Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MOp píše:Nejaka myslenka, ze nekdy neco zmenim me presla cca v 6 tride, dopravu studuji jen proto, ze me bavi a chci proniknout daleko hloubeji do podstaty vsech jejich problemu.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to trosku poupravil - tam, kde je momentalne moc s tim neco udelat, neni snaha, protoze by se pripadnou zmenou protahla doba hledani noveho reseni, ktera se negativne promitne do doby realizace stavby a tim by se zaroven rozesly predvolebni sliby od reality a klesly by jejich preference. Proto se saha pouze ke kosmetickym zmenam, kterymi se hasi lokalni pozary nemajici nic spolecneho s celkovou uspesnosti haseni ohne.
Nejaka myslenka, ze nekdy neco zmenim me presla cca v 6 tride, dopravu studuji jen proto, ze me bavi a chci proniknout daleko hloubeji do podstaty vsech jejich problemu.
Nejaka myslenka, ze nekdy neco zmenim me presla cca v 6 tride, dopravu studuji jen proto, ze me bavi a chci proniknout daleko hloubeji do podstaty vsech jejich problemu.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Metro na letiště?
Jako snad ještě taky pořád mladý ve třiceti letech mohu zodpovědně prohlásit, že nedá.......vencavasek píše:Já jsem si říkal, to zas bude drsné počtení. A bylo. Číst o tom, jak to chodí v dnešní Praze, jak se to má se stavbou tak důležité stavby, jako je metro, to se mi chce skoro brečet. Jenom si kladu otázku...dá se s tím něco dělat? A to myslím vážně. Dá? Jako mladý, naivní, věřím, že snad ano, co myslíte vy?
-
vencavasek
- Uživatel
Já jsem si říkal, to zas bude drsné počtení. A bylo. Číst o tom, jak to chodí v dnešní Praze, jak se to má se stavbou tak důležité stavby, jako je metro, to se mi chce skoro brečet. Jenom si kladu otázku...dá se s tím něco dělat? A to myslím vážně. Dá? Jako mladý, naivní, věřím, že snad ano, co myslíte vy?Martin Šubrt píše:Tak nějak jsem se nesmířil s aktuálním návrhem prodloužení metra směrem na letiště a dovolil jsem si napsat jistý článek. S tramvajemi to ovšem také v mnohém souvisí. http://subrt.blog.idnes.cz/c/5823/Smutn ... aze-6.html
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale ty peníze už asi evidentně sehnal někdo jiný a už je rozdánoradek31 píše:kdybys ale sehnal pár desítek mil. Kč na úplatky, tak by se s tím určitě dalo něco podniknout
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád, že takto reagujete jako obyvatel Prahy 6. Alespoň se mi potvrzuje, že moje postřehy nejsou v rozporu se zájmy tam žijících obyvatel. Škoda, že k většině Vašich sousedů v této městské části se určité informace nedostanou a nebudou mít možnost se k tomu, co se peče na radnici za jejich zády (a navenek je to opatřeno pentličkami) vyjádřit.
JJ výbornej článek, žiju na Praze 6, dokonce tak 100 m od plánované stanice Červený vrch, takže se mě tato problematika týká. Kdybych měl tu možnost rozhodnout, tak bych výstavbu metra na pár let úplně zastavil a prostředky investoval do renovace koncových úseků tramvajových tratí (zatravnění, kvalitní povrch) přestavby zastávek a jejich občanské vybavenosti, třeba na Praze 6 výstavbou nadchodů a podchodů) a další modernizaci vozidel, pač metro neni všechno, ale dá se v něm (v betonu) utopit nejvíc peněz a o to de asi nejvíc
-
radek31
- Moderátor
opravdu velmi dobrý článek, bohužel logika na politiky neplatíMartin Šubrt píše:Tak nějak jsem se nesmířil s aktuálním návrhem prodloužení metra směrem na letiště a dovolil jsem si napsat jistý článek. S tramvajemi to ovšem také v mnohém souvisí. http://subrt.blog.idnes.cz/c/5823/Smutn ... aze-6.html
kdybys ale sehnal pár desítek mil. Kč na úplatky, tak by se s tím určitě dalo něco podniknout
mimochodem v současné době už je jasné, že během několika let (3-5 let přesněji) bude každá druhá vypravená tramvaj nízkopodlažní - takže proč stavět k nemocnici Motol drahé metro, když se tam dá krásně poslat pohodlná nízkopodlažní tramvaj, která může mít oproti metru další přínosné zastávky? tramvajová trať navíc stojí 10x méně než metro a pokud se změní politika Prahy ve vztahu k preferenci tramvají, tak by to ani nebylo o moc pomalejší
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Metro na letiště?
Tak nějak jsem se nesmířil s aktuálním návrhem prodloužení metra směrem na letiště a dovolil jsem si napsat jistý článek. S tramvajemi to ovšem také v mnohém souvisí. http://subrt.blog.idnes.cz/c/5823/Smutn ... aze-6.html
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog