Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od Damir Holas » 03.9.2009 23:22

8750 píše:Dnes jsem se podíval na nové schéma metro + tram a zděsil jsem se...
Jak tak na tenhhle výplod koukám, myslím, že kdyby DP vytváření mapek a infomateriálů outsourcoval uživatelům Tram - fóra, vyjde to levnějc a bude to i správně. Nezaložíme nějakou firmičku? :wink: Admin bude předseda představenstva, moderátoři by mohli utvořit třeba dozorčí radu a tak dále a tak dále... :lol: :devilsmokin

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 03.9.2009 22:26

KGX 63 píše:A tu osmičku už mají nakreslenou až do Starýho Hloubětína nebo ne?
Maji i nemaji - ikonka s 8 ma nazev Stary Hloubetin. Kontrolni otazka zni - ktera zastavka je pro tuto linku zakreslena jako posledni? NADEMLEJNSKA!

Jezevcik delal LEMPL non plus ultra / chybejici zastavky, nesmyslne vedene linky, michani vylukoveho a bezvylukoveho stavu. Proste totalni nemyslici IDI.OT.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 03.9.2009 22:20

KGX 63 píše:Upřímně, kdo mimo šotouše zírající upřeně na hodinky nebo na Apex to pozná?
Co třeba ten, co mu taková přípoj o onu sekundu ujede ?
Ne že by se to nestávalo často, mě osobně i několikrát týdně.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 03.9.2009 21:20

KGX 63 píše:A tu osmičku už mají nakreslenou až do Starýho Hloubětína nebo ne?
Mají.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 03.9.2009 21:16

A tu osmičku už mají nakreslenou až do Starýho Hloubětína nebo ne? OK, mapy jedna věc (poměrně nákladná a složitá), ale proč ani nejsou schopni dát aktuální mapu na web DPP? Víc jak rok tam měli schéma metra a autobusů ve stavu před otevřením metra do Letňan. Když jsem na to upozornil, odpověď byla "máme moc práce". A ejhle mapy už tam nějaký zaktualizovaný jsou jenže zas k jakému datu :!: #-o Tramvajím chybí změny na Letné a ve Vysočanech (stav k 1.2.2009), autobusy dokonce (stav k 1.4.2009) což je docela tristní, když si uvědomíte, že u autobusů došlo k větším či menším změnám vpodstatě každý měsíc a 1.9. raději no comment.

K těm předjetím. Mě hlavně spíš vadí ten fakt, že předjetí 1s a víc se tady bere skoro jako zločin, ale zpoždění 5 a více minut strávených v kolonách v Karmelitské, u Karlovek atd. nikomu nevadí :roll: Stejně asi nejlepší byla povolená tolerance do 20s. Troufnu si říct, že záměrně nikdo napřed nejezdí. Ale stane, splete se, jsme jenom lidi. Upřímně, kdo mimo šotouše zírající upřeně na hodinky nebo na Apex to pozná? Ovšem nejsmutnější je ten fakt co tu naznačil už Petr - "nahoře" se netrestá ať už udělají průšvih jakýkoliv a to je ta systémová chyba.
9001 píše:Když budeš v kanceláři a vidíš jak kolega má klidek i když něco udělá špatně. A ty si doslova buzerován za každou blbost. Špatně napsaný číslo, špatně vytisknutý dokument. že si přišel o minutu pozdě, že si děláš kávu v pracovní době, že si byl o minutu déle na obědě.
Budeš v takovéto prací? Opravdu čiště obecně
To se ale DP na Sokolovské a I.P.Pavlova asi netýká, že ano :?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.9.2009 20:02

9001 píše:Dobře Honzo, nebudeme se bavit vůbec o řidičích.
Čistě obecně. Když budeš v kanceláři a vidíš jak kolega má klidek i když něco udělá špatně. A ty si doslova buzerován za každou blbost. Špatně napsaný číslo, špatně vytisknutý dokument. že si přišel o minutu pozdě, že si děláš kávu v pracovní době, že si byl o minutu déle na obědě.
Tohle beru, opravdu konkrétní diskuse. Takže - byla-li by to práce, která by mě bavila a kterou bych dělal rád a s chutí, byla-li bi mi má práce koníčkem, tak bych si samo sebou nenechal líbit, že někomu by prošlo 100x tolik, za co bych byl já kárán. Pakliže bych měl toto zaměstnání opravdu jenom jako prostředek k získání peněz, tak bych se určitě rozhlížel po něčem jiném.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 03.9.2009 19:33

9001 píše:
To MF- dobře a upozornil někdo na toho jezevčíka? Udělal někdo trochu mediální bublinu? Když si stěžovat interně evidentě nikam nevede.
já to viděl prvně tady, ale narazím-li na to, tak to vyfotím a pošlu.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.9.2009 19:31

Dobře Honzo, nebudeme se bavit vůbec o řidičích.
Čistě obecně. Když budeš v kanceláři a vidíš jak kolega má klidek i když něco udělá špatně. A ty si doslova buzerován za každou blbost. Špatně napsaný číslo, špatně vytisknutý dokument. že si přišel o minutu pozdě, že si děláš kávu v pracovní době, že si byl o minutu déle na obědě.

