K 24: Jo to mi nedošlo, samo sem tim jako dnes myslel odklon přes IPP, jinak samo nechat na Radošovický ukončit, zapomněl sem
A ta 7 nahrazuje krásně 18 na Pankráci.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Už to vidim taky podobně...4021 píše:Můj návrh:...
Tvé dílo o Václaváku jsem viděl někde prezentované a chtěl jsem se zeptat, slyšel jsem, že pokud se magistrála u Muzea dá částečně pod zem (směr IPP), tak bude možné za Muzeem udělat plný trojúhelník. Pokud však se přesune za Muzeum i směr na IPP, tak prý k současnému oblouku přibude jen přímý úsek z Vinohradské dolů na Václavák a tudíž ten nejdůležitější oblouk zde bude chybět (relace Václavák - IPP.). Co je prosím na tom pravdy? Pokud by to tak udělali, tak trať pozbývá pro odklony smysl.Martin Šubrt píše:Když jsem v diplomce o Václaváku psal, že kolaps v Ječné bez existence VN neodnese dopravně jen centrum, ale i lidi v okrajových částech města, co budou čekat desítky minut na tramvaje, všichni říkali, že přeháním. A máme to tu. Na 22 to na koncích taky asi odnáší, ale ta 24 už byla asi moc. Otázkou je, zda nebýt tam dílny, bylo by vypravení X uskutečněno i pro obyčejné kaštany?
Že by konečně nastala drobná úprava? Co tak třeba 24 ukončit na Otakarce a do dílen poslat 38? Divné je, že najednou nevadí označení X-24, když má takové i bus NAD..I.am.good píše:Teda vážení, úplnej nářez, to jsem dlouho neviděl. DP si zřejmě uvědomil, že obsluha malešické oblasti tramvajemi linky 24 není nic extra při jejich problémech v centru, takže výsledkem tu máme návrat vozů X, a to konkrétně jednoho sólo vozu X-24. Odjížděl z konečné UD v 14:49 s linkovou orientací č.24, konečnou Kubánské náměstí; boční orientace byly klasické X-24.
Když jsem v diplomce o Václaváku psal, že kolaps v Ječné bez existence VN neodnese dopravně jen centrum, ale i lidi v okrajových částech města, co budou čekat desítky minut na tramvaje, všichni říkali, že přeháním. A máme to tu. Na 22 to na koncích taky asi odnáší, ale ta 24 už byla asi moc. Otázkou je, zda nebýt tam dílny, bylo by vypravení X uskutečněno i pro obyčejné kaštany?I.am.good píše:Teda vážení, úplnej nářez, ...
Zjevně vládní speciály právě a jen pro bezceňáky z dílen...I.am.good píše:...výsledkem tu máme návrat vozů X, a to konkrétně jednoho sólo vozu X-24. Odjížděl z konečné UD v 14:49 s linkovou orientací č.24, konečnou Kubánské náměstí; boční orientace byly klasické X-24. Na kubání se otočil a svištěl si to znovu zpět do UD, další jeho osudy neznám (zatažení?..).
Jinak ještě mě překvapil další vlak linky 24 vyjíždějící z voz. Strašnice kolem 15:15 směrem UD, přitom touhle dobou již nějakou tu chvíli linka má pravidelných 8 minut interval, takže jestli to bylo vložené pořadíA vyjížděl klasicky z lodě, ne z objízdné koleje (otáčení do času).
Tam vadí to, že by se lidi řidičům pořád dobývali do vozu. Ostatně, kdysi tam tak zastávka byla, ale pak se i kvůli tomuhle problému posunovala. Hůř by se tam řidiči zavíralo, pořád by mu do většiny dveří nekdo dobíhal. A pak, když by čekal třeba minutu na volno, měl by u dveří pořád naštvané lidi. Takže je lepší, když už je tram u světel mimo zastávku a lidi ji už ignorují. To by spíš šlo dočasně posunout sloupek i konec zastávky o 15 m dozadu, aby se tam vešly dvě soupravy a vyhovělo se předpisům. Stanicovaly by jen dvě soupravy a třetí by byla celá u světel mimo zastávku. Ale je tam vjezd, takže by to bylo jen dočasné opatření. Ve výhledu by se ke světlům dalo výzvové návěstidlo se třemi vteřinami a ke sloupku na zeď druhé výzvové návěstidlo, které by začalo blikat tak 15 sekund před volnem. To je ale složité technicky vyřešit vzhledem k typu řízení, co na SSZ je.Karotka píše:A co kdyby se posunul sloupek až ke světlům? Odpadlo by jedno popojíždění a navíc by bylo od eskalátoru blíž do druhé soupravy.
Vadí tam sekce? Nebo roh křižovatky? Nebo něco jiného?