Chování zaměstnanců DP
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chování zaměstnanců DP
MM: Tohle mi fakt nedá.
Demence přispěvovatelů na metro.cz je k dobru pouze někdy, že. 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To je prd, ja videl minuly tyden ridice tram, co si za jizdy cistil zuby!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Řidič so za jízdy hraje s mobilem http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=1205147987 - jedna obdobná fotka s tramvajákem nedávno "kolovala" ve vozovnách a střídacích místnostech na monitoru.
Ovšem zde ten popisek viditelně LŽE - BUS VIDITELNĚ STOJÍ - kolega "gumák" určitě ví jak dlouhý je cyklus na SSZ, na níž čeká.
Kdyby se cestující raději v první řadě starali o své dodržování PŘ a SPP - počínaje nezdržováním nástupu/výstupu adt.!
Ovšem zde ten popisek viditelně LŽE - BUS VIDITELNĚ STOJÍ - kolega "gumák" určitě ví jak dlouhý je cyklus na SSZ, na níž čeká.
Kdyby se cestující raději v první řadě starali o své dodržování PŘ a SPP - počínaje nezdržováním nástupu/výstupu adt.!
Nezměnil se teď zákoník práce, že přestávka může být až po 6h?
Ale to je něco jiné co píšeš - ... šéf má být příkladem a pokud není tak to není správný šéf . Pokud je u DP ústrojový předpis platí pro všechny stejně . Pokud bys držel ústa byla by to tvá odvaha nebo zbabělost , pak by ti mohl udělat kontrolu na alkohol ,člověk ze kterého by to táhlo a taky bys poníženě mlčel ?
V mém případě jsem ho jen upozornil na něco a víc jsem to neřešil .
Dělal svou práci a já upozornil na nedostatek to je špatně ?
Jiné by bylo kdyby na mě něco našel a já se mstil tím SH to jsem neudělal ale .
V mém případě jsem ho jen upozornil na něco a víc jsem to neřešil .
Dělal svou práci a já upozornil na nedostatek to je špatně ?
Jiné by bylo kdyby na mě něco našel a já se mstil tím SH to jsem neudělal ale .
-
gabuliatko
- Uživatel
tedy představa že když se mne šéf přijde zeptat co dělám a já se ho ptám proč nemá kravatu ...egee píše: Abych se vrátil ke kontrolám - osobní příklad - kontrola ponožek a dokladů , kouření v obratišti Řepy ano u mě nebyly nalezeny problémy ale neodpustil jsem se zaptat zda si je vědom toho, že můžu a měl bych na něj napsat SH že stojí v zákazu zastavení a stání ( parkoviště bylo o cca 50 m ) . Co následovalo ? Přeparkoval .
v ex-firmě jsme měli slečnu, která chodila bonzovat skutečné příchody na pracoviště (za socíku byla kniha a tam se první co přišel v 6:30 napsal, že přišel v 5:50) a fakt na nás přišla kontrola co seděla v křoví před hlavníma vratama. Naštěstí mezi námi byl jeden co ho znal, šel za ním a řekl mu, hele Honzo, neseď tady, nastydneš, pojď radši na kafe.
Jen přidám jednou napsané
Nadřízení a kontrolní orgány by měly být vzorem a přikladem v dodržování všeho od ústrojové kázně přes dodržování pracovní kázně a nařízení DP po Zákony ČR.
Pak můžou mít přirozený respekt . Jistě nejsou všichni špatní ale jsou jedinci kteří to svým chováním a jednáním kazi ... pan Z. a jeho krádež tramvaje nebo se to dá nazvat jinak ? Toto jsem nikdy neslyšel že by se stalo, od svých učitelů ( p.Panáček ), v minulosti .
Co se dočtu že to jsou taky jen lidi, ano ale řidiči jsou taky jen lidi .
