Zátahové orientace

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
P_V
Uživatel

Re: Zátahové orientace

Příspěvek od P_V » 20.11.2010 15:58

Nejspíš mizí díky zavedení SMS jízdenky.

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 20.11.2010 11:19

MMM: Označení automatů na jízdenky v JŘ není až tak úplně ojedinělé (například v Pardubicích nebo Ostravě a snad i jinde ho mají taky). K těm automatům mne ale napadá ještě jedna otázka, i když už asi do jiného tématu. Je možné, že v Praze automaty na jízdenky mizí? Na spoustě míst si automat několik let zpátky pamatuji a dnes už ho tam nejsem schopný najít.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.11.2010 10:56

Včera jsem projížděl Zlínem a jel jsem chvíli za trolejbusem, jenž měl na zadním BUSE panelu negativně zobrazeno "1s". Teď jsem se podíval na www stránky dopravce a je tak zdůrazněna odlišnost od běžné trasy http://www.dszo.cz/jr/workhtml.php?html ... EuaHRtbA== (sic v těch poznámkách nevyčtu pokud je běžná!!!! Místní to však asi znají - vozovna je asi jedna.) Počítám, že obdobně to bude řešeno s linkou 2 a jejími odchylkami "e" a "m" http://www.dszo.cz/jr/workhtml.php?html ... EuaHRtbA==.
PS: Také mne na ZJŘ zaujalo označení, na kterých zastávkách je instalovaný automat na jízdenky.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 27.10.2010 22:55

gabuliatko píše:Nechci moc oponovat, ale s dětma na červenou zásadně nechodím a výše uvedené mi dost vadí. Zvláště když vyhlédnutá tramvaj přijede, odstanicuje a odjede.
To mi neoponuješ, ale souhlasíš se mnou. Taky mě to sejří, proto taky až na vyjímky po přechodech nechodim, nikde nic nemačkam, vyhlídnu si volno a jdu mimo.
V 99% případů rychlejší a hlavně bezpečnější. :wink:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.10.2010 22:18

gabuliatko píše:
Martin Šubrt píše:Tak někde to chodec zmáčkne po rozhodovacím bodě v aktuálním programu, ...
U vybraných semaforů je taky problém trefit správný čudlík. Dost lidí mačká opačnou stranu sloupku.
Když je někdo trouba a nelogicky mačká tlačítko proti směru příchodu, tedy tak jako by se chtěl např. poškrabat za jedním uchem opačnou rukou, tak platí: "Komu není rady, tomu není pomoci." Dle mne, úplně srovnatelná situace jako když vozíčkář chce jet ze zastávky, jíž projíždí více linek, a na řidiče té své nemávne či ještě lépe nezmáčkne tlačítko vyžádání plošiny. Jak tu již někdo na TF z kolegů psal - beru to tak, že čeká na jinou linku.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 27.10.2010 20:06

Martin Šubrt píše:Tak někde to chodec zmáčkne po rozhodovacím bodě v aktuálním programu, ...
U vybraných semaforů je taky problém trefit správný čudlík. Dost lidí mačká opačnou stranu sloupku.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.10.2010 16:48

gabuliatko píše:
demon píše:Nějak nechápu co brání tomu, aby se v nějakym rozumnym čase po navolení volna (tak do 5 sekund), ta zelená opravdu rozsvítila. Obzvlášť v místech, kde SSZ neni součástí nějaký křižovatky.
Takhle úchylný je třeba SSZ na Otakarově. Zmáčknu tlačítko a v druhym cyklu se dočkam zelený. Odhadem tak 1,5 - 2 minuty. V životě jsem tam neviděl nikoho tak dlouho čekat.
Nechci moc oponovat, ale s dětma na červenou zásadně nechodím a výše uvedené mi dost vadí. Zvláště když vyhlédnutá tramvaj přijede, odstanicuje a odjede.
Není co dodat. Konečně rozumný názor. Lepší být doma v 6 než v půl šesté v márnici.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 27.10.2010 16:04

demon píše:Nějak nechápu co brání tomu, aby se v nějakym rozumnym čase po navolení volna (tak do 5 sekund), ta zelená opravdu rozsvítila. Obzvlášť v místech, kde SSZ neni součástí nějaký křižovatky.
Takhle úchylný je třeba SSZ na Otakarově. Zmáčknu tlačítko a v druhym cyklu se dočkam zelený. Odhadem tak 1,5 - 2 minuty. V životě jsem tam neviděl nikoho tak dlouho čekat.
Tak někde to chodec zmáčkne po rozhodovacím bodě v aktuálním programu, takže doběhne cyklus a volno pro chodce může být až v závěru nového. Nebo je někde navolená tramvaj, která sestaví priority fází jinak, nebo tramvaj zrovna odjela a program dovybírává předtím omezené volno pro auta apod. Nebo nefunguje nějaký detektor či kontakt, takže se něco vybírá dvojmo a chodec si počká... Na místech, kde je jen přechod zase může být SSZ v koordinaci a zrovna se blíží zelená vlna. Důvodů jsou spousty. Ale pokud někde takové důvody jsou definovatelné, ani by se kolikrát semafor stavět něměl...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 27.10.2010 15:21

Nechci moc oponovat, ale s dětma na červenou zásadně nechodím a výše uvedené mi dost vadí. Zvláště když vyhlédnutá tramvaj přijede, odstanicuje a odjede.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 27.10.2010 15:09

Nějak nechápu co brání tomu, aby se v nějakym rozumnym čase po navolení volna (tak do 5 sekund), ta zelená opravdu rozsvítila. Obzvlášť v místech, kde SSZ neni součástí nějaký křižovatky.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.10.2010 13:32

Fořtík píše:Úplně jsem sem zapomněl přihodit na seznam SSZ, které by bylo dobré vykopat přechod v zastávce Sídliště Zahradní město. A i se přiznám, že v této zastávce nestanicuji v zastávce úplně podle D1/2 - stanicuji v její zadní části, což mi dává aspoň malou šanci, že odstanicuji dřív, než nějaký dement stihne zmáčknout to přechodové tlačítko...
On ten přechod vlastně funguje naprosto správně a plní svůj účel. Bohužel jde o naprostý idiotismus lidí, jako prakticky na všech přechodech, kde to máš na poptávku. Zmáčknou a jdou na cokoli. :roll:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 27.10.2010 12:54

Fořtík píše:... než nějaký dement stihne zmáčknout to přechodové tlačítko...
Zapomněl jsi dodat ...a v 99,9% případů zároveň vstoupí na přechod bez ohledu co tam svítí.
Takže pak tam stojíš jak trubka před prázným přechodem bo všichni už jsou dávno pryč. Taky nechápu proč je rozdělen tak blbě, že frekventovaná strana k sídlišti je zároveň s kolejema a strana k pumpě kam nikdo nechodí má samostanou signalizaci. Asi aby lidi co stíhaj zelenou zároveň nepadali pod projíždějící tram, nebo proč.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 27.10.2010 12:04

Úplně jsem sem zapomněl přihodit na seznam SSZ, které by bylo dobré vykopat přechod v zastávce Sídliště Zahradní město. A i se přiznám, že v této zastávce nestanicuji v zastávce úplně podle D1/2 - stanicuji v její zadní části, což mi dává aspoň malou šanci, že odstanicuji dřív, než nějaký dement stihne zmáčknout to přechodové tlačítko...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 25.10.2010 21:37

9001 píše:Pak je potřeba, aby se někdo ozval, nejlépe řidiči co tam jezdí
Právě takové věci se taky na TEKu neustále řeší, viz citace zápisu MMM asi o 3 stránky zpět, takže ANO, řidiči se k problémům vyjadřují !
Stejně jako se ozýváme proti nedostatečnému osvětlení nebo vytápění vnitřních prostor, ale je to prostě běh na dlouhou trať.
Určitě na to nikdo nekašle, jen aby si moh následně stěžovat na fóru...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 25.10.2010 21:21

Fořtík píše:Co je Z a U přechod? :shock:
Z přechod je u Drinopolu. Přejdeš vozovku a pak tam máš před tramvajovou tratí klandr, který tvou chůzi nasměruje ve vyčkávacím prostoru směrem proti tramvaji, takže jí vidíš a když přecházíš, počítáš s ní a neskočíš jí tam rovnou. Na opačné straně tě to při přecházení také směřuje kousek proti tramvaji. Když se podíváš na cestu přecházení, vypadá to jako Z. Na Kavalírce ovšem někdo navrhl dc přechod tak, že jdeš nejdřív od tramvaje, takže jí máš za zády, správně je pouze ta část zc, kde skutečně jdeš kousek proti tramvaji. Tam tedy vznikl U přechod. Zatímco Z přechod je oficiální termín, U přechod je zjednodušený název něčeho, co se nepovedlo.

9001: Systémový problém na té signalizaci (kromě té na křižovatce) je ten, že tam ta signalizace být nemá. Samozřejmě, že se tomu už 2 měsíce pořád někdo věnuje, ale pokud je nefunkční podstata, těžko se to dá vyladit a ještě to moc stojí...

Zamčeno