené umí, ale již zase se v pražské síti TT objevilo další místo, na němž mezičidlo bylo umístěno tak nesmyslně, že by bylo lepší z pohledu praxe (potažmo levnější z pohledu pořizovacích nákladů) aby tam ani nebylo! Již jsme tu na TF diskutovali o častém nepřenosu dat z mezi čidla za výjezdem z obratiště Smíchovské nádraží do centra, jenž je instalováno kvůli přestavování rozjezdové ROV přes níž se do onoho obratiště vjíždí od Hlubočep (Barrandova). Nyní čerstvě narážím na mezičidlo na vjezdu do obratiště Kotlářka, díky němuž se má správně stavět rozjezdová "rozřazovací" nová ROV před výstupními zastávkami. Jenže protože je cca pouze 3 metry před radiovým kontaktem oné výhybky, tak TRAM musí pro jeho zaregistrování a následnou změnu vysílaného signálu pro radiový kontakt jet maximálně 5km/h (či spíše ještě pomaleji). Přitom v ten moment projíždí do odbočky "vjezdovou" ROV čili může jet do 10km/h - což je z důvodu následného křižování a intervalu na v místě osazeném SSZ minimální přijatelná rychlost. Proč ono mezičidlo není osazeno cca o 3 metry k centru, čímž by jej TRAM registrovaly při čekání před "vjezdovou" již přestavenou a zablokovanou ROV na volno na onom SSZ. Vlastně by to bylo obdobné jako s vjezdem do obratiště Smíchovské nádraží od centra. Rozdíl by byl jen v tom, že vedle TT není jako za zastávkou Plzeňka ZC jeden jízdní pruh průběžný a druhý parkovací respektive v místě čidla již odbočný, ale dva průběžné (tak jako např. před odbočením na druhou stranu - vlevo do obratiště Březiněveská).MF píše:To dělá od začátku co Doris je. Když byl analogový, tak pro příjem a vysílání dat byly určeny dva kanály. Teď je to obdobné. Další komunikace jsou tedy irkomy - čidla. Obourměrná čidla umí i čidlem data přijímat - například pokyn k přestavení symbolu pro přestavení výhybky v mezistaničním úseku...
PS: Již jsem díky "tiché poště" (nikde jsem si to oficiálně nepřečetl - ani při zpětném pátrání po takovém "papíře") mezi kolegy obdržel a dále šířil informaci, že není nutné se při vjezdu do obratiště Kotlářka zdržovat s mezičidlem (či v APEXU měnit pomocí "ručního" nastavení) a stačí před vjetím do kontaktu rozřazovací ROV odhlásit za ní se nacházející výstupní zastávku, protože v APEXU je nahráno stavění této výhybky před tou zastávkou jako by byla těsně za ní (čili s kontaktem v ní – jako v obratišti Černokostelecká).
To dělá od začátku co Doris je. Když byl analogový, tak pro příjem a vysílání dat byly určeny dva kanály. Teď je to obdobné. Další komunikace jsou tedy irkomy - čidla. Obourměrná čidla umí i čidlem data přijímat - například pokyn k přestavení symbolu pro přestavení výhybky v mezistaničním úseku...gabuliatko píše:Protože v tom mám hokej, zeptám se pomalu :
a/ Tramvaj vysílá do Dorisu info po vyhlášení každé zastávky ?
b/ Tramvaj vysílá do Dorisu po projetí čidla ?
-
jaluh
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a/ anogabuliatko píše:Protože v tom mám hokej, zeptám se pomalu :
a/ Tramvaj vysílá do Dorisu info po vyhlášení každé zastávky ?
b/ Tramvaj vysílá do Dorisu po projetí čidla ?
b/ ano