Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské metro
No ono je to velice často napsáno na nástěnce v nějakém oběžníku, příkazu , směrnici ...., že. Jenže on to nikdo nečte a pak volaj z Černokostelecký že jim někdo přikuploval druhej vůz a co stím mají dělat.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si trochu nesouhlasit.Absolut píše:Na sólo i na dvojici T3R.P je stejné řidičské oprávnění. Takže si myslím, že se vůbec nic nestalo a kolegové prostě vyjeli s tím, co dostali. Nebo se mýlím a někdo z té víkendové dvojice měl takový problém, že nemohl vykonat svou práci?
Taky mam stejný prachy, pravomoci i povinnosti, ať řídim 5 lidí nebo 50, ale rád bych informaci o přesnym počtu dostal včas před zahájením akce, ne až v okamžiku, kdy se mi začnou scházet.
Nepochybuju o tom, že části řidičů je zcela jedno s čim budou jezdit, ale tuhle informaci by dopředu dostat měli. Minimálně je to o slušnosti...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
OHM to napsal dobře. Proč by měl řidič vědět, že se něco plánuje? Nic proti Vám, ale tohle zatím úvahy a stejně 95% z Vás je to jedno. Jedni budou rádi, že si víc vydělají, protože obě směny budou prodloužené v příplatkovém období, další budou nadávat, že jim to vadí. To si opravdu nevyberete.
- Absolut
- Moderátor
Upřímně řečeno, tady pitváte prkotinu. Na sólo i na dvojici T3R.P je stejné řidičské oprávnění. Takže si myslím, že se vůbec nic nestalo a kolegové prostě vyjeli s tím, co dostali. Nebo se mýlím a někdo z té víkendové dvojice měl takový problém, že nemohl vykonat svou práci?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak se ale někdy divili kolegové, nesledující tisk, že o víkendu jsou před Vánocemi a na dušičky soupravy na 11 atd.!OMH píše:Proč by taky měli tramvajáci vědět o změnách, které se nekonají?MM-Mikulovsky píše: Jinak zrovna včera mi jeden metrák, na mojí narážku o tom prodlužování, říkal, že jsou jediní co nic neví - vzpomínám, že úplně stejné to bylo s jakýmikoli změnami u tram (většinou nerealizovanými)..
Proč by metráci teď měli vědět přesné informaci o tomto nápadu, prodloužit provoz metra? Až to bude, budou informováni.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vy jste jedna z velkých viditelných výjimek, jíž si za to vážím, já to nedokázal - před dvěma roky jsem dělal 4.rokem počítačovou grafiku (obaly na hračky, úpravy jejich fotek, reklamní materiály na ně ..) a silně jsem cítil, že mě to naprosto přestalo těšit, čímž mne opouštěla právě ta kreativita atd. Budiž mi omluvou, sice velmi chabou (neměl jsem na to přistoupit), že jsem necelý poslední rok volný čas skoro neměl.Absolut píše:MM-Mikulovsky: Já jsem "v kanclu" od roku 2005. A moc se snažím neztrácet vztah k realitě a snad se to i daří. Taky trávím hodně času v terénu, a to i na úkor volného času. Ale vidím stav kolem sebe a musím Vám dát za pravdu, že u většiny lidí se ztráta kreativity dostavuje, u některých jedinců je to fakt škoda, když se z nich stanou zapšklé trosky žijící teorií a stavem praxe v době, kdy se jí ještě aktivně věnovali...
Proč by taky měli tramvajáci vědět o změnách, které se nekonají?MM-Mikulovsky píše: Jinak zrovna včera mi jeden metrák, na mojí narážku o tom prodlužování, říkal, že jsou jediní co nic neví - vzpomínám, že úplně stejné to bylo s jakýmikoli změnami u tram (většinou nerealizovanými)..
Proč by metráci teď měli vědět přesné informaci o tomto nápadu, prodloužit provoz metra? Až to bude, budou informováni.
- Absolut
- Moderátor
MM-Mikulovsky: Já jsem "v kanclu" od roku 2005. A moc se snažím neztrácet vztah k realitě a snad se to i daří. Taky trávím hodně času v terénu, a to i na úkor volného času. Ale vidím stav kolem sebe a musím Vám dát za pravdu, že u většiny lidí se ztráta kreativity dostavuje, u některých jedinců je to fakt škoda, když se z nich stanou zapšklé trosky žijící teorií a stavem praxe v době, kdy se jí ještě aktivně věnovali...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Školy a kancl mě nebaví (a dle mne velmi silně přispívají ke ztrátě kreativity, umění se koukat...) - na tram se mi líbí, jen právě to (pro jednotlivce naštěstí jen občasné) vstávání kolem třetí i o víkendu (kdy je viditelně naprosto nepotřebné) je pořádnej vopruz! Kolem páté se už vstává o poznání radostněji, alespoň v létě je to i viditelný rozdíl, a to si potom ani navíc nemusíš uvědomovat, že následná práce bude mít přeci jen nějaký užitek. A nejsem sám - vzpomínám si, jak během mých začátků jsem pravidelně viděl v neděli kolem 15.00 na Palačáku střídat "staré mazáky" po skoro 12 hodinové směně na trojce. Byli viditelně unavení a říkali to co já - první dvě hodiny na trase (cca 4.30 - 6.30, příprava a výjezd na konečnou zabere cca 60min.) jezdili naprosto zbytečně!chemik87 píše:Teďs na to Milane kápnul. ..........
