Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
podvečerní čtvrthodinka (18.25 - 18.50) na křižovatce Nuselská - Michelská - U plynárny
http://www.youtube.com/watch?v=K9KOtXHVzbw
tram se přihlašovali, ale dost jich zc zastavilo
BUS byl trvale přihlášen od U Plynárny vlevo, jiné přihlášení jsem neviděl
spousta BUSům padlo stůj před čumák, nejvíc to zasekávalo od Michelské vlevo
http://www.youtube.com/watch?v=K9KOtXHVzbw
tram se přihlašovali, ale dost jich zc zastavilo
BUS byl trvale přihlášen od U Plynárny vlevo, jiné přihlášení jsem neviděl
spousta BUSům padlo stůj před čumák, nejvíc to zasekávalo od Michelské vlevo
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že na bumlík kvůli šířce busu místo není, možná na ten úzký. Navíc tam občas něco vyčuhuje z toho zásobovacího zálivu. V připomínkách k RTT jsem chtěl posun osové vzdálenosti kolejí a bumlík, ale narazilo to na nějakou síť dole, která by se dostala pod koleje a na Prahu 3, která prý nechtěla v malé Jičínské zastávku, ale parkovací místa, která by se po posunu osovky i bez zastávky taky nevešla. Ale současná sizuace bohužel tedy předvídána byla a je to jeden z dalších pomníčků, které se moc nepovedly...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, zda-li je v malé Jičínské na pruh a bumlík místo, ale pomohl by.
Pomohl by v Jičínské bumlík?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Grossák: Ale tohle je zase echt prasárna pro všechny... Svítí zelená šipka doprava, do toho mají zelenou auta z Jičínské a k tomu do toho pošleme tramvaj odbočující také vpravo kde se vedle kachny taky jen tak tak vejdou... 
Auta nestihla odjet? Před kým? Před TRAM? Proč? Nemají dávat auta při odbočování vlevo přednost jedoucím přímo a vpravo? To, že odjela až za tramvají, mi přijde korektní.kasme píše:Flora opravdu nefunguje dobře...
http://www.youtube.com/watch?v=37JoParXSe4
jo a to dělala i předtím - auta odbočující vlevo do Vinohradské nestíhají odjet (to samé se děje i na SSZ Vršovická x Petrohradská)
video pořízeno v 11 hodin - to tu kolony nikdy nebyly
Ano, takových míst je, ale zatím v žádném neprobíhala rekonstrukce TT, aby se mohlo rádio umístit. Proto se začala dělat na těchto místech, a to s velkou opatrností, sledováním situace a celkových efektů.
První u ND, kde stojí během dne neustále kolony. Ano, občas nepozorný řidič tramvaj zastaví nebo zpomalí, ale efekt je kladný. Druhé na Dělnické. Zde jsme měli ještě větší obavy, protože volno pro TRAM svítí jen při červené pro vozidla. Světe div se, funguje to. Dřív tu skoro všechny tramvaje na chvíli zastavily, s rádiem kleslo zdržení téměř na nulu. Zablokování TRAM od aut jsme měřili a je i ve špičce výjimečné. I díky tomu, že během stanicování TRAM na Maninách auta často odjedou. Efekt je kladný. V posledních dnech se tu ale občas samovolně zablokuje přestavník, což přihlašuje tramvaj, a teprve to vytváří problém - občasnou dlouhou kolonu v Dělnické. Pak přijedete a myslíte si, že vzdálené rádio je blbost. Přitom to přes půl roku ke spokojenosti až na výjimky fungovalo. Závada se řeší a věřte, že se nic nefláká.
Nyní Flora. Zde je pruh sice širší, ale ještě víc aut a dost širších vozidel. Je to o doladění, které jsem zde už psal. A také o gramotnosti veřejnosti. Jičinské lze pomoci, a když bude volnější, i tramvaje budou jezdit rychleji. 100% to nebude, ale poté, co jsem na křižovatce sledoval provoz delší dobu, jsem přesvědčen, že celkový efekt rádia bude při správném doladění jasně kladný. Ostatně dost možná je už nyní a kazí to blbé situace - například auto v profilu přes plnou čáru...
