Tramvajové modely a kolejiště

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
jarda77
Uživatel

Re: Tramvajové modely

Příspěvek od jarda77 » 05.3.2011 3:35

tak to dovol abych Ti řekl,že SimpleMaus Ti moc nebude k ničemu,budeš stejně muset zakoupit minimálně RocoMause,SimpleMause je pouze paralelní k Roco,či Multimause....pokud tedy myslíš něco podobné http://www.dcckoleje.kx.cz/simple.html ,aby si mohl ovládat toto pouze svým vyrobkem musel bys mít tohle http://www.dcckoleje.kx.cz/mini.html jenže to už si úplně někde jinde...i s cenou....víc se informuj,simpleMause doma mám,takže opravdu vím co Ti píšu,nedá se dát jako master,ale pouze slave.
Co se týká dekodéru tak pak poznáš,že chceš víc a to mi věř,toto bude začátek a pak budeš chtít nějaký ten izolovaný úsek a budeš v.....
jinak SMD o velikosti 0603 používám také,ale dekodéry jsem již přestál,ty domácí jsou opravdu k ničemu,jen takový základ,na to je zase škoda peněz,za chvíli je budeš měnit....nenastavíš tam stupně zrychlení,zpomalení,brzdnou dráhu,prostě nic....,ale budeš mít radost,že sis to sám doma vyrobil,to je asi to jediné plus.O ceně nemá smysl psát,protože poměr ceny a užitku domácích dekodérů nelze s kupovaným porovnat,budeš akorát nespokojený,až Ti mašinka,či tramvaj v bude zrychlovat jak raketa,místo plynulého zrychlení,ale už nebudeš mít možnost to ovlivnit,kdešto s dekodérem o 128jízdních stupních můžeš krásně každou lokomotivu/tramvaj nastavit,ač má každá třeba jiný motor,prakticky stejně
Je to můj názor,ale i jiných,prošel si tím každý....všichni jsme si mysleli jak bude super ušetřit...ale já si myslím,že toto je tramvajový Web a zanášíme sem něco co patří na diskuzní forum modely.biz,tam si o těchto dekodérech můžeš přečist mnoho,jsou tam i jednodužší než si dal sem odkaz....
Ale zase nadruhou stranu,když si nevyhledáš dostatek informací z webů od lidí co s digitálem dělají tak si půjdeš krůček po krůčku a dáš nakonec za to víc...
A tím bych debatu digitálu ukončil,sem prostě nepatří (-X

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 05.3.2011 1:37

KLidne , denne delam SMT o velikosti 603 a casto i mensi. Takze tohle je posledni problem. A krome toho si chci i ustrednu stavet sam. Na prvni pokusy to staci . SimpleMaus pro zacatek taky staci. Nejde mi o vlakodrom, ale o to pohrat si s tim a trochu se neco zas naucit. Proto nejdu cestou hotovych zarizeni, radsi si pohraju. Nemam kam spichat, takze v poklidu si to dam dohromady.

jarda77
Uživatel

Příspěvek od jarda77 » 04.3.2011 22:34

PvvS píše:Za cenu jednoho Lenze si naflakam 7 techto. Vzhledem k minimu potreby jinych funkci mi to staci a pripadny zmeny jsou otazkou 10 minut s programatorem.
Predradnej odpor je ta nejhorsi varianta . Zbytecne topi, omezuje celkovej proud a pro vetsi proudy je to velka cihla.
Docela bych Tě chtěl vidět.... :D ne nic proti,taky to jsou již dávno odzkoušené varianty "levných" dekodérů a nakonec přejití stejně k těmto,jinak předřadný odpor byla varianta v analogu...přečti si to lépe,s Lenzem žádný potřebovat nebudeš,maximální napětí do motoru nastavíš v CV....uvidíš sám jak nasekáš 7 dekodérů za cenu Lenze...přecejen co si budeme povídat,nikdo z nás není stroj a tak to tak malé neuděláš,já Ti odepisoval především na to,že potřebuješ malý dekodér a to tento prostě je.Pokud se spokojíš s oněco větším tak ho seženeš klidně do 400 korun a pořád bude umět víc,než to co ty postavíš.Právě proto,že je toto malý dekodér tak si za to připlatíš více.S digitálem už nějaký pátek dělám a tak vím,že tyto "náhrady"nakonec vedou k výměnám za běžně vyráběné....a jinak co se týká těch funkcí,právě ona technotogie ABC by mi teda u takového dekodéru sakra chyběla.Jak to budeš zastavovat?Ručně,přes multimaus?Protože takový dekodér co ty postavíš...co si budeme vyprávět nebude schopen zastavit jinak než s brzdovým generátorem a tak se dostáváš opět na úplně jiné ceny....Já to píši,aby to tvé schéma každého nenadchlo,jak si udělat "levný" dekoder,který ale neumí zhola nic

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 04.3.2011 22:03

Za cenu jednoho Lenze si naflakam 7 techto. Vzhledem k minimu potreby jinych funkci mi to staci a pripadny zmeny jsou otazkou 10 minut s programatorem.
Predradnej odpor je ta nejhorsi varianta . Zbytecne topi, omezuje celkovej proud a pro vetsi proudy je to velka cihla.

