Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Na Vltavské jsem opět čekal na světla skoro minutu...
Dioda na kontaktním zámku polosvítila, to je tam běžné.
ÚT 3.6. cca v 19:15.
Dioda na kontaktním zámku polosvítila, to je tam běžné.
ÚT 3.6. cca v 19:15.
Ad: Černokostelecká - na ty 4 autobusy za hodinu je zastávka v pruhu dobrá až až. Frekvence beztak mizivá, akorát se tam čumělo do semaforu.
Hlavně by bylo potřeba to koordinovat se sousedem, aby se vypustila auta z kolejí do smyčky, která tam věčně dělají neplechu (páč proti hlouposti ani žluté kříže nepomáhají).
Hlavně by bylo potřeba to koordinovat se sousedem, aby se vypustila auta z kolejí do smyčky, která tam věčně dělají neplechu (páč proti hlouposti ani žluté kříže nepomáhají).
- Bobik
- Uživatel
Von Š - Nebuď naivní. Nedočkáme. Resp. slibována bude, ale znáš to - půl roku až rok se bude ladit, pak se bude čekat na konec zkušebního provozu, pak se tam něco spustí, ale bude to ještě horší než pevný cyklus původně a následně metodou pokus-omyl tak do tří let snad možná tam bude něco o trošku lepšího než původní pevný cyklus před reko.
Nebo snad zkušenosti z předchozích "rekonstrukcí" různých SSZ tě dostatečně nepoučili? Já už poslední dobou jsem na ty "rekonstrukce" značně alergickej a začínám si vážit oněch původních i "nablblých" pevných cyklů, bo i ty bývají bohužel 100x lepší než to, co zhusta přijde následně.
Nebo snad zkušenosti z předchozích "rekonstrukcí" různých SSZ tě dostatečně nepoučili? Já už poslední dobou jsem na ty "rekonstrukce" značně alergickej a začínám si vážit oněch původních i "nablblých" pevných cyklů, bo i ty bývají bohužel 100x lepší než to, co zhusta přijde následně.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já taky ne.MM-Mikulovsky píše: konečné Černokostelecká vznikly 4 nové sloupy pro SSZ, ale ani jeden nevidím u vjezdu/výjezdu z obratiště TRAM:
Jak snadMM-Mikulovsky píše:SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu
Nejdůležitější otázka teď tedy je, zda se po rekonstrukci SSZ konečně dočkáme kvalitní preference
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 05.6.2014 7:44, celkem upraveno 1 x.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: zrušení zálivu BUS DC u obratiště TRAM Černokostelecká vidím z následujících důvodů kladně:
1.) SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu, a kdyby byla instalována detekce BUS + jeho volno na výjezdu ze zálivu zavedeno jen na požadavek, tak může být problém s chybovostí detekce
2.) pravý jízdní pruh pro jízdu IAD přímo + vpravo bývá většinou volný = stanicování BUS v něm zdrží minimum aut
3.) ve směru DC bude před křížením s TT jen jedna tříbarevná SSZ a to co nejvíce přiblížená k němu = při dobrém nastavení by se mohlo omezit zablokování TT IAD!
1.) SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu, a kdyby byla instalována detekce BUS + jeho volno na výjezdu ze zálivu zavedeno jen na požadavek, tak může být problém s chybovostí detekce
2.) pravý jízdní pruh pro jízdu IAD přímo + vpravo bývá většinou volný = stanicování BUS v něm zdrží minimum aut
3.) ve směru DC bude před křížením s TT jen jedna tříbarevná SSZ a to co nejvíce přiblížená k němu = při dobrém nastavení by se mohlo omezit zablokování TT IAD!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíš mě zajímá pointa celé této akce. resp má to nějaký bližší význam. 163 není tak významný bus, aby tam SSZ nějak extrémně blokovala a zastávku v jízdním pruhu taky upřímně vidím nerad...Karosák píše:A zastávka 163 TRVALE přesunuta do jízdního pruhu k chodníku za výjezdem ze smyčky směrem DC. Sloupek natvrdo zapuštěn i s navigační dlažbou pro nevidomé. Pravda na znamení, takže politika stejná jako u Nádraží Strašnice ZC pro bus, ale co se stane se zálivem mi jasné není, každopádně jeho ponechání ladem zjevně zjednoduší SSZ.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A zastávka 163 TRVALE přesunuta do jízdního pruhu k chodníku za výjezdem ze smyčky směrem DC. Sloupek natvrdo zapuštěn i s navigační dlažbou pro nevidomé. Pravda na znamení, takže politika stejná jako u Nádraží Strašnice ZC pro bus, ale co se stane se zálivem mi jasné není, každopádně jeho ponechání ladem zjevně zjednoduší SSZ.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no u konečné Černokostelecká vznikly 4 nové sloupy pro SSZ, ale ani jeden nevidím u vjezdu/výjezdu z obratiště TRAM:von Špilberk píše:.... Jinak u smyčku Černokostelecká evidentně vzniká nové SSZ a tentokrát bude asi mít i světla pro chodce na přechodu přes vjezd/výjezd do smyčky. Ty davy lidí, které tam bezradně stály a nevěděly jestli můžou přejít koleje, i když nejede tramvaj, to jistě ocení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jak ráno ZC, tak i odpoledne DC nás zastavilo SSZ Plzeňská x Kartouzská.
A na SSZ Francouzská x Moskevská zmizela preference. Přitom mohla DC zůstat a ZC by to pustilo auta rovně + tramvaje doleva zároveň... Pro neznalé - opravuje se chodník před křižovatkou směrem ZC a auta jezdí po kolejích.
A na SSZ Francouzská x Moskevská zmizela preference. Přitom mohla DC zůstat a ZC by to pustilo auta rovně + tramvaje doleva zároveň... Pro neznalé - opravuje se chodník před křižovatkou směrem ZC a auta jezdí po kolejích.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak dnes l.7 a musím nerad potvrdit, že ve Vršovicích je něco v nepořádku. Nebo někdo zavedl pořádek nový.
Od Bohemky k Nádr. Vršovice jsem problém neměl. Ale od Vršovic k Bohemce jsem musel zastavovat u Petrohradské, i když jsem od Nádr. Vršovice vyjel hned na začátku volna. To dřív nebývalo. Volno před Bohemkou jsem pak stíhal jen taktak. Ale u Bohemky je v křižovatce nějaký výkop, tak třeba to někdo rozhasil kvůli tomu.
Jinak u smyčku Černokostelecká evidentně vzniká nové SSZ a tentokrát bude asi mít i světla pro chodce na přechodu přes vjezd/výjezd do smyčky. Ty davy lidí, které tam bezradně stály a nevěděly jestli můžou přejít koleje, i když nejede tramvaj, to jistě ocení.
Jinak u smyčku Černokostelecká evidentně vzniká nové SSZ a tentokrát bude asi mít i světla pro chodce na přechodu přes vjezd/výjezd do smyčky. Ty davy lidí, které tam bezradně stály a nevěděly jestli můžou přejít koleje, i když nejede tramvaj, to jistě ocení.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pohled od MoskevskéKarosák píše:Jinak dnes se DAPáci přesunuli na úplně spodní konec Francouzské a přenosnými zábradlíčky si zabrali celý pruh pro IAD...
Ještě jsem si všiml, že přes bumlík bylo asi 10m před SSZ kydnuto trochu asfalt
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.JPG.html
kydanec v detailu
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html
a ještě je tam v profilu IAD značka, já bych tam taky nejel
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 6.JPG.html
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady je potreba vypnout SSZ a to asi nechteli PCR, takze uprava je podle me schvalena s tim kydancem pro prejeti bumliku, aby se vlk nazral, no a koza nikoho nezajima...
- Bobik
- Uživatel
Dobře Milane, ale posunutí OR je zcela ve vlastní gesci a jde akorát o to, aby z PD zavolali dráteníkům a ti tam dojeli. Pokud je v tom zapojen i někdo cizí, těžko tam asi můžou přijet drátenící nebo dispečeři a začít šoupat se značkama.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to já bych asi zase (jak je o mně známo) PDT volal - jako, když nedávno (cca 2 týdny) jsem jel o víkendu l 3/9 a mezi mostem Legií a zastávkou Újezd ZC jsem se musel pro dodržení OR10 plazit s TRAM a tím nesmyslně blokovat IAD cca 100m před již postoupivšími/posunutými výkopovými pracemi - cca s následujícím obsahem: "mohou příslušné složky prověřit, jestli dočasné DZ/OR je osazeno v místě správně, protože z (toho a toho) důvodu či (naopak) následku vypadá, že nikoliv"Bobik píše:Asi ne. Neviděl bych smysl a asi by mě to ani nenapadlo, proč volat. "Tváří" se ten zábor oficiálně? Pak ho někdo musel povolit a tudíž se s tim nic neudělá.
PS: V daný den mi to OR na Újezdě sice již neposunuli, ale při mé nejbližší další směně v místě (cca za 3 dny) to odpovídalo stavu prací podél TT (= její posunutí asi proběhlo během některé noci, kdy je cca 15 minutová prodleva mezi TRAM spoji, které díky ní nebyly plošinou blokovány).
- Bobik
- Uživatel
Asi ne. Neviděl bych smysl a asi by mě to ani nenapadlo, proč volat. "Tváří" se ten zábor oficiálně? Pak ho někdo musel povolit a tudíž se s tim nic neudělá.