Zátahové orientace
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Zátahové orientace
V restaurantu Černý Kůň, kde jsem štamgastem, nápisy na ochucovadlech nemají.
-
gabuliatko
- Uživatel
To bych se skoro vsadil ze tak v 50% pripadu nevsiml.Ne, ale všimnul bych si, kdyby na slánce místo SŮL bylo napsáno LOUH.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jen k těm inverzním číslům vzadu: je lépe vidět to normální, neinevrzní a to z důvodů zde výše popsaných: Je to větší a širší font. Orientace, která hraničí s plochou BUSE a tudíž jí část zmizne, mě dokáže maximálně nas... U Poršete, když už teda vůbec nějakou zadní orientaci najdu, (proč to dali nahoru???) jí nepřečtu. Z čísla 20 zbyde flek, z 22 čárky, jiná jsem zatím neviděla.
Ad nápad nevím koho s tím dvouřádkovým displejem (je to zde ukázáno na lince 9): HEzké, ale k nepřečtení. Ono třeba mě satčí, aby na BUSE bylo 22 Nádraží Hostivař, což je dlouhý název konečné a tak jsou malá písmenka. avíc si neumím dost dobře předatavit, co by mi to hlásilo? "Linka 9 směr HLavní nádraží a dále do vozovny Hloubětín"? Event. "Linka 9, směr Hlavní nádraží, vlak jede do vozovny Hloubětín"? Trochu dlouhý kecání, ne?
Ad nápad nevím koho s tím dvouřádkovým displejem (je to zde ukázáno na lince 9): HEzké, ale k nepřečtení. Ono třeba mě satčí, aby na BUSE bylo 22 Nádraží Hostivař, což je dlouhý název konečné a tak jsou malá písmenka. avíc si neumím dost dobře předatavit, co by mi to hlásilo? "Linka 9 směr HLavní nádraží a dále do vozovny Hloubětín"? Event. "Linka 9, směr Hlavní nádraží, vlak jede do vozovny Hloubětín"? Trochu dlouhý kecání, ne?
- Karotka
- Uživatel
Ne, ale všimnul bych si, kdyby na slánce místo SŮL bylo napsáno LOUH.P_V píše:Když si chcete osolit jídlo, taky nejdřív důkladně zkoumáte, jestli vám někdo do slánky nepodstrčil jinou ingredienci?
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
V dnešní době raději ano, ve školní jídelně nebo v obyčejném pajzlu je dobré si to ověřit.
Když si chcete osolit jídlo, taky nejdřív důkladně zkoumáte, jestli vám někdo do slánky nepodstrčil jinou ingredienci?
Nechceš po kaštanech trochu moc aby zvedli hlavinku a podivali se kam že to valstně vlak jede? Víš jak je to složity
Osobně se koukám u každý tramvaje kam jede abych nebyl za de**la. A myslim, že ikdyby se např na Hrdačkarně hlásilo velmi nahlas, že vlak jede do VO, tak tam stejně lidi co chtěj na BH polezou 
Já měl na mysli tu situaci, kdy třeba zrovna na Hradčanské jede tramvaj pravou kolejí směr Vokovice a stejně se najde pár expertů, kteří tam zkrátka nalezou.9001 píše:Možná je to automatikou.
A vozíme cestující nebo nesvéprávné jedince? Jak říká kolega (nebudu jmenovat9001 píše:Prostě lidi jsou zvyklý že všechny tram z té zastávky jedou rovně,a tak do ní nastoupí a neřeší to.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná je to automatikou. Prostě lidi jsou zvyklý že všechny tram z té zastávky jedou rovně,a tak do ní nastoupí a neřeší to. Ještě když nikde není nic napsáno, jako výluka atd.KGX 63 píše:Člověk je tvor chybující, řidiče nevyjímaje. Na druhou stranu by možná bylo fajn, kdyby cestující veřejnost občas ráčila zvednout hlavinku a podívala se, kam že to má tramvajka namířeno...A ne se na kulaťáku přijít (s prominutím) přiblbe zeptat "Vy nejedete na Bílou Horu?". Proč to asi hlásí VLAK JEDE DO VOZOVNY VOKOVICE ?
Jeden příklad za všechny. Když před dvěma lety jezdil Žižkov na 22 s T6, tak taky se vždycky našlo pár lidí,kteří na Průběžný rychle vystupovali v domění že je to 7
Člověk je tvor chybující, řidiče nevyjímaje. Na druhou stranu by možná bylo fajn, kdyby cestující veřejnost občas ráčila zvednout hlavinku a podívala se, kam že to má tramvajka namířeno...
A ne se na kulaťáku přijít (s prominutím) přiblbe zeptat "Vy nejedete na Bílou Horu?". Proč to asi hlásí VLAK JEDE DO VOZOVNY VOKOVICE ?
Aha, no to jsem si oddychl, děkuji vedení a panu řidiči už to asi vysvětlili cestující...7080 píše:Normální to není, spíš to bude chybou řidiče(čky), že si správně nepřečetl noty a nevšiml si poznámky, že při zatažení má jet pravou kolejí.
Normální to není, spíš to bude chybou řidiče(čky), že si správně nepřečetl noty a nevšiml si poznámky, že při zatažení má jet pravou kolejí.Sirka píše:Je normální, aby 25, která přijede z centra na Hradčanskou a pokračuje přes DE do Vozovny Vokovice, zastavila na levé zastávce (spolu s 1,18,...)? Proč tam teda jsou dvě zastávky - jedna směr rovně a druhá směr vpravo? Pak nemaj bejt lidi na**aný...
Je normální, aby 25, která přijede z centra na Hradčanskou a pokračuje přes DE do Vozovny Vokovice, zastavila na levé zastávce (spolu s 1,18,...)? Proč tam teda jsou dvě zastávky - jedna směr rovně a druhá směr vpravo? Pak nemaj bejt lidi na**aný... 
dÍK,a ono kdyby to techdy nezrušili,tak by to stejně dneska už nemohlo bejt,protože by se to asi nevešlo na displej
cca pocatkem 90.let...
duvod: pravdepodobne proto, ze to bylo matouci, napr "Repy, Bila Hora" + uzemi na rozhrani ctvrti - smycka petriny treba (brevnov - veleslavin - liboc), spejchar (holesovice - hradcany - bubenec). a nakonec se to i bije s nazvy stanic metra (ted me napada jen novodoby priklad - "strizkov, sidl. dablice").
duvod: pravdepodobne proto, ze to bylo matouci, napr "Repy, Bila Hora" + uzemi na rozhrani ctvrti - smycka petriny treba (brevnov - veleslavin - liboc), spejchar (holesovice - hradcany - bubenec). a nakonec se to i bije s nazvy stanic metra (ted me napada jen novodoby priklad - "strizkov, sidl. dablice").