jarda77
Uživatel

Příspěvek od jarda77 » 04.3.2011 21:29

PvvS píše:K tem motorum . Podarilos e mi dostat u MB Ringhofera motor i s prevodem pod podlahu a u KT8 motor do podvozku (jedna naprava delena a druha hnana), ale palily se mi motory. 12V jim moc nesvedcilo. Ted laboruju s DCC rizenim, existuje primi miniaturni dekoder urcenej pro nizsi napeti.
http://www.fucik.name/masinky/lv_decoder/. Da se narvat do plosnaku 2*2cm .
Ty dekodéry tak tam si pořiď Lenze,je to výhodné zejména s využitím technologie ABC....dále činnost všech zařízení k dekodéru připojených lze měnit přes CV,tedy i napětí motoru i světla jejich intenzitu...navíc s rozměry 10.6 x 7.5 x 2,6 mm
laborování s výrobou dekodéru naprosto bezpředmětné,pokud jde o velikost napětí na motoru,tak Ti radím dej tam předřadný odpor a máš po starostech http://www.ben-model.cz/e-shop/cz/detai ... belem.html

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 04.3.2011 20:47

K tem motorum . Podarilos e mi dostat u MB Ringhofera motor i s prevodem pod podlahu a u KT8 motor do podvozku (jedna naprava delena a druha hnana), ale palily se mi motory. 12V jim moc nesvedcilo. Ted laboruju s DCC rizenim, existuje primi miniaturni dekoder urcenej pro nizsi napeti.
http://www.fucik.name/masinky/lv_decoder/. Da se narvat do plosnaku 2*2cm .

DPmPET
Uživatel

Příspěvek od DPmPET » 04.3.2011 20:39

Tady zasílám vizitku firmy MB kde je kontakt telefonický a ve formě e-mailu.
DPmPET 8-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda77
Uživatel

Příspěvek od jarda77 » 04.3.2011 20:16

Petr Koloťuk píše:Nechci tady zase prudit, budou www stránky MBmodelů někdy makat? Na slibovanou KT8D5 s motorem a svítící jsem se dost těšil před 2-3 rokama.Do nějakýho přestavování jsem se nechtěl pouštět.Ale nic jinýho mi asi nezbude.Stránky jsou underconstruction:) už cca půl roku. Můžete sem někdo dát aspoň mobil na pana MB? dík
No než bude ten motor asi bude jednodužší si to postavit,nehledě k tomu,že ten pojezd od Rakouské firmy tady mám a v podstatě to až tak veliká "rekonstrukce" není....

malesak
problémový jedinec

Příspěvek od malesak » 04.3.2011 20:12

Vždyť je na stránkách mb modelů , zrovna dneska jsem si po telefonu objednal KT4D s motorkem , chtěl jsem kachnu , ale tu neměl.

Petr Koloťuk
Uživatel

Příspěvek od Petr Koloťuk » 04.3.2011 20:04

Nechci tady zase prudit, budou www stránky MBmodelů někdy makat? Na slibovanou KT8D5 s motorem a svítící jsem se dost těšil před 2-3 rokama.Do nějakýho přestavování jsem se nechtěl pouštět.Ale nic jinýho mi asi nezbude.Stránky jsou underconstruction:) už cca půl roku. Můžete sem někdo dát aspoň mobil na pana MB? dík

DPmPET
Uživatel

Příspěvek od DPmPET » 03.3.2011 16:20

Pepa píše:Jsem přemýšlel nad nějakou alternativou k MB modelům...
Na KT8 motor byl, ale snad jen nějakej zkušební, taky byl v celokovové podlaze ale asi se nepovedl... :)

Budˇ si chvíly počkat na firmu MB až bude v prodeji,nebo improvizovat a udělat si podlahu z Cuprektitu ,nebo použít ze stavebnice původní, za cenu použití hnacího podvozku,kardanu a motoru od Hallinga.Ideální je pojezd pro Vídenˇ E/E1( 1pár : 1100,- Kč)
DPmPET 8-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda77
Uživatel

Příspěvek od jarda77 » 02.3.2011 23:12

Pepa píše:Jsem přemýšlel nad nějakou alternativou k MB modelům...
Na KT8 motor byl, ale snad jen nějakej zkušební, taky byl v celokovové podlaze ale asi se nepovedl... :)
Ale samozřejmě,že se to z výrobků Rakouské firmy udělat dá,proč by ne....

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 02.3.2011 23:08

Jsem přemýšlel nad nějakou alternativou k MB modelům...

jarda77
Uživatel

Příspěvek od jarda77 » 02.3.2011 22:40

Pepa píše:Zeptám se znalých výrobků Hallinga, kterej pojezd z jeho nabídky (motor+nejlépe podlaha) se nejvíce rovná pojezdu do T6A5 či KT8D5, případně jaké rozsáhlé úpravy se musí dělat pro zabudování do těchto vozů...
úpravy tam jsou a to dá se říci nemalé,jelikož podlahy jsou "dokulata"-ale dá se to.....
na T6 bych jako jednodužší variantu volil asi MB modely.....KT8D5 tam zatím MB modely nemají nic,tak tam opravdu úprava,nebo posečkat p.Barnet už je také měl mít....

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 02.3.2011 22:30

Zeptám se znalých výrobků Hallinga, kterej pojezd z jeho nabídky (motor+nejlépe podlaha) se nejvíce rovná pojezdu do T6A5 či KT8D5, případně jaké rozsáhlé úpravy se musí dělat pro zabudování do těchto vozů...

Odpovědět