Provoz fóra

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz fóra

Příspěvek od demon » 09.6.2011 19:39

petrkostelecky: Nějak nepobíram s čim máš problém ?
Strašnice maj aktuálně cca 80 provozních SUček a najdeš v sobotnim vypravení byť jen jediný z nich ?
Na 11, 22 i 26 jsou SUčka vypravována naprosto běžně, jde o denní pořadí bez přejezdů a v noci mají Strašnice 9 pořadí, což pokryjou T6 v pohodě, tak o co jde ?

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 22.4.2011 8:25

Pokud by neco ani nevideli, tak neni duvod se honit za prispevkama

Venca
Uživatel
Bydliště: Poblíže několika tramvajových a jedné lodní zastávy.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca » 20.4.2011 20:22

PvvS píše:V phpBB existuje funkce novacek. Te skupine se da nastavit dost omezeni, kterych se automaticky zbavi po dosazeni urciteho (nastavitelnyho) poctu prispevku.
Podle mého mínění by to byla kravina, protože pak by se všichni nově registrovaní honili za tím, aby dosáhli stanoveného limitu přízpěvků...
Mnoho uživatelů TF víc čte než přizpívá a proto si myslím, že selektovat lidi jen podle počtu přízpěvků není nejlepší, spíš by bylo lepší nějaké zkušební období, aby se z nováčka stal plnoprávný uživatel např. po 30 dnech, ale nazákladě toho, že nedělá "neplechu".

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 20.4.2011 19:27

V phpBB existuje funkce novacek. Te skupine se da nastavit dost omezeni, kterych se automaticky zbavi po dosazeni urciteho (nastavitelnyho) poctu prispevku.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 20.4.2011 19:02

Mosquit píše:Měl bych ještě připomínku k uvažovaným řešením "blokace nežádoucích uživatelů".
Na jednom diskuzním fóru, na kterém také působím, se to řeší jen registrací přes email - chce-li se někdo zaregistrovat, musí zaslat email administrátorovi se stručným popisem, co by rád nebo proč se chce zaregistrovat.

Dle mého je to lepší řešení než posílání SMS a dotování nějaké třetí strany - samozřejmě pouze, pokud těch nových uživatelů není tolik, aby to administrátora příliš zatěžovalo.
A budeš dělat toho administrátora? Nezapomeň, že to je jenom člověk.

Mosquit
Uživatel

Příspěvek od Mosquit » 20.4.2011 13:48

Pak na to musi byt ale uzivatel radne upozornen, ze k takovemu schvalovani dochazi.

Vetsinou to funguje tak, ze nikdo nic necte a vse jen odklikne, pak klikne na Odpovedet, napise, zprava se nezobrazi, tak to zkusi jeste 16x znova. Take jsem to na jednom webu mel, obcas se dokonce objevili exoti, kteri - kdyz "odpovedet" nefungovalo - tak klikli na "Oznameni nevhodneho prispevku", a do sekce "Duvod oznameni" napsali svuj prispevek... #-o

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 20.4.2011 13:39

Řeší se to různě. Mně se docela líbí systém, kdy se příspěvky nového uživatele automaticky nezobrazují, dokud je neodklikne nějaký z prověřených uživatelů (nikoliv adminů, takových uživatelů bývá řádově víc). Po určitém počtu schválených příspěvků se tato restrikce zruší.

Mosquit
Uživatel

Příspěvek od Mosquit » 20.4.2011 13:34

Měl bych ještě připomínku k uvažovaným řešením "blokace nežádoucích uživatelů".
Na jednom diskuzním fóru, na kterém také působím, se to řeší jen registrací přes email - chce-li se někdo zaregistrovat, musí zaslat email administrátorovi se stručným popisem, co by rád nebo proč se chce zaregistrovat.

Dle mého je to lepší řešení než posílání SMS a dotování nějaké třetí strany - samozřejmě pouze, pokud těch nových uživatelů není tolik, aby to administrátora příliš zatěžovalo.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 20.4.2011 12:43

No funguje to už léta dvojsečně. Na jednu stranu jsou prazsketramvaje.cz odsuzovány jako banda škodičů a jsme terčem posměchu, na druhou stranu je ze stránek čerpáno a je na ně odkazováno v mnoha odděleních podniku, protože leccos máme na webu přehledněji, než samotný podnik...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 20.4.2011 10:57

Absolut píše:..až si tady ty fotky prohlédne někdo z příslušných oddělení DPP tak to může způsobit negativní emoce vůči stránkám pražskétramvaje.cz
A to ještě jde? Já myslel, že už to tak léta funguje. :-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 20.4.2011 10:27

Rozumím.

Ono v podstatě pro budoucnost je dobře, když někde zůstane zachována jedna typická sada cedulí od každé linky. Na nostalgické jízdy je to fajn. Ale obávám se, že tyhle nakradené sbírky skončí tak, že pánové si časem najdou holku (nebo kluka :)) a přestane je to zajímat a sbírka poputuje do sklepa a časem ji někdo z rodiny vyhodí. Sám jsem nedávno likvidoval úžasné sbírky kancelářských věcí nakradené před 30 lety dnes již nežijící matkou mojí přítelkyně v jednom nejmenovaném státním podniku.

Ale není dobře, když se krade ve velkém a mizí cedule po desítkách... Máme 3x méně cedulových vozů než před 10 lety a přesto se musí nechávat vyrábět nové přední a zadní cedule na T3, protože prostě zmizely... To je to, co mě na tom mrzí. A ve chvíli, kdy se takhle hodně krade, tak samozřejmě není vstřícnost k rozdávání cedulé pro muzejní účely - a to bude potřeba, protože v muzeu už jeden cedulový vůz je a další dva jsou na spadnutí.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 20.4.2011 10:21

Tak od toho se já distancuju na sto honů :!:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 20.4.2011 10:12

Aha... No mně bylo včera večer vzkazováno, že dají na t-f nějaké fotky, ze kterých se určitě po*eru.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 20.4.2011 9:52

Absolut píše:Krtinek: To jsou ty fotky, ze kterých jsem se měl po*rat?
Nerozumim.

Jen jsem odkázal na veřejně přístupný materiál (na ksichtoknižní stránce "Pražské autobusy a cedule"), který tam Matej L. prezentuje. Jak kdo s pohledem na štos cedulí naloží, je mi srdečně jedno 8-) Taktéž nemám nic proti promazání fotek/debaty/čehokoliv, pokud by to mělo nějak poškozovat "naše" stránky.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 20.4.2011 9:21

Krtínek: To jsou ty fotky, ze kterých jsem se měl po*rat? No spíš uvažuju o pročištění téhle debaty, protože myslím, že všichni máme na to názor a většina považuje zloděje cedulí za škodnou, ale až si tady ty fotky prohlédne někdo z příslušných oddělení DPP tak to může způsobit negativní emoce vůči stránkám pražskétramvaje.cz

Odpovědět