Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
https://www.youtube.com/watch?v=fnqJgqG ... e=youtu.be Nebo to patří spíš do sekce humor? 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty v@le kluciii, kdo z vás zase zapnul Dlabačov do pevnýho cyklu? Jděte už fakt do
. Grossákůů, prosíím.
Vypnutý Pohořelec a zapnutá Královka, vopravdu libový....
Vypnutý Pohořelec a zapnutá Královka, vopravdu libový....
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale kvůli kdejakému výkopu není antipreferenční úprava problém, že? Třeba na Francouzské. Fakt mě dojalo, že i přes ukončení prací to jelo furt v pevném cyklu a do pořádku se to dalo až po skoro týdnu a to na jen díky něčí konexi
Na Černokostelecké se mi děje jedna věc-pokud jedu přímo k ÚD a je navolené/udělované volno i do/ze smyčky, pak jsou druhé čočky na přechodu přes trať na stůj, a to i přesto, že mají chodci červenou. Možná, že je to okamžik cyklu, kdy chodci můžou dostat volno, ale z tohoto důvodu tam jsou snad tlačítka a dostávali-li by chodci v takovém případě volno automaticky (což je zbytečné) pak se jaksi nerozsvítil zelený panáček. Navíc pokud je prostě navolena tramvaj přímo, už by to snad mohlo počkat než projede a chodce pouštět klidně za ní... Zbytečně se tam zkrátka stojí pro přímý směr ZC, i když k tomu není důvod. Prosím prověřit, děkuji 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prý je slušná libovka i pro M177...Bobek píše:Zato z vedlejší je to tam žrádlo.
V obecné rovině vesměs vypnutým semaforům na rekonstruované trati rozumím, ale ve špičkách je to opravdu mazec (včera kolega referoval taky o velmi výživné Pražské/K Horkám). Ale tak je to "jen" na dva-tři měsíce, to přece nemá smysl vyvíjet nějakou úpravu...
Zato z vedlejší je to tam žrádlo. 
V obecné rovině vesměs vypnutým semaforům na rekonstruované trati rozumím, ale ve špičkách je to opravdu mazec (včera kolega referoval taky o velmi výživné Pražské/K Horkám). Ale tak je to "jen" na dva-tři měsíce, to přece nemá smysl vyvíjet nějakou úpravu...
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak jsem si včera užil preferenci na Černokostelecké. IAD je slabší, takže žádné kolony na kolejích, díky tomu 4 perfektní odjezdy ze smyčky.
Ještě lepší preference je na SSZ Průběžná, protože je vypnuto.
Ještě lepší preference je na SSZ Průběžná, protože je vypnuto.
- Bobik
- Uživatel
Poslušně hlásím, že v noci nějak zlobí preference z "malé" Jičínské (od Orionky na Floru). Což o to, vzdálený přihlášení přihlašuje perfektně, čočky padaj už z dálky, ale problém je v tom, že než se k nim stačí dojet tak utečou. Pak dlouho svítí akorát zelená šipka (asi vyklizovací čas), padne zelená od Radhošťský a pak to milostivě pustí (někdy nejdřív odbočení+ šipku, někdy nejdřív zelenou a odbočení až pak).
Dále se mi několikrát - ne po sobě - stalo, že se mi nenavolil směr od Flory doleva k Orionce. Vexle se hodila, ale stromeček se nerozsvítil a musel jsem s kličkou. Čím to je netuším. Rychlost přiblížení (vjezdu do zastávky a "přes rádio") na to evidentně vliv neměla. Nenavolilo se mi to, ať jsem jel pomalu či rychle.
Dále se mi několikrát - ne po sobě - stalo, že se mi nenavolil směr od Flory doleva k Orionce. Vexle se hodila, ale stromeček se nerozsvítil a musel jsem s kličkou. Čím to je netuším. Rychlost přiblížení (vjezdu do zastávky a "přes rádio") na to evidentně vliv neměla. Nenavolilo se mi to, ať jsem jel pomalu či rychle.
Zdrží obvykle jen semafor. Na kolonu aut na kolejích reaguje SSZ tak, že zablokuje výběr volna pro tramvaj, dokud auta neodjedou. Současně typicky vypouští auta přes Úvalskou. Myslím, že existuje lepší řešení. Nejhorší situace ale nastane v momentě, kdy jsou auta detekovaná falešně (stíny na vozovce, nyní typicky za slunného večera). To pak stojí všichni a na Úvalské je na obou SS zelená. Snad to půjde nějak vyladit.
-
von Špilberk
- Uživatel
Pořád lepší s preferencí než bez. Nejdřív mě při výjezdu zdržel semafor a pak auta, teď mě zdrží jen auta, takže drobný pokrok v mezích zákona.
- Bobik
- Uživatel
Alealeale, copak? Taková nečekaná věc na tý Černokostelecký. No hlavně že máme preferenci. 
-
von Špilberk
- Uživatel
Zprávy z preference http://preference.prazsketramvaje.cz/:
Signalizace na smyčce Černokostelecká obnovena, preference MHD zavedena
...Není však ještě dořešena problematika blokování kolejí vozidly, ke kterému dlouhodobě dochází v důsledku nepozornosti a nekázně řidičů aut jedoucích po Černokostelecké do centra...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ulomena pacicka na vzdáleném prihlasovaku k Olšanskému náměstí od Olšanské DC, je to ten na urovni SUDOPu.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes opět nefunguje preference na Vltavské...
Jeden postřeh: SSZ u smyčky Černokostelecká už včera odpoledne běželo.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je jak na Francouzské-prý tam byla opět spuštěna preference, ovšem jak: Jeden náš bývalý člen OO a dlouholetý zaměstnanec má kontakt na "někoho, kdo se stará o SSZ". Vůbec nevím, co je to za člověka, ale když tohoto řidiče něco síří, ozve se mu, třeba i na podnět a problém bývá často účinně vyřešen. Takto byl asi po měsíci trvání, následně na podnět velmi rychle odstraněn i pevný cyklus na Dlabačově. Ohledně Ruské mu prý volal, že už je hotovo, načež mu tento prý sdělil "ježišmarjá, to mi nikdo neřekl" a bylo operativně vyřízeno. Takže děkujeme dobrodinci, ale rád bych věděl kdo to je a jak spolupráci rozvinout
Pokud opravdu systém nefunguje sám a je potřeba feedback od řidičů (což nepovažuji za nic špatného při takovém rozsahu provozu), tak prosím, ale pak nám zřiďte nějaký "helpdesk", tahle pártyzánština to je fakt ostudná demence při tom, jak jsme jinak myslím podnik na solidním technickém standardu, ale tímto si to naprosto hnojíme a shazujeme
Jinak Černokostelecká jeví se býti funkční
Jinak Černokostelecká jeví se býti funkční