Mapl: Rušit ji nechtěl nikdo, chraň bůh! Obyvatelé domova důchodců by byli jistě nadšení, kdyby kopec muesli zdolávat po svých.
syverin:
Poliklinika:

sypu si popel na hlavu, ono to bude tím, že jsem přece jen pořád v podstatě mladý a zdravý a praktického lékaře mám navíc jinde. Naposledy jsem tam vlastně byl tak před 5 lety.
To obracení je vážně potíž. Tedy, kdysi dávno se jak na Plaňanské (188), tak snad i na Hostýnské (nevím jistě) autobusy obracely, dodnes samozřejmě na Sídl.M. 133+155. Možná tedy nechat celou 239 plavat a bylo by vyřešeno.
S výstavbou máte také pravdu, trpěl jsem dojmem, že se má zastavět celé louko/křoví před lesíkem, a ono ne... To je tak, když člověk něco prostě
určitě ví a nepodívá se do ÚP na vlastní oko
Třebešín: v bezprostřední blízkosti je obytných domů jenom pár, frekvenci tvoří spíš zaměstnanci okolních firem (bývalý Pramen...). Zastávka 234 není zase tak daleko, navíc minimálně ve směru do centra by nebyl problém ji přemístit (místo je). Frekvence 133 je pro tuto oblast zbytečná. Ale dobrá, co takhle tedy 239 v trase Rektorská (oba konce) - Malešické nám. - Plaňanská - Hostýnská - Na Palouku - Třebešín - Malešická - Židovské pece (Z) - Basilejské nám. - Ohrada
Ke 133 na Ohradě mě ještě napadá: jen aby se tam všechny ty autobusy bez nějakých úprav vešly. V současné době se tam dají odstavit nanejvýš tak 3. Leda současnou nástupní zastávku 207 posunout kousek blíž k centru (za přechod pro chodce, ten odbočovací pruh je dlouhý dost) a tak se získají další 2 místa... nebo ji přemístit až za křižovatku (tam co zastavuje 133), jenže to zase o jeden přechod zkomplikuje přestup z tramvaje