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vlastně máš pravdu, tisk psal, že musí přesvědčit kolegy v ZM, ale to dle nedávných info (opět v tisku) teď snad nemá dlouho zasedat (Bém měl cca ze dva termíny zrušit).gabuliatko píše:Aby to nebylo jen politický blábol ... do 1.7.2010 není moc času, takže osobně jsem v klidu. Podobně jako s těmi škrty.
Jinak zrovna včera mi jeden metrák, na mojí narážku o tom prodlužování, říkal, že jsou jediní co nic neví - vzpomínám, že úplně stejné to bylo s jakýmikoli změnami u tram (většinou nerealizovanými).
Takže se spíš jen chtějí zalíbit voličům před volbami - ať je zvolí a pak "prý" provedou změny! I ty noviny psaly "volby jsou skutečně všemocné".
-
gabuliatko
- Uživatel
Aby to nebylo jen politický blábol ... do 1.7.2010 není moc času, takže osobně jsem v klidu. Podobně jako s těmi škrty.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zase tu platí, že levá ruka neví (či lépe dokonce nechce vědět) co dělá pravá - se zbytečností ROPIDu, pokud změnu JŘ prosadí představenstvo DP bez jeho souhlasu nelze nesouhlasit.KGX 63 píše:Já se obávám, že tímhle tempem už tak v září. Nechápu jak může představenstvo rozhodovat o něčem co by mělo být v kompetenci ROPIDu. To pak tu organizaci můžem klidně zrušit a dopravci si můžou dělat sami co budou chtít. Navíc ROPID v týhle kauze dělá raději mrtvýho brouka. Neustále dokola se mluví o prodloužení provozu metra, ale jak to teda nakonec bude s návaznou dopravou? Vznikne snad i nový typ jízdních řádů?Bobik píše:Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?
Jediné správné řešení by bylo požadavky zastupitelů Prahy (sedících v představenstvu DP) na rozšíření spojů projednat přes ROPID a to i za cenu opačného utlumení nevyužívaných spojů:
1.) Osobně (byť nejsem noční návštěvník barů a představení či podobné kulturní akce končí cca kolem 22.hodiny) dokáži pochopit snahu některých se v pátek a sobotu bavit déle - cca do 1.00 následujícího dne.
2.) Však nechápu proč i v neděli (a sobotu) ráno jezdí metro a denní povrchové linky cca od 4.30hodin jako v pracovní den! Když vidím, že do půl sedmé v soupravě vozím naprosto jen vzduch, tak si myslím, že první nedělní výjezdy denních spojů by bohatě stačily z konečných cca v 6.00 (do té doby bohatě vystačí jen noční spoje - vždyť by také později začaly, takže by to nebyl ani problém v organizaci délky směn)!
Já se obávám, že tímhle tempem už tak v září. Nechápu jak může představenstvo rozhodovat o něčem co by mělo být v kompetenci ROPIDu. To pak tu organizaci můžem klidně zrušit a dopravci si můžou dělat sami co budou chtít. Navíc ROPID v týhle kauze dělá raději mrtvýho brouka. Neustále dokola se mluví o prodloužení provozu metra, ale jak to teda nakonec bude s návaznou dopravou? Vznikne snad i nový typ jízdních řádů?Bobik píše:Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?
- Bobik
- Uživatel
Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?Proxy píše:Zatím není uzavřená žádná smlouva, takže DPP si to bude zřejmě jezdit na své podnikatelské riziko.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zatím není uzavřená žádná smlouva, takže DPP si to bude zřejmě jezdit na své podnikatelské riziko.9001 píše:Jak to tedy vůbec je? Je to tím, že nám představenstvo DPP se zpolitizovalo, že nyní DOPRAVCE rozhoduje o tom, že se bude jezdit déle. To pan Vodrážka šlápnul na krk ROPIDu?
Jinak osobně budu radši když bude jezdit metro do 1 ráno, než aby na některých metrolinkách jezdil vzduch na konečné.
Omezení metrolinek by bylo vhodné, ale o tom DPP nerozhoduje - to si platí Ropid...