Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 31.10.2011 11:58

cwapa píše:MMM-přesně jak píše 9001 zažaluj je a budeš mít pokoj. Jo jinak je pravda, že jsem na dráze dělal a to 35let, ale nejsem tak zaslepený jako ty, který u DP dělá zlomek toho co já na dráze.
Jako, čím jsem zaslepen? Co pak já tady na TF (i osobně jinde) nikdy nekritizoval špatný stav věcí v "mém chlebodárci" DPP? Určitě se tu najde nespočet takové mé kritiky DPP či nápadů jak dělat něco lépe než dosud, ale ty prostě slepě bojuješ za "své" ČD i v jejich naprostých nešvarech:
Radek píše:
cwapa píše: Je to velmi jednoduché, dostat lidi do vlaku.
Jenže Lidlenky se vysvětlovaly jako výprodej volné kapacity ve velmi slabé dny. V silné měl fungovat standardní tarif. Jsme poněkud OT, tak pokračování když tak v železniční dopravě.
PS: Já ČD žalovat nebudu, ale piš si, že pokud si té klamavé reklamy všimli "Jančurovci", tak toho využijí minimálně ve sporech týkající se hospodářské soutěže.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 31.10.2011 11:46

Přestup Otakarova je skutečně využívaný viditelně, ale teď tomu opticky přidává přestup z NAD a na druhou stranu propustnost SSZ řízené křižovatky jen do třech směrů TT výrazně TRAM zdržuje + ve špičce PD jsem opakovaně viděl zastávky Otakarova ZC i DC obsazené a další vlak(y) čekal(y) před křižovatkami (od Fidlovačky, Nuselských schodů, Nádr. Vršovice či na výjezdu ze Zámecké). Prostě lepší je běžný stav, kdy jízda TRAM "odsýpá" - a dojít těch cca 200m (mezi Synkáčem - 11kou a Otakarkou - 7ičkou či 24kou) prostě nikoho nezabije, protože je spousta přestupních uzlů v Praze, kde lidi ujdou určitě víc!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 31.10.2011 12:02, celkem upraveno 1 x.

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 31.10.2011 11:11

P_V píše:To už by bylo praktičtější zrušit trať přes Synkáč, aby na Otakarově byl přestup mezi vším.
Což o to, přestup je celkem využívanej. Problém je výhybka směr Nádraží Vršovice a taky absence zastávek na Synkáči

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 31.10.2011 0:06

Elwap: Když tam odstavíš něco po nehodě jak to dostaneš na Pankrác? Třeba trat v Radlické mi přijde, že leží více ladem než Zámecká.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 30.10.2011 19:29

ElWapp píše:Rád bych se zeptal, jaký je smysl trati v Zámecké. Chápu smyčku pro případ, že se nedá jet na Pankrác/Spořilov, pro odbočení od IPP do Nuslí nebo pro odstavy po nehodách. Ale ostatní kolejové konstrukce mi přijdou jako drahá sranda jen proto, aby se tudy prohánělo pár nočních linek. Jak jsem tu často četl, každá odstraněná výhybka = dobrá výhybka, tak co je tady jinak?
To už by bylo praktičtější zrušit trať přes Synkáč, aby na Otakarově byl přestup mezi vším.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 30.10.2011 18:50

Rád bych se zeptal, jaký je smysl trati v Zámecké. Chápu smyčku pro případ, že se nedá jet na Pankrác/Spořilov, pro odbočení od IPP do Nuslí nebo pro odstavy po nehodách. Ale ostatní kolejové konstrukce mi přijdou jako drahá sranda jen proto, aby se tudy prohánělo pár nočních linek. Jak jsem tu často četl, každá odstraněná výhybka = dobrá výhybka, tak co je tady jinak?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.10.2011 13:23

MM-Mikulovsky píše:
9001 píše:Co na tom nechápeš? Dyt v té poznámce je to jasně napsané. Nevím co řešíš...
Asi to, že každý JŘ má být jednoduchý - logický a poznámka u toho ČD sice je pochopitelná, ale je naprosto totálně nelogická - z konkrétního státního svátku (28.X.) dělá sobotu a z na něho následující soboty (29.X.) zase neděli = státní svátek!
No a když se člověk podívá na všechny ostatní organizace (obchody různé dopravní podniky atd.) fungují na "klasický" (někteří dokonce, kvůli památce zesnulých, posílený) sobotní provoz. Tady se prostě nedá nesouhlasit se zjednodušeným tvrzením p. Jančury (jehož sice osobně "nemusím", ale v případě potřeby služby jeho firem využívám), že ČD jsou naprosto odříznuté od reality okolního světa!!! No a když si to omezení počtu vlakových spojů dnes v sobotu 29.X. na nedělní počet ještě spojím s prohlášením ČD o posílení spojů
...V sobotu bude kapacita vlaků navýšena o více jak 3 500 míst k sezení. ....
kvůli svátku 28.října a Dušičkám, tak mi to už fakt rozum nebere!!! #-o #-o #-o #-o #-o
Napsal bych to jednoduše. Někdo si spoj nezaplatil a tak nejede.

K ČD. Jaké je vlastně postavené ČD na trhu? Pokud to přirovnám Praze, tak Ropid v případě ČD kraje, obce u R a více MD si objedná spoje a ty ČD odjezdí bez ohledu na poptávku. Pokud má někdo zájem si připlatit na dušičky, tak mu vlak rádi vypraví. Takže kdo je výsledku odříznutý od světa?

Oslavné ody na Jančuru bych ve vlacích říkal až tak po roce provozu. Nelze hodnotit něco co jezdí 14 dní...

Tedy
Uživatel

Příspěvek od Tedy » 28.10.2011 11:04

willyjeff
myslel jsem to tak , tady každý psal jak by měly mít tramvaje nějaký hlídač řidiče , toto mi připadlo jako náhrada . Jistě záleží na zvuku a tom kdo to potřebuje . Pamatuji si dobře dobu kdy jsem si v kabině ráno zatopil , popíjel kafe ,měl zapnuté rádio a začaly mi padat víčka . To zná každý . Nic méně smysl ta aplikace jistě má .

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.10.2011 10:49

kruťák píše:Kdyz jsem byl v Ostrave pred tydnem, tak byl letak "Opravdu chcete listek za 65 Kc?" na kazdem rohu, zastavce i v tramvajich. Taky si o RUD nemyslim nic hezkeho, ale jak dosli k 65 Kc, mi neni jasne a pochybuju, ze by to tak ve skutecnosti bylo...
Samozřejmě je to trochu přehnané, aby to mělo efekt a je to bráno, že by Ostrava přišla o jednu miliardu a to je přesně částka, kterou dotuje MHD.

Jinka 67 Kč je podle mě tržní cena. Ted stojí 22 Kč, když vezmeme v potaz že se cestující podílí na jízdném cca 30%, odpovídá to.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 28.10.2011 10:46

Hm, to je dost individuální. Mě se v pohodě povede prospat i pípání budíku. Prostě ještě ve spánku zamáčknu a spim dál :D V práci na mě proti spaní spolehlivě funguje hudba a klidně i Enya, prostě něco na co se můžu soustředit mimo ubíhajících kolejí, stírání stěračů, hučení kaloriferu a další monotóní uspávače...

Tedy
Uživatel

Příspěvek od Tedy » 28.10.2011 9:08

Nevím zda to patří sem či do nehod .
Jde o neusnutí za panelem , volantem , protože jsem fanda mobilů našel jsem programek/aplikaci do mobilu
Program antisleep vám pomůže neusnout, a když usnete, dá se zvukový signál budíku, pošle SMS a nebo spustí program, který si zvolíte.
AntiSleep S^1 S^3 si každý jistě najde i pro jaké přístroje je určen .

Obrázek

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 28.10.2011 7:40

Kdyz jsem byl v Ostrave pred tydnem, tak byl letak "Opravdu chcete listek za 65 Kc?" na kazdem rohu, zastavce i v tramvajich. Taky si o RUD nemyslim nic hezkeho, ale jak dosli k 65 Kc, mi neni jasne a pochybuju, ze by to tak ve skutecnosti bylo...

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 27.10.2011 22:52

9001: Díky, o této iniciativě jsem nevěděl. Ale moc mě těší :) Návrh TOPSTAR ohledně RUDu je totiž fakt hrozivý.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.10.2011 22:35

http://www.ostravunedame.cz/index.php?pollid=1

Tohle mě docela překvapilo. Na stránkách DP Ostrava odkaz na petici proti zamýšlené změně rozpočtového určení daní. =D> =D>

Ještě doplním odkaz na DP http://www.dpo.cz Je to ten kruhový odkaz OSTRAVU NEDÁME.
Naposledy upravil(a) 9001 dne 27.10.2011 22:53, celkem upraveno 1 x.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 27.10.2011 10:27

9001 píše:jenom mě se..., že se tohle dává jako česká vlastnost. (...) Hodně rýpavá: Zažaloval někdo někdy prezidenta? Kromě aféry Watergate mě nenapadá nic.
Aha, v tom tedy nejsme ve při. :)

No, pokud počítáš impeachment, tak z emerických ještě Clinton (nikoli přímo za hrátky s ML, ale za křivé svědectví a maření úředního rozhodnutí, pokud mi paměť dobře slouží).

Českého prezidenta nelze, pouze pro velezradu (s touhle šavličkou už pár lidí na Klause chrastilo, ale zatím nikdy to nedošlo ani k podání žaloby).

Odpovědět