Abych se vrátil ke kontrolám - osobní příklad - kontrola ponožek a dokladů , kouření v obratišti Řepy ano u mě nebyly nalezeny problémy ale neodpustil jsem se zaptat zda si je vědom toho, že můžu a měl bych na něj napsat SH že stojí v zákazu zastavení a stání ( parkoviště bylo o cca 50 m ) . Co následovalo ? Přeparkoval .
Ano někteří jsou si jisti , že řidiči nebudou mít odvahu se přít a dohadovat .
přestávky řidičů služebních aut...tj i dispečerů
http://www.bozpinfo.cz/win/rady/otazky_ ... 41017.html
Nadřízení a kontrolní orgány by měly být vzorem a přikladem v dodržování všeho od ústrojové kázně přes dodržování pracovní kázně a nařízení DP po Zákony ČR.
Pak můžou mít přirozený respekt . Jistě nejsou všichni špatní ale jsou jedinci kteří to svým chováním a jednáním kazi ... pan Z. a jeho krádež tramvaje nebo se to dá nazvat jinak ? Toto jsem nikdy neslyšel že by se stalo, od svých učitelů ( p.Panáček ), v minulosti .
Co se dočtu že to jsou taky jen lidi, ano ale řidiči jsou taky jen lidi .
Abych se vrátil ke kontrolám - osobní příklad - kontrola ponožek a dokladů , kouření v obratišti Řepy ano u mě nebyly nalezeny problémy ale neodpustil jsem se zaptat zda si je vědom toho, že můžu a měl bych na něj napsat SH že stojí v zákazu zastavení a stání ( parkoviště bylo o cca 50 m ) . Co následovalo ? Přeparkoval .
Ano někteří jsou si jisti , že řidiči nebudou mít odvahu se přít a dohadovat .
přestávky řidičů služebních aut...tj i dispečerů
http://www.bozpinfo.cz/win/rady/otazky_ ... 41017.html
- Bobik
- Uživatel
Pánové, hlavně Willyjef a Gabuliatko, nikdo tady přece netvrdí, že to někdo (dispečeři konkrétně, když už je o nich řeč, ale nejen oni) má jednoduché. Ano, každá práce něco obnáší a dokážu si představit šichty, kdy lítaj jak hadr na holi.
NICMÉNĚ!!
Máme tu nějaký zákony, který platěj bez rozdílu pro všechny.
Bohužel se poslední dobou rozmohl v tomhle státě takový nešvar, že když mi nějaký právní predpis nevyhovuje, ignoruju ho. To je ale špatně. I když jde o zjevný nesmysl. Jednou je platný a to že je kupříkladu nesmyslný nebo zbytečný mě neopravňuje ho nedodržovat.
- To máme "zapomenutou" třicitku přes noc u stavby, kde se nic neděje a klidně se dá jezdit padesát. Jenže nesmí, značka je platná.
- To máme auto dispečerů na chodníku před hospodou. Jenže tam nemá co dělat, i když toho mají moc a není čas se najíst. Porušují - platnou - vyhlášku.
- To máme parkující auta na sídlišti, která stojí "kde se dá", protože není místo. Jenže tím porušují - platnou - vyhlášku.
A řešení? Vlastně jednoduché, jenže to vyžaduje jistou osobní angažovanost. Například neustále bombardovat radnici, ať něco udělá s parkováním. Od toho tam byli zvolení, aby se starali o zájmy občanů. A ti, kteří je zvolili by je taky měli kontrolovat.
Taktéž dispečeři - pokud mě chytí a vytknou mi (například) bavení se za jízdy - mimochodem oprávněně - jak potom vypadá, když je za půl kola vidím stát na chodníku před cukrárnou?
----------------------
Doufám že jsem to napsal srozumitelně a k věci, ať se bavíme o konkrétních problémech, neboť by to tu mohlo sklouznout k osobním invektivám, což bych (a jistě nejen já) byl hrozně nerad.

NICMÉNĚ!!
Máme tu nějaký zákony, který platěj bez rozdílu pro všechny.