První u ND, kde stojí během dne neustále kolony. Ano, občas nepozorný řidič tramvaj zastaví nebo zpomalí, ale efekt je kladný. Druhé na Dělnické. Zde jsme měli ještě větší obavy, protože volno pro TRAM svítí jen při červené pro vozidla. Světe div se, funguje to. Dřív tu skoro všechny tramvaje na chvíli zastavily, s rádiem kleslo zdržení téměř na nulu. Zablokování TRAM od aut jsme měřili a je i ve špičce výjimečné. I díky tomu, že během stanicování TRAM na Maninách auta často odjedou. Efekt je kladný. V posledních dnech se tu ale občas samovolně zablokuje přestavník, což přihlašuje tramvaj, a teprve to vytváří problém - občasnou dlouhou kolonu v Dělnické. Pak přijedete a myslíte si, že vzdálené rádio je blbost. Přitom to přes půl roku ke spokojenosti až na výjimky fungovalo. Závada se řeší a věřte, že se nic nefláká.
Nyní Flora. Zde je pruh sice širší, ale ještě víc aut a dost širších vozidel. Je to o doladění, které jsem zde už psal. A také o gramotnosti veřejnosti. Jičinské lze pomoci, a když bude volnější, i tramvaje budou jezdit rychleji. 100% to nebude, ale poté, co jsem na křižovatce sledoval provoz delší dobu, jsem přesvědčen, že celkový efekt rádia bude při správném doladění jasně kladný. Ostatně dost možná je už nyní a kazí to blbé situace - například auto v profilu přes plnou čáru...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dát vzdálený přihlášení do těchto míst je prostě nešťastné. To samé Dělnická od Manin. Tam prostě nepatří. Má se dávát tam, kde se nemísí tramvajový s iad provozem. Takovejch míst je, kde by se nádherně hodila...
edit: koukám, že o 50 stránek zpět, jsem tenhle problém už předvídal viewtopic.php?p=172202#p172202 takže mě to vážně nepřekvapuje.
edit: koukám, že o 50 stránek zpět, jsem tenhle problém už předvídal viewtopic.php?p=172202#p172202 takže mě to vážně nepřekvapuje.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Flora opravdu nefunguje dobře...
jo a to dělala i předtím - auta odbočující vlevo do Vinohradské nestíhají odjet (to samé se děje i na SSZ Vršovická x Petrohradská)
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale může, stačí když usne nebo se půjde vyčůrat.von Špilberk píše:Nejspolehlivější by byla budka trvale obsazená výhybkářem. To nemůže selhat.
-
von Špilberk
- Uživatel
Nejspolehlivější by byla budka trvale obsazená výhybkářem. To nemůže selhat. 
omluvte mou neznalost, ale jak jinak se daj stavět výměny? Já znám akorát pomocí trolejového kontaktu, pomocí rádia a pak ještě v Praze nejrozšířenější způsob - pomocí tága...Petrpes píše:Tehdejší technický náměstek jednou na školení říkal: Když si vybrali z možných systémů stavění výměn tak nespolehlivou věc, jako je rádio, tak ať se nediví...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Flora: Dnes jsem se tam vyskytoval 9:55-10:10 a 2x se stalo, ze vlaky v maly Jicinsky stály dele jak 3 minuty.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tehdejší technický náměstek jednou na školení říkal: Když si vybrali z možných systémů stavění výměn tak nespolehlivou věc, jako je rádio, tak ať se nediví...
-
von Špilberk
- Uživatel
Bobik píše:Řadě přijímačů vadí teplo nebo zima, vlhko, rychlost, přejíždění jinými vozidly a jánevímcoještě. Asi optimální pro funkci bude tak šestnáct ve stínu někde na klidném místě bez provozu.