To MF- dobře a upozornil někdo na toho jezevčíka? Udělal někdo trochu mediální bublinu? Když si stěžovat interně evidentě nikam nevede.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 03.9.2009 19:26

K jakému datu je to schéma vydáno? Linky kolem letné takto nejezdily (během stavby Blanky) a nejspíš ani nikdy jezdit nebudou (má se jezdit nejdřív Špejchar-Chotkova a až pak přes Hradčanskou, na schématu je v provozu Hradčanská a ke špejcharu ne)...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 03.9.2009 19:26

Myslím, že se tady jedná hlavně o fakt, že jezevčíka nikdo neřeší a přitom je to škoda jako prase a předjetí JŘ je o ničem a je to strikně penalizováno. Toť můj názor.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.9.2009 19:20

9001 píše:Ale je to porušení pracovních podmínek tak jako tak. Mě vadilo že Petr zdůraznoval to že někdo něco dělá špatně, ok ten jezevčík je fakt zmetek. Dobrý tak to ženu na odpovědná místa. pokud ta nereagují tak to vytáhnu někam jinak na net, tisku atd. Ale nelze brát jako obranu že řidič tram je postihnut za 5 předjetí o sekundu. Obojí to je porušení pracovní kázně a oboje zaslouží potrestání. Spíš místo když to řeknu fnukání něco pro to udělat a ne jenom brečet já jsem ten chudáček,kterému je ubližováno. A pokud mi práce nevyhovuje, jsem tam když skoro diskriminován. Proč tam tedy sedíte? Já bych nebyl v práci,která by mi extrémě vadila a nebo to je spíš tím že to tak hrozné není jenom se tu dělají z něčeho bubliny?
Asi další zásadní problém. Když někdo udělá chybu v jezevčíku, tak se toho moc nestane, dal bych mu náhradu škody atd. Když se přehlédnete vy, má docela horší následky. Viz Ostrava, Veletřžní atd. Neber to jako osočování, ale trochu se zamyslet co má větší následky
Tahle debata zase směřuje někam úplně jinam. Ale já po tobě ani nechci, abys pochopil, oč tu běží, protože jako neřidič to prostě a jednoduše pochopit ani nemůžeš. 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.9.2009 19:17

Ale je to porušení pracovních podmínek tak jako tak. Mě vadilo že Petr zdůraznoval to že někdo něco dělá špatně, ok ten jezevčík je fakt zmetek. Dobrý tak to ženu na odpovědná místa. pokud ta nereagují tak to vytáhnu někam jinak na net, tisku atd. Ale nelze brát jako obranu že řidič tram je postihnut za 5 předjetí o sekundu. Obojí to je porušení pracovní kázně a oboje zaslouží potrestání. Spíš místo když to řeknu fnukání něco pro to udělat a ne jenom brečet já jsem ten chudáček,kterému je ubližováno. A pokud mi práce nevyhovuje, jsem tam když skoro diskriminován. Proč tam tedy sedíte? Já bych nebyl v práci,která by mi extrémě vadila a nebo to je spíš tím že to tak hrozné není jenom se tu dělají z něčeho bubliny?
Asi další zásadní problém. Když někdo udělá chybu v jezevčíku, tak se toho moc nestane, dal bych mu náhradu škody atd. Když se přehlédnete vy, má docela horší následky. Viz Ostrava, Veletřžní atd. Neber to jako osočování, ale trochu se zamyslet co má větší následky

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 03.9.2009 19:13

Jakub píše:Nulová tolerance pro předjetí hází na řidiče zase další stres, musí řešit každou vteřinku, což je kolikrát i docela obtížné, některé čidlo totiž zaznamená tramvaj o několik vteřin dříve, jiné později, takže i takto se to omylem může stát. Další výhoda možnosti předjet se je i zlepšení plynulosti provozu (i v sebelepších JŘ to někdy nevyjde dle představ, takže se v případě nějakého nevhodného sjetí vlaků třeba u křižovatky dá odjet o chvilku dříve a tím zlepšit plynulost provozu. O tom, že díky nulové toleranci kolikrát přesně utečou čočky, už snad ani nemá cenu se rozepisovat, řidiči to jistě potvrdí.
No je to o lidech, když bývala tolerance +- 2 minuty, tak řidiči měli problém s tím, že nadjeli 2minuty a 1s. Takže i kdyby byla tolerance 15 minut, tak se najdou jedinci, kteří nadjedou 15min a 1 s a bude říkat, že to je hrozný, že přece vteřina nehraje roli.

Ircomy berou normálně, zejména po době, kdy se všechny šouply od dveří k PTG.

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 03.9.2009 19:04

Nevím, jestli do toho mohu mluvit, ale jako obyčejný cestující nemám nic proti tomu, když tramvaj jede třeba o 0-30 sekund dříve, když to znamená, že na křižovatce například nebude čekat zbytečně na "zelenou" atd. Stejně jízda podle jízdního řádu v pražském provozu je mnohdy jen zbožné přání.
Navíc myslím, že DPP nevznikne taková finanční i morální újma, jako když v tramvajích jsou vyvěšeny "platná" schémata linkového vedení, která neodpovídají ani aktuálnímu výlukovému, natož trvalému stavu. Ono je dost na tom, že cestující-turista nemá možnost sehnat aktuální schéma ani na webu.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.9.2009 19:01

Jakub píše:Nulová tolerance pro předjetí hází na řidiče zase další stres, musí řešit každou vteřinku, což je kolikrát i docela obtížné, některé čidlo totiž zaznamená tramvaj o několik vteřin dříve, jiné později, takže i takto se to omylem může stát. Další výhoda možnosti předjet se je i zlepšení plynulosti provozu (i v sebelepších JŘ to někdy nevyjde dle představ, takže se v případě nějakého nevhodného sjetí vlaků třeba u křižovatky dá odjet o chvilku dříve a tím zlepšit plynulost provozu. O tom, že díky nulové toleranci kolikrát přesně utečou čočky, už snad ani nemá cenu se rozepisovat, řidiči to jistě potvrdí.
No tak to ty předjetí omlouváš úplně tim nejhoršim způsobem. K tomu bych snad dodal jen to, že záměrně se (snad) nikdo nepředjíždí...

Odpovědět