Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 01.7.2007 20:15

radek31 píše:2) na tvých výletech s žižkovskou řidičkou jsi mne nepozdravil nikdy a to jsme se viděli asi 10x (a to jsme se znali z tvé praxe v SA) - takže asi tak
To je prý problém proč neeeeeee tramvaje a ty divné názory. Prý už je po výletech s řidičkou a to je ten důvod proč tramvaje jsou eeeeeee. Jo hold láska je krutá daň

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 01.7.2007 16:34

Kecat za jízdy je zakázáno:-)

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 01.7.2007 16:30

9001 píše:Možná to taky bude útoky některých na moje bývalé stránky, ale to už jsi zase zapoměl. Jinak že nezdravím? Nedávno jsem potkal admina a slušně jsem mu na jeho pozdrav odpověděl. Se zdravením problém nemám, pokud řidiče znám a všimne si mě popř. já jeho, pozdravím.
1) pamatuju si, jak na tebe někdo zaútočil kvůli kvalitě fotek a já se tě okamžitě zastal - byl to myslím Štěpán a šel jsem do něj tak ostře, že si to od té doby nedovolil - asi si mě s někým pleteš
2) na tvých výletech s žižkovskou řidičkou jsi mne nepozdravil nikdy a to jsme se viděli asi 10x (a to jsme se znali z tvé praxe v SA) - takže asi tak

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 30.6.2007 22:47

radek31 píše:nevím co se s 9001 stalo - asi před 2 až 3 rokama byl v pohodě, normálně jsme se bavili, ale pak najednou přestal zdravit, začal se všech stranit a co je nejhorší - začal psát na tramforum systematicky naprosté kraviny s jediným cílem - napadat tramvajovou dopravu a řidiče - takže jsem si na něj vypěstoval takovou menší alergii :-)
Možná to taky bude útoky některých na moje bývalé stránky, ale to už jsi zase zapoměl. Jinak že nezdravím? Nedávno jsem potkal admina a slušně jsem mu na jeho pozdrav odpověděl. Se zdravením problém nemám, pokud řidiče znám a všimne si mě popř. já jeho, pozdravím.

S tím napadáním. To je pohled řidiče auta na tramvajovou dopravu. Neříkám že vždy jsou auta v právu ,ale některé přestupky tramvají zde řešené jsou opravdu úlety řidičů (průjezd červené na Palačáku + 20km/h)
Ale nemá cenu tu opět vířit prach.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.6.2007 21:55

Aha. No to jsou tedy věci... :-o

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 30.6.2007 16:59

Jabberwocky píše:radek31 & 9001: Vy dva jste si něco provedli, nebo se nemáte rádi jen tak od přírody? ;-)
nevím co se s 9001 stalo - asi před 2 až 3 rokama byl v pohodě, normálně jsme se bavili, ale pak najednou přestal zdravit, začal se všech stranit a co je nejhorší - začal psát na tramforum systematicky naprosté kraviny s jediným cílem - napadat tramvajovou dopravu a řidiče - takže jsem si na něj vypěstoval takovou menší alergii :-)

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.6.2007 0:16

radek31 & 9001: Vy dva jste si něco provedli, nebo se nemáte rádi jen tak od přírody? ;-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.6.2007 22:17

radek31 píše:á je to zase tady, opět jeden příspěvek od 9001,který je naprosto mimo realitu
zajdi si tam, vem si papír, propisku a stopky a spočítej si, kolik tramvají tam projede a co by se stalo, kdyby tam každá druhá čekala 1-2 minuty na BUS

1) pokud mají zpoždění z centra, tak to je o důvod víc na BUS nečekat - proč by l. 14 měla jet na Barrandov o 5 pozdě, když může být jen o 3? alespoň tak vytvoří zdání nějakého prokladu s l. 12
2) při intervalu, který tam je neexistuje rozumný důvod čekat na BUS - během 2 minut pojede další tramvaj, tak proč by ta první 2 minuty čekala?
3) není ti už trapné neustále psát kraviny o tramvajích? slyšel jsem, že je to proto, že tě jednou v autoškole nějaká tramvaj asi o 15s zdržela na Karláku - to je fakt? protože pokud jo, tak se chováš jak malé dítě :-(
Měl jsem na mysli zastávku Otakarova a přestup z X-24 na tram.. Za to se omlouvám že jsem to nenapsal.

K bodu 3. Ubohost některých lidí nezná mezí

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 29.6.2007 21:35

radek31 píše:teda to je zase reportáž jako noha
1. "řidiči si o měření řekli vysílačkou" - už vidím řidiče jak volá na dispečink aby pomocí generální volby varoval ostatní :-) to je fakt komedie
No známe TV ale co vím tak ve středu opravdu v dopoledních hodinách na radiu impuls bylo v sekci doprava informováno o radaru na křižovatce u národního divadla a radar tam opravdu byl.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.6.2007 21:26

demon píše:Jo a ve zprávách na Primě zas reportáž o měření rychlostí tramvají...A bude hůř, okurková sezona je tu ! :wink:
teda to je zase reportáž jako noha
1. "řidiči si o měření řekli vysílačkou" - už vidím řidiče jak volá na dispečink aby pomocí generální volby varoval ostatní :-) to je fakt komedie
2. nikde tam neřeší toleranci rychlosti (pokud naměří třeba 13 km/h tak řidič může klidně na tacho vidět 10 km/h) - je dost možné, že těch 8 ze 48 v Praze se klidně může změnit na 2 nebo 3 ze 48 - jinak to měření je na opravdu "nebezpečném místě" - sjezdová výhybka, která se může jet 30 km/h si trochu sedla (dál se po ní několik měsíců jezdilo 30) a pak se tam dalo omezení do 10 km/h - je pravda, že by se to mělo dodržovat, o tom není sporu
ale když se tam pojede 15, tak se prostě nic nestane (to není jako Palačák a jeho hororové křížení)

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.6.2007 21:12

2 demon - já to pochopil tak, že 9001 myslí zastávku Moráň - ale možná se pletu

jinak pokud jde o čekání do času a předjetí - kdyby byla funkční preference na SSZ, tak se to dá odhadnout velmi snadno, ale zrovna úsek Otakarova - Solidarita se dá jet -3 i +6 a je to jen o tom, co před tebe vjede, jak rychle ti budou nastupovat cestující, jak bude vycházet volno atd. (samozřejmě pokud to bylo v dobu, kdy jsou vypnuté semafory, tak je řidič *****, protože tam se to dá vypočítat snadno)

btw řidič l. 24 pochopitelně nechce přijet o 10 pozdě, protože to potom na trasu vyjíždí už zpožděnej (mám dojem, že jsou přestávky na druhé straně) a díky dalším problémům na trase (Bruselská, I.P.P, ...) přijde navíc o velkou část přestávky

když bude v každé zastávce kontrolní bod, tak počítej s brutálním prodloužením jízdních dob (bod dob - to se rýmuje :-) ), protože dnes jde u SSZ pomalu o každou vteřinu - auta jezdí 30s na zelenou, ale tramvaj má 5s volno
třeba takový Újezd nebo Hradčanská - musí se tam čekat do času, pak to o sekundu uteče a čeká se další minutu i víc - kdyby tam kontrolní bod nebyl (to platí hlavně pro Újezd), tak l. 20 i 12 jezdí s mnohem menším zpožděním

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 29.6.2007 19:54

radek31 píše:3) není ti už trapné neustále psát kraviny o tramvajích? slyšel jsem, že je to proto, že tě jednou v autoškole nějaká tramvaj asi o 15s zdržela na Karláku - to je fakt? protože pokud jo, tak se chováš jak malé dítě :-(
VIdíš já slyšel dokonce i jiné věci. Ale co je na tom pravdy.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 29.6.2007 19:36

Tak nevim, ale interval 2 minuty... :shock:
Tenhle tejden sem ráno dvakrát dobíhal l.24, protože interval 20 minut...
V obou případech nadjetí 2 minuty a následné čekání na Obloukové a další na Solidaritě.
V prvnim případě, tušim v úterý, jsem dokonce nastupoval za jízdy po roztržení dveří a čekal, jestli dojde řidič na konfrontaci. Měl kliku... :x
Fakt by byly potřeba KB na každý zastávce, když někteří závodníci nejsou schopni udržet tempo víc než jednu dvě zastávky.

Jo a ve zprávách na Primě zas reportáž o měření rychlostí tramvají...
A bude hůř, okurková sezona je tu ! :wink:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.6.2007 18:52

9001 píše:No oni tramvaje to s čekáním taky nepřehání. Z centra když je bus vidět na světlech,tak mu stejně ujedou. A při tom zpoždění co mají je ty 1-2 min. čekání na bus už nevytrhnou.
á je to zase tady, opět jeden příspěvek od 9001,který je naprosto mimo realitu
zajdi si tam, vem si papír, propisku a stopky a spočítej si, kolik tramvají tam projede a co by se stalo, kdyby tam každá druhá čekala 1-2 minuty na BUS

1) pokud mají zpoždění z centra, tak to je o důvod víc na BUS nečekat - proč by l. 14 měla jet na Barrandov o 5 pozdě, když může být jen o 3? alespoň tak vytvoří zdání nějakého prokladu s l. 12
2) při intervalu, který tam je neexistuje rozumný důvod čekat na BUS - během 2 minut pojede další tramvaj, tak proč by ta první 2 minuty čekala?
3) není ti už trapné neustále psát kraviny o tramvajích? slyšel jsem, že je to proto, že tě jednou v autoškole nějaká tramvaj asi o 15s zdržela na Karláku - to je fakt? protože pokud jo, tak se chováš jak malé dítě :-(

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.6.2007 18:36

No oni tramvaje to s čekáním taky nepřehání. Z centra když je bus vidět na světlech,tak mu stejně ujedou. A při tom zpoždění co mají je ty 1-2 min. čekání na bus už nevytrhnou.

Odpovědět