Bohužel se poslední dobou rozmohl v tomhle státě takový nešvar, že když mi nějaký právní predpis nevyhovuje, ignoruju ho. To je ale špatně. I když jde o zjevný nesmysl. Jednou je platný a to že je kupříkladu nesmyslný nebo zbytečný mě neopravňuje ho nedodržovat.
- To máme "zapomenutou" třicitku přes noc u stavby, kde se nic neděje a klidně se dá jezdit padesát. Jenže nesmí, značka je platná.
- To máme auto dispečerů na chodníku před hospodou. Jenže tam nemá co dělat, i když toho mají moc a není čas se najíst. Porušují - platnou - vyhlášku.
- To máme parkující auta na sídlišti, která stojí "kde se dá", protože není místo. Jenže tím porušují - platnou - vyhlášku.
A řešení? Vlastně jednoduché, jenže to vyžaduje jistou osobní angažovanost. Například neustále bombardovat radnici, ať něco udělá s parkováním. Od toho tam byli zvolení, aby se starali o zájmy občanů. A ti, kteří je zvolili by je taky měli kontrolovat.
Taktéž dispečeři - pokud mě chytí a vytknou mi (například) bavení se za jízdy - mimochodem oprávněně - jak potom vypadá, když je za půl kola vidím stát na chodníku před cukrárnou?
----------------------
Doufám že jsem to napsal srozumitelně a k věci, ať se bavíme o konkrétních problémech, neboť by to tu mohlo sklouznout k osobním invektivám, což bych (a jistě nejen já) byl hrozně nerad.
Ne nedokazuji co vše umím či uměl jsem , mám na to vše jen svůj pohled . K přestávkám dispečerů - u nich nepalatí zákonná přestávka ? Co by se stalo , kdyby se při jejich MÚ zjistilo , že neměli zákonem stanovenou přestávku , jak je tomu u řidičů tramvají. K tomu aby měli nerušenou přestávku by měl zaměstnavatel přihlížet.willyjeff píše:Jednoduše se mýlíš. Jen dokazuješ, že všechno znáš všemu rozumíš a jejich práci by si dělal s prstem v nose. S tímto názorem se setkávám na každém kroku (viď Fořtíku), i po prokázání naprosté neznalosti, co to zaměstnání obnáší.egee píše:Ano i já bych viděl lidi co to zvládají ale o takové není a nebyl zájem ,
PS: k těm přestávkám. Viděl jsem na vlastní oči, jak dispečeři přišli do hospody, objednali si jídlo, začali ho do sebe házet (a to doslova!) a uprostřed KGX 2 zavolal, že maj vyjet k nějaký nehodě. Takže zpět k řidičům, to mi z tvojí zkušenosti určitě povíš, kdy je násilně přerušena přestávka řidiče tramvaje, že se má ihned vrátit na vůz??
A o tom jaké jsem měl já zkušenosti s dispečery a DK a úřednictvem jsme snad dostatečně popsal - nebo mi to budeš vyvracet a choval jsem špatně já ? Když jsem dokázal že jsem nebyl já kdo chyboval . Že jsem píchal do vosího hnízda ? NE NENECHAL JSEM SI JAK MNOZÍ KÁLET NA HLAVU A TIŠE SE SKLOPENOU HLAVOU PŘIKYVOVAL ..
Držme se tématu .
gabuliatko
To není argument že disp. parkují tam, kde nemají při přestávce . Neobstál by v obhajování přestupku. JE TO PROSTĚ PORUŠENÍ KÁZNĚ A DOPRAVNÍ PŘESTUPEK .
Ano zákon stanoví dobu neřízení že ... I když já jsem byl pro plnou přestávku na voze , nedělenou s návratem ne jiný vůz ..
Naposledy upravil(a) Tedy dne 25.4.2012 7:03, celkem upraveno 1 x.
