Láďa, OMH: Napsal jsem úmyslně hranu = nemyslel jsem prostor cca půlmetrového bezpečnostního pásu u ní - navíc ten v několika stanicích (např. Nádr. Hol.) často narušují i pracovníci metra (včetně střídajících strojvedoucích) při vstupu/výstupu z technického zázemí!
Jinak nezkoušel se nějaký takový systém před pár lety na Dejvické? Víte někdo o tom něco víc, než já, že právě byl narušován poletujícími odpadky?
ad 1: Zpravidla to napáchá ve vztahu k ostatním 1000x menší škody než v metru, protože je to lehčeji objetitelné.OMH píše:Když jim zakážeme skákat pod metro, půjdou skákat pod vlak či z mostu...
K paprsku bych byl opatrný. Jen se podívejme, jak se lidé hrnou k soupravě při příjezdu. To by každou chvílí byl spuštěn "alarm".
ad 2: Dobře ještě 3. čidlo - na výjezdu z tunelu do stanice, jakmile by jím projelo čelo vlaku zapne se jen alarm = konečně se by ti tupí kaštani snad alespoň naučili nastupovat až po uvolnění vozů vystupujícími, kterým dnes nesutále zatarasují cestu od hrany nástupitě!