7036 píše:Dneska odpoledne se vytvořila kolona u Nuselských schodů i směrem na Synkáč, díky čemuž stály tramky v obou směrech, ve vhodných časech se stálo již u Bruselské (kupříkladu mně se podařilo chytit šestku zpožděnou o 21 minut

)
To je tam teď úplně běžné, takže já bydlíc na Nuselských schodech jsem nucena se spoléhat na své nohy, protože ty zdolají daleko rychlejš můj úsek, nežli tramvaj.
Tato výluka se nepovedla ze strany zajištění IAD. Jedna linka navíc v tomto směru nehraje tak velkou roli, jako odklony automobilů, které město vůbec nebylo schopné zajisti tak, aby MHD byla preferovaná.
Co se týče parkujících aut na Bělehradské, tak ty dělají hodně, co se týče brždění tramek v tomto úseku. Parkující auta zaberou jeden jízdní pruh. Další průšvih vidím v SSZ Bělehradská-Rumunská, kde je velice krátký interval signálu Volno pro IAD.
A mimochodem, kdo chce jet autem přes tento úsek do centra, tak dá se to objet i jinými ulicemi, nežli je Bělehradská.
Mimochodem řešení odtahovek pro parkující auta v Bělehradské je více problémový.
Značky zakazjící stání a zastavení v tomto úseku tam měly býti dané pár dní před tím, nežli výluka vůbec začala. Dát je tam ze dne na den, když už je IAD a MHD v průšvihu je dost "české" a nepromyšlené.
Mě někdy přijde, že prostě jsou orgány, co vůbec nemají šajn o tom, co udělá uzavření tahu na nábřeží s ulicí, kde se to vše bude štosovat.
Praha je dost pozadu, co se týče této problematiky a jak je vidět na názroném příkladu viz Bělehradská "co je české, není hezké".
Tato výluka se nepovedla ze strany města. DP s jednou linkou navíc nic nepokazil, ale přesto si myslím, že podnik pod záštitou města by měl mít větší slovo a problematiku dopravy předvídat dřív nežli nějaká Policie.
Mno, prostě žijeme tam, kde žijeme a jiné už to nebude, dokud lidi na svých vlivných postech nezapojí své mozkové buňky směrem, kterým mají.