-
gabuliatko
- Uživatel
Viděl jsem něco podobného a představa že před tím někde parkují a pak půl kilometru jdou do hospody a pak zas běží k autu ... ale to zde některým nevymluvíš. Stejně tak že střídané přestávky vznikly i proto, že někteří řidiči na konci během přestávky odmítali popojíždět.willyjeff píše:PS: k těm přestávkám. Viděl jsem na vlastní oči, jak dispečeři přišli do hospody, objednali si jídlo, začali ho do sebe házet (a to doslova!) a uprostřed KGX 2 zavolal, že maj vyjet k nějaký nehodě. Takže zpět k řidičům, to mi z tvojí zkušenosti určitě povíš, kdy je násilně přerušena přestávka řidiče tramvaje, že se má ihned vrátit na vůz??
o sekci, zkušeném řidiči a vozidle 14T bych se raději nerozepisovalegee píše: co udělá papírový dispečer když sólo T3 např. zůstane stát na sekci ??
co udělá člověk s praxí ?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduše se mýlíš. Jen dokazuješ, že všechno znáš všemu rozumíš a jejich práci by si dělal s prstem v nose. S tímto názorem se setkávám na každém kroku (viď Fořtíku), i po prokázání naprosté neznalosti, co to zaměstnání obnáší.egee píše:Ano i já bych viděl lidi co to zvládají ale o takové není a nebyl zájem ,
PS: k těm přestávkám. Viděl jsem na vlastní oči, jak dispečeři přišli do hospody, objednali si jídlo, začali ho do sebe házet (a to doslova!) a uprostřed KGX 2 zavolal, že maj vyjet k nějaký nehodě. Takže zpět k řidičům, to mi z tvojí zkušenosti určitě povíš, kdy je násilně přerušena přestávka řidiče tramvaje, že se má ihned vrátit na vůz??
Myslíš že dnešní přestávky řidičů tram jsou pohodové ?? Stepovat na kontrolních bodech je opravdu ale opravdu super , mám to v paměti
Je mi jedno jaké měli a mají přestávky dispečeři , když se jim nelíbí můžou víš co ...
Ano i já bych viděl lidi co to zvládají ale o takové není a nebyl zájem ,
Odešel jsem na vlastní žádost od DP a ne protože jsem měl nejaký průser ...
Nevím ale zda někteří se k hodnosti starší řidič či instruktor dostali lízáním něčeho ale ty co jsem znal a znám k těm nepatřili .
no a
co udělá papírový dispečer když sólo T3 např. zůstane stát na sekci ??
Jistě jsem slyšel i toto měj železárnu a půjdeš na dispečink ale to jsem jen slyšel .
Vše je o lidech nemám chuť se s tebou hádat ,dohadovat, přít , vyvracet .
Je mi jedno jaké měli a mají přestávky dispečeři , když se jim nelíbí můžou víš co ...
Ano i já bych viděl lidi co to zvládají ale o takové není a nebyl zájem ,
Odešel jsem na vlastní žádost od DP a ne protože jsem měl nejaký průser ...
Nevím ale zda někteří se k hodnosti starší řidič či instruktor dostali lízáním něčeho ale ty co jsem znal a znám k těm nepatřili .
no a
myslím že záleží ....A to přece nezáleží, jestli ji dělají rok nebo 20 let.
co udělá papírový dispečer když sólo T3 např. zůstane stát na sekci ??
Jistě jsem slyšel i toto měj železárnu a půjdeš na dispečink ale to jsem jen slyšel .
Vše je o lidech nemám chuť se s tebou hádat ,dohadovat, přít , vyvracet .
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1) Tak zkušený (bývalý) řidič a nikdy v životě neviděl, jak vypadá přestávka dispečera? Já viděl - a nikdy bych naše pohodové přestávky za jejich neměnil.egee píše: Neznám dispečery a jak jsou řešeny jejich přestávky . Nic méně ani je nikdo nezbavuje povinnosti dodržovat zákony a pracovní kázeň .
O jakém boji tady píšeš?
Jsem 3 roky mimo tramvaj ale mám v paměti vychytávky na školení jako zasedací pořádek a další pušmanoviny.
Úřednictvo se naučilo , že řidič je svoloč a musí držet hubu a krok a taky se tak mnozí chovají , vyvrátíš mi to ? Ale abych byl fér mnozí řidiči , které vídávám za panelem by techniky jízdy za zády potřebovali jako sůl .... Ne nebudu konkrétní .
willyjeff
Pokud si myslíš že to je blábol , neberu ti to , před lety jsem měl ten pocit a mám ho dodnes . Já na na rozdíl od tebe pamatuji dispečery , výpravčí kteří se chovali jako lidé z masa a kostí . kteří se do svých funkcí dostali díky PRAXI a věděli a znali problematiku . Nebyly to rychlokvašky , které mají PAPÍR že to umí a svoji nadřazenost prezentují .. Ano je to víc než 20 let , kdy měl řidič hodnosti a bylo mu po letech nabídnuto povýšit na základě pracovních výsledku .
2) Jestli sis myslel před 3 roky, že je řidič svoloč, tak v dnešní maximálním nadstavu zaměstnanců by si asi radši spáchal sebevraždu.
3) Já bych spíš než kvůli praxi nebo znalce problematiky (takových je i mezi řidičema spoustu - ale jak to, že nedovedou jezdit bez porušování předpisů a bez nehod - když jsou to takoví znalci), tak bych rád viděl ve funkci lidi, kteří svoje zaměstnání zvládají. A to přece nezáleží, jestli ji dělají rok nebo 20 let.
4) Ano řidiči měli hodnosti a podle toho, jestli vylízali správnou p***l byli povýšení. Aha! Tak to je to chování "z masa a kostí". Díky za osvětlení, pane zkušený
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Číslo? To je každý člověk v takové korporaci. Myslíte,že u nás v bance je to lepší? V první linii se jede na to, aby na přepážce někdo byl. Pak dál se dostanou jenom ti lepší, ale ta první linie se mění poměrně pravidelně...
Já tě nechápu , nikde nepíšu že mám něco a že jsem měl něco proti kontrolám jakéhokoliv druhu !!!gabuliatko píše:Třeba v tom, že máš na každym konci obratový čas a každé 4.5 hodiny (často dřív a častěji) přestávku na jídlo a oddech. Nebo dipečer v terénu může při řešení MÚ říct, hele v**e s**u na to, teď mam pauzu? Ale koukám, že boj je marný.Bobik píše:Kde je rozdíl?
Aby bylo jasno, tak nikde nepíšu, že práce řidiče tramvaje je snadná a jednoduchá. Naopak. Ale dokud mezi Vámi budou střelci, bude třeba bílé fabie.
Ano ale i oni musí dodržovat zákony a pracovní kázeň . Neznám dispečery a jak jsou řešeny jejich přestávky . Nic méně ani je nikdo nezbavuje povinnosti dodržovat zákony a pracovní kázeň .Ale dokud mezi Vámi budou střelci, bude třeba bílé fabie
O jakém boji tady píšeš?
Jsem 3 roky mimo tramvaj ale mám v paměti vychytávky na školení jako zasedací pořádek a další pušmanoviny.
Úřednictvo se naučilo , že řidič je svoloč a musí držet hubu a krok a taky se tak mnozí chovají , vyvrátíš mi to ? Ale abych byl fér mnozí řidiči , které vídávám za panelem by techniky jízdy za zády potřebovali jako sůl .... Ne nebudu konkrétní .
willyjeff
Pokud si myslíš že to je blábol , neberu ti to , před lety jsem měl ten pocit a mám ho dodnes . Já na na rozdíl od tebe pamatuji dispečery , výpravčí kteří se chovali jako lidé z masa a kostí . kteří se do svých funkcí dostali díky PRAXI a věděli a znali problematiku . Nebyly to rychlokvašky , které mají PAPÍR že to umí a svoji nadřazenost prezentují .. Ano je to víc než 20 let , kdy měl řidič hodnosti a bylo mu po letech nabídnuto povýšit na základě pracovních výsledku .