Ten odpůrce budu asi já. Takže - já tam přihodil dolů smajlík, tzn. že jsem to myslel vážně jen tak napůl. Přinejmenším tón a vykřičníky byly myšleny v žertu. Jinak bych ale tradici tak úplně nezavrhoval, ona má taky docela důležité místo v životě jak jednotlivce, tak společnosti. Zakořenění do regionu a pocit zodpovědnosti vůči okolí se značnou měrou dějí právě díky identifikaci s tradicí. Tím vůbec nechci brzdit pokrok - vznikne-li nějaký návrh, který překope celou Prahu a bude výrazně lepší něž současné vedení (to se stalo v Brně, ne?), pak budu pro. To ovšem neznamená, že mi té 22 nebude líto. Jako je mi líto oné prastaré 11. Obě patří k lokální strašnické tradici...4021 píše:...když se zde objevil nějaký návrh na změnu trasy 22 tak místo toho aby ten odpůrce řekl, že současná trasa nejvíc vyhovuje potřebám cestujících tak řekl že takhle jezdí celej můj život tak jí laskavě neměň... a to právě nesnášim :!:
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
To jo, proti tomu nic nemám, ale když se zde objevil nějaký návrh na změnu trasy 22 tak místo toho aby ten odpůrce řekl, že současná trasa nejvíc vyhovuje potřebám cestujících tak řekl že takhle jezdí celej můj život tak jí laskavě neměň... a to právě nesnášim9001 píše:Jenže ty linky jsou takhle využívaný. Proto se léta neměnilyProč by asi jinak byly na linkách 9 a 22 jako jediných půlené intervaly
Neřešim teď konkrétní případ linky 22, ale vůbec obecně prostě.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Nu, jazyk je živý organismus a vyvíjí se. Co je dnes nespisovné, zítra bude normou. A někdy je hovorová forma vlastně specifičtější než spisovná. Třeba trhal zuby (trhal koho co, nebo kým čím?) V hovorové formě je to jasné - trhal zuby (koho co) vs. trhal zubama (kým čím). Čímž ovšem nechci nikoho nabádat k lajdáckému užívání jazyka, neb si to tento nezaslouží.arny píše:Tohle to slovní spojení mě naprosto fascinuje :lol:
To jen tak na okraj, moc si mě nevšímejte :-)
-
Daniel Ryška
- Uživatel
jj, 9 a 22 rulezz... a dvaadvacítce by půlený interval slušel, co takhle přeznačit spoje 23 na zkrácenou 22 :))
22 jezdí kolem hradu a do břevnova od té doby, co vznikla :) na druhé straně města se postupně přesunula trochu víc na jih (z vinohradostrašnic do vršovicostrašnic a nakonec i do hostivaře).
trojka je sice taky fajn, ale ta už prodělala změn více (z kobylis do hloubětína a z pankráce do podolí.
22 jezdí kolem hradu a do břevnova od té doby, co vznikla :) na druhé straně města se postupně přesunula trochu víc na jih (z vinohradostrašnic do vršovicostrašnic a nakonec i do hostivaře).
trojka je sice taky fajn, ale ta už prodělala změn více (z kobylis do hloubětína a z pankráce do podolí.
Tohle to slovní spojení mě naprosto fascinuje4021 píše:...všema těma návrhama...
Jinak souhlasím s příspěvkem níž. Proč měnit něco co je vytížené a hojně využívané jako 9, 3 a 22. Neříkám, že by nešlo měnit linkové vedení, ale myslím si, že je blbost měnit "páteřní" linky.
Až v pak jde o tradice a konzervatismu některých lidí
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenže ty linky jsou takhle využívaný. Proto se léta neměnily4021 píše:Moc sem se nešťoural všema těma návrhama tady, ale ani mě to moc nezajímá, ale ty poslední příspěvky se mi moc nelíbí.
Takže budem dopravu řídit podle tradice, konzervatismu některých lidí na úkor potřeby cestující veřejnosti?
Důvod že něco se nemá měnit protože to taky vždycky bylo je to nejhorší co kdy homo sapiens vymyslel![]()
Moc sem se nešťoural všema těma návrhama tady, ale ani mě to moc nezajímá, ale ty poslední příspěvky se mi moc nelíbí.
Takže budem dopravu řídit podle tradice, konzervatismu některých lidí na úkor potřeby cestující veřejnosti?
Důvod že něco se nemá měnit protože to taky vždycky bylo je to nejhorší co kdy homo sapiens vymyslel

Důvod že něco se nemá měnit protože to taky vždycky bylo je to nejhorší co kdy homo sapiens vymyslel
Tady nejde o to jen přečíslovat 21 na 22, já nechci, aby bylo za oknem Palmovka. V tom musím souhlasit s Jabberwockym! 22 je ikonická linka v celé síti MHD, Stejně jako na Žižkove a Řepých 9, 3 v Modřanech, Podolí a Lehovci, atd… Ty jsi nezměnil. Proč ? 22 patří mezi základní linky, stejně jako 3, 9… a jezdí z Hostivaře na Bílou Horu snad víc jak 30 let. Osobně si myslím (nejde jen o 22), že na tom linkovém vedení by chtělo ještě zapracovat, osobně mi zde chybí několik prokladů trasDaniel Ryška píše:Tak pokud jde jenom o tu 22 tak není problém přečíslovat v tom návrhu přečíslovat vzájemně 21 a 22
Takže:
Jabberwocky a já se přidávám píše:Kdo mi ze Strašnic sebere 22, tomu přijdu osobně pazoury zurážet! To je ikonická linka, se kterou jsem vyrůstal a jezdil za maminkou do práce! Já Ti dám, nějakou 21 na Palmovku nebo ke kterým čertům a ďáblům...!
-
Daniel Ryška
- Uživatel
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
Daniel Ryška
- Uživatel
Sebrat 22 z Hostivaře
Tomu já říkám NE
Taky mi tam nesedí ta 4 a 10 Začátek i konec na stejných (takřka) konečných i když po jíných trasách, mi přijde divný
Ta 4 a 21 v sólech nebo ve dvojicích?
Btw Na druhou stranu ta 4 a 10 by byl návrat do starých lůhů a hájů v preprehistorickém linkovém vedení. Vzpomínáte pane Žertovský ? Já jen na tu desítku
Taky mi tam nesedí ta 4 a 10 Začátek i konec na stejných (takřka) konečných i když po jíných trasách, mi přijde divný
Ta 4 a 21 v sólech nebo ve dvojicích?
Btw Na druhou stranu ta 4 a 10 by byl návrat do starých lůhů a hájů v preprehistorickém linkovém vedení. Vzpomínáte pane Žertovský ? Já jen na tu desítku
-
Daniel Ryška
- Uživatel