Bobik píše:No, to je právě to, co mi vadí. Amatérismus. A taky to, že mám pocit, jako by nás odboroví předáci považovali za ovce. Prostě nic vědět nepotřebuješ, počkej až se zavelí a jdem, hlavně hodně křič. Že tomu nerozumíš nikoho nezajímá, nad ničím nepřemýšlej, nekecej a pádluj.
Mě tam tedy hrozně chybí ten prvek diskuse taková ta - zprofanovaně řečeno - lidově-masová práce. Ono by se hodně lidí přidalo, jen by to chtělo mít promyšlené, připravené a lidem vysvětlovat. Nevím, ale na ty moje námitky (co jsem tu mj. napsal) mi nikdo nebyl schopen odpovědět, maximálně tak: jo, to je tvůj názor, já ho respektuju. Nic víc. A to jsem člen odborů! Což teprv ostatní, co nejsou. Nemělo by být zájmem odborářů je přesvědčit taky, hlavně je?
Ale asi jsem špatný člen, bo moc přemýšlím a mám svůj rozum, což se zřejmě nehodí.
Přesně tak. A hlavně v situaci, kde mezi zaměstnanci šíří informace hlavně pánové Olejár (cca 10 členů) se Zabloudilem (cca 80 členů), tak to akorát většinu zaměstnanců odradí, protože tihle dva odboráři většinu zaměstnanců iritují.
Osobně nechápu, proč si odbory mezi zaměstnanci neudějají anketu, zda se ke stávce přidají nebo ne (tak to probíhalo pouze v listopadu 2009). Ono by se možná nakonec ukázalo, že by stávka dopadla fiaskem, jak se už několikrát po siláckých řečech odborářů stalo. Toť můj soukromý názor na základě reakcí z mého okolí.
A jak psal Jára, tak od odborů chybí informace směrem ke členům, jak ohlásit stávku, co to přesně pro stávkujícího zaměstnance znamená, o co všechno přijde, ... . Zkrátka chyběla jakákoli komunikace směrem (nejen) ke svým členům. Místo toho se mezi zaměstnanci šířily fámy a naprosté nesmysly.
A co se týče vyhlášení stávky, stávka byla veřejně vyhlášena v pátek v jedenáct hodin. Velká část veřejnosti se to dozvěděla někdy v průběhu odpoledne a už neměla šanci se přeobjednat k lékařům, zrušit pracovní schůzky, zrušit dohodnutá jednání, pohovory, vzít si dovolenou a tak dále. Když se na to podívám selským rozumem, tak to vůči "obyčejným" lidem byla naprostá sviňárna, která zcela popírá heslo (podle mě v pravicové Praze trochu neštastně zvolené) "Stávkujeme i za vás".