Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 12.1.2007 9:17

jara píše:Obavám se, že člověk z venku, který sedí pouze v kanceláři a píše na všechny šotofóra nemá možnost toto pochopit. Ono dělat v turnusu ale s nepravidelnou prac.dobou už stačí. Do toho ten stres každej pospíchá apod. TO kancelářskej človíček ten má pohodu!!!
Pojď si to járo vyměnit. Chtěl bych si odpracovat 8 hodin a mít čistou hlavu po zbylých 16.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.1.2007 20:14

9001 píše:14 na Výstaviště je blbost. Ztratilo by se spojení na metro v Holešovicích.
To by se pak musela šoupnout na Hlávkův most

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.1.2007 20:11

Proxy píše:Tak mne dnes cestou z práce překvapila jedna věc: všechny linky v Holešovicích mi v odpolední špičce přišly nějaké prázdnější - v některých byly dokonce volná místa k sezení 8-)
...tak začínám přemýšlet o tom zda by to nechtělo d-15 odklonit přes Trojskou a d-14 ve směru ZC zkrátit na Výstaviště Z:idea:
14 na Výstaviště je blbost. Ztratilo by se spojení na metro v Holešovicích.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 11.1.2007 19:58

Tak mne dnes cestou z práce překvapila jedna věc: všechny linky v Holešovicích mi v odpolední špičce přišly nějaké prázdnější - v některých byly dokonce volná místa k sezení 8-)
...tak začínám přemýšlet o tom zda by to nechtělo d-15 odklonit přes Trojskou a d-14 ve směru ZC zkrátit na Výstaviště Z:idea:

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.1.2007 17:59

Sirka píše:Tak schválně, co na to řeknete - Obracet 10 zc na Palmovce a ušetřené vozy (by možná šlo) věnovat na posílení provozu?
Kravina a nešlo ztrácíš pak spojení Ohrada-Bulovka

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 11.1.2007 17:44

S_M_Lomoz píše:Tak nějak koukám, chlapci, co to máte za pěkné připomínky a návrhy k dennímu linkovému vedení...
Tak schválně, co na to řeknete - Obracet 10 zc na Palmovce a ušetřené vozy (by možná šlo) věnovat na posílení provozu?

S_M_Lomoz
Uživatel

Příspěvek od S_M_Lomoz » 11.1.2007 15:39

Tak nějak koukám, chlapci, co to máte za pěkné připomínky a návrhy k dennímu linkovému vedení...

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.1.2007 15:16

jara píše:... Do toho ten stres každej pospíchá apod. TO kancelářskej človíček ten má pohodu!!!
:lol: Ty si fakt naivní. V kanceláři stres neni?? V kanclu nemusíš bejt nepravidelně... Fakt se nenech vysmát.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 11.1.2007 15:07

Petr píše:Víš, on je rozdíl mezi brigádníkem a kmenovým řidičem. Zatímco brigádník si vybírá co bude jezdit a kdy to bude jezdit, kmenový řidič ne, zatímco brigádník zavolá že prostě odpoledne nepřijde, kmenový řidič ne. Zatímco s kmenovým řidičem je vymetáno na střídaných přestávkách ve všedních dnech, o víkendech, kdy jsou příplatky dostane 6 hodinové číslo a brigádník jezdí přes 11 hodin, neb je klid... Prostě brigádník je šéf, kmenový řidič uklízečka :-(
Obavám se, že člověk z venku, který sedí pouze v kanceláři a píše na všechny šotofóra nemá možnost toto pochopit. Ono dělat v turnusu ale s nepravidelnou prac.dobou už stačí. Do toho ten stres každej pospíchá apod. TO kancelářskej človíček ten má pohodu!!!

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 11.1.2007 15:01

Káem píše:Zajímavý je fakt, že brigádně chce jezdit kdekdo, jak plyne z vašich textů - brigádník nepodstupuje ten stres?
Víš, on je rozdíl mezi brigádníkem a kmenovým řidičem. Zatímco brigádník si vybírá co bude jezdit a kdy to bude jezdit, kmenový řidič ne, zatímco brigádník zavolá že prostě odpoledne nepřijde, kmenový řidič ne. Zatímco s kmenovým řidičem je vymetáno na střídaných přestávkách ve všedních dnech, o víkendech, kdy jsou příplatky dostane 6 hodinové číslo a brigádník jezdí přes 11 hodin, neb je klid... Prostě brigádník je šéf, kmenový řidič uklízečka :-(

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 11.1.2007 14:58

Mělo by to patřit na nějaký gumokolní server do rubriky NAPSALI..., ale myslím, že tahle informace je docela in i tady. Přeberte si jí.
ČTK:
Dopravní firmy v České republice každoročně potřebují 19.500 nových řidičů kamionů. Celkový počet řidičů nákladních vozů se v tuzemsku pohybuje kolem 300.000 a jejich potřeba každoročně narůstá o 6,5 procenta kvůli růstu objemu přepravovaného zboží i odchodům řidičů do důchodu, či k jiné profesi, uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel školícího a poradenského střediska sdružení Česmad Bohemia Zdeněk Pikous.
Více než 90 procent dopravních firem přitom považuje za problém nové řidiče na trhu sehnat. "Jsou firmy, kterým auta stojí na dvoře a nemá je kdo řídit," dodal Pikous.
Mezi důvody, proč řidiči chybí, patří profesionalizace armády, která dosud řidiče v rámci základní vojenské služby na trh dodávala. Zároveň neexistuje systém výuky učňů a po vstupu do EU část kvalitních řidičů odešla za prací do zahraničí.
Ke zlepšení pohledu na profesi řidiče kamionů a zvýšení bezpečnosti na silnicích má pomoci třetí ročník soutěže o Mladého evropského řidiče kamionu 2007, kterou letos vyhlásil výrobce nákladních aut Scania v 38 zemích Evropy i dalších kontinentů. Soutěže se mohou zúčastnit řidiči do 35 let, kteří se utkají v teoretických i praktických disciplínách souvisejících s řízením vozidla, bezpečnosti na silnicích, defenzivní jízdou a dopravními předpisy. Vítěz evropského finále v září odjede novým tahačem Scania řady R.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.1.2007 14:43

dušan píše:kde jsou ty časy, kdy povolání řidiče tram se cenilo? nikdo nechce přece 50 tisíc, a víš to moc dobře, řekl jsem ti to několikrát i do očí, tak tady zase na nás neútoč.
No jo, ale ty léta jsou dávno bohužel fuč, ono kde jsou ty doby, kdy si to řidič tramvaje zasloužil, tim ale skutečně nemluvim o tobě a ani o nikom ze zdejších... Vim ty si na platy hodně objektivní a proto se s tebou dá o tom bavit. Ale prostě 22 tisíc bych vám přál, ale víc skutečně ne, protože pak už to je přeplácení. Z pohledu ekonomického je pravda, že musí podnik dát víc peněz, když nikoho nepřiláká, ale prostě se základním vzděláním nemůžeš brát 30 tisíc a víc. Pokud někdo bere podporu taky se její částka dává dohromady podle toho co jsi dělal, kolik si bral a jaké máš vzdělání...

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 11.1.2007 14:11

DJ LA DÉFENSE píše: uvědom si že si prostě jenom řidič tramvaje, proto Vám nikdo za požadující vzdělání nedá 50 tisíc. :roll:
kde jsou ty časy, kdy povolání řidiče tram se cenilo? nikdo nechce přece 50 tisíc, a víš to moc dobře, řekl jsem ti to několikrát i do očí, tak tady zase na nás neútoč.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.1.2007 13:38

radek31 píše:lež jako věž
v kurzu nás bylo 24 a prošlo 14
z těch 14 už 5 mělo povalení chodce (bohužel i já) - během prvních 2 let!!!
1x smrťák - tahají ho po soudech
3x vážné zranění (není to pěkný pohled a člověka to navždycky poznamená!)
1x drobnost

fakt pohoda, brnkačka - za tolik peněz terno
Tak to nedělej když na to nemáš žaludek... Nebo vo tom nemluv. Nelítáš s letadlem, uvědom si že si prostě jenom řidič tramvaje, proto Vám nikdo za požadující vzdělání nedá 50 tisíc. :roll:

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 11.1.2007 12:11

radek31 píše:jsem rád, že ty to víš lépe, než profesor VŠE (protože takhle to učí) - kde jsi studoval ekonomiku? já už vím - nikde - jenom kecáš
Radku, řekl bych, že jsem na tu školu začal chodit později než ty, ale pokud student u zkoušky nedokázal rozlišit mezi utopenými a fixními náklady - tak zato se vyhazovalo 8-)

Přičemž já jsem se k bakalářské zkoušce Ekonomie dostal a měl jsem za jedna - právě z nákladů a bodu zvratu :)
Káem píše:Zajímavý je fakt, že brigádně chce jezdit kdekdo, jak plyne z vašich textů - brigádník nepodstupuje ten stres?
Možná je to v DPP podobně jako u nás ve firmě, kdy brigádník může mít lepší plat než vedoucí směny. Obecně však brigáda může být zajímavá protože být někde pár hodin je lepší než tam být zavřený celý týden a zároveň má ze zákona DPP volnější režim než HPP. :wink:

